Αποτελεί κοινό μυστικό (από χθες στην πιάτσα) ότι το Μέγαρο Μαξίμου, ενοχλήθηκε από την συνέντευξη Σαμαρά στην «Καθημερινή». Οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο αναφέρουν ότι προσωπικά ο Μητσοτάκης έδειχνε σφόδρα ενοχλημένος, προσωπικά για τον φίλο του Αλέξη Παπαχελά.

Τον διευθυντή της ναυαρχίδας του Φαλήρου, στον οποίο αμέσως μετά τις εκλογές είχε προτείνει την θέση που κατέχει σήμερα ο Γεραπετριτης. Να γίνει υπουργός Επικράτειας. Όπως ήταν αναμενόμενο ο Παπαχελάς έδωσε αρνητική απάντηση, θεωρώντας ότι δεν έχει κανένα λόγο να «κάνει τον υπουργό», από τη στιγμή που διαχρονικά έχει πιο διευρυμένο ρόλο σε όλες τις κυβερνήσεις.

Η αλήθεια είναι ότι ο Μητσοτάκης δεν ενοχλήθηκε από το «οχι» του επι χρόνια στενού συνομιλητή του. Το δε Μαξίμου, έστρωσε χαλί στην «Καθημερινή», δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην ναυαρχίδα του Νέου Φαλήρου.

Ότι ήθελαν να διοχετεύσουν προς τα έξω, το έδιναν στην εφημερίδα του Αλαφούζου. Ως ένδειξη ανταπόδοσης για τα όσα έχουν κάνει οι κυβερνώντες, την Κυριακή, μια μέρα πριν την έναρξη των διερευνητικών ο Αλέξης Παπαχελάς, έκρινε σκόπιμο να στείλει ένα δώρο στον Μητσότακη.

Και αυτό δεν ήταν άλλο από την συνέντευξη Σαμαρά.

Τυχαίο; Καθόλου. Θα έχει συνέχεια; Όχι τώρα. Θα κρατήσει για πολύ η ενόχληση του Κυριακου; Μέχρι την επόμενη διαρροή της Πελώνη στην εκλεκτή (εφημερίδα) του Μαξίμου.

Πάντως ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς, απαντώντας στην κριτική που δέχονταν με αφορμή την συνέντευξη Σαμαρά, σε κατ΄ ίδιαν συζητήσεις έλεγε ότι: «το Μαξίμου ήταν ενήμερο για το συγκεκριμένο γεγονός».