Αν παρακολουθήσει κανείς προσεκτικά τόσο τις δημόσιες δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όσο και την «καμπάνια» που γίνεται από τα τρολ της Κουμουνδούρου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, είναι εύκολο να καταλάβει τη στρατηγική που έχει αποφασίσει έναντι της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο τέως πρωθυπουργός, βλέποντας ότι το όποιο θετικό αφήγημα δεν βρίσκει χώρο, με δεδομένη τη δυναμική που αναπτύσσει προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφάσισε να «επενδύσει» στην απόλυτη καταστροφολογία. Χωρίς να το παραδέχονται δημόσια τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θεωρούν ότι οι εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού, οι επιπτώσεις που θα φέρει το δεύτερο κύμα στην οικονομία, αλλά και η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στα εθνικά μας θέματα εκ των πραγμάτων θα οδηγήσουν σε ραγδαία φθορά το κυβερνών κόμμα. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας υπολογίζει ότι από το όλο σκηνικό υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να προκύψει και νέος πολιτικός φορέας, με πιο έντονα εθνικιστικά χαρακτηριστικά.

Η βασική επένδυση για τον αρχηγό του ΣΥ ΡΙΖΑ εστιάζεται στην οικονομία, αφού θεωρεί ότι στο συγκεκριμένο πεδίο θα κριθεί (και μάλιστα άμεσα) η επόμενη αναμέτρηση που θα έχει με τον κ. Μητσοτάκη. Τα στελέχη της Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι τα δεδομένα, δημοσκοπικά και μη, θα μεταβληθούν άμεσα, αφού από το φθινόπωρο θα αρχίσουν να καταγράφονται οι πραγματικές συνέπειες στην οικονομία και την αγορά εργασίας του πρώτου κύματος κορονοϊού στη χώρα μας.

Η ανάλυση που κάνουν προβλέπει περισσότερους από 200.000 ανέργους από τον τουρισμό και την εστίαση, εξέλιξη που, όπως λένε, «θα μεταβάλει άμεσα και τους δημοσκοπικούς συσχετισμούς».

Ωστόσο, εκείνο που παραβλέπουν στην Κουμουνδούρου είναι ότι κανένας πολιτικός φορέας δεν κατάφερε να κάνει σοβαρή «καριέρα» επενδύοντας στην καταστροφολογία.
Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που οι «53+», με αφορμή τη συμφωνία με την Αίγυπτο, έκριναν σκόπιμο να κρατήσουν αποστάσεις από την επίσημη κομματική γραμμή. Ομως, όπως φαίνεται, δεν είναι το μόνο θέμα όπου η εσωκομματική αντιπολίτευση διαφωνεί οριζόντια με την ακολουθούμενη από τον κ. Τσίπρα πολιτική. Απεναντίας, στελέχη όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θεωρούν ότι η διολίσθηση σε λογικές καταστροφολογίας περιθωριοποιεί συνολικά το κόμμα.

Το αυτό φαίνεται να πιστεύει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βλέποντας και τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης απέναντι στην ακολουθούμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ πολιτική.
Μάλιστα, ο ένοικος του Μαξίμου εκτιμά ότι ο κ. Τσίπρας είναι πλέον όμηρος των επιλογών του, γεγονός που τον δυσκολεύει να αλλάξει στρατηγική. Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα ο κ. Μητσοτάκης απορρίπτει τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, που, εκτός των άλλων, θα δημιουργούσε και σοβαρό ζήτημα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. «Νομίζω ότι ο Τσίπρας είναι ο πιο βολικός αντίπαλος», αναφέρει με νόημα ο πρωθυπουργός.