Ο πρόεδρος Λιανός και η υφυπουργός Δόμνα

Σκέφτομαι αυτές τις ώρες οτι αν δεν ειχε συγκροτηθεί η κυβέρνηση Μητσοτακη δεν θα είχαμε γνωρίσει (σχεδόν ποτέ) πρόσωπα που σήμερα κυριαρχούν στον δημόσιο βίο. Για παράδειγμα θα είχαμε στερηθεί τις υπηρεσίες, αλλά κυρίως το μυαλό του προέδρου της Επιτροπής Γιαννη Λιανού, που εσχάτως διεκδικεί τις αρμοδιότητες μέχρι και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Φυσικά αν ήξεραν το ταλέντο του, μα κυρίως την αποτελεσματικότητα του ανδρός στο Μέγαρο Μαξίμου, είμαι βέβαιος οτι θα του εκχωρούσαν ακόμη και αρμοδιότητες που εχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτακης. Ενα δεύτερο πρόσωπο που είμαι (σχεδόν) βέβαιος οτι δεν θα είχαμε γνωρίσει είναι η φιλενάδα μου, υφυπουργός Πρόνοιας Δομνα Μιχαηλιδου. Μιλάμε για μια ταλαντούχα πολιτικό που δεν ξέρω που την ανακάλυψε ο πρωθυπουργός, ωστόσο χωρίς αυτήν πλέον θα ήταν «ορφανή» η κοινωνική πρόνοια.
Μέχρι εδώ, όλα καλά, για να μην σας πω τέλεια... Λιανός και Μιχαηλίδου, ευτυχώς υπάρχουν στον δημόσιο βίο και αυτό η πατρίδα το οφείλει στον Κυριάκο Μητσοτακη. Κάποια στιγμή ο ιστορικός του μέλλοντος θα αποδώσει δάφνες στον σημερινό πρωθυπουργό για τις επιλογές του. Αυτο που έμαθα χθες είναι οτι ο πρόεδρος της Ανταγωνισμου και οι υφυπουργός Πρόνοιας, συνδέονται με φιλία.
Μάλιστα η Δόμνα εχει να λέει τα καλύτερα για τον Λιανό. Δεν αμφέβαλα ποτέ γι αυτό. Άλλωστε από κάτι τέτοιους άσχετους την πάτησαν οι κυβερνήσεις. Το ρεπορτάζ συνεχίζεται γιατί πλέον έχει ενδιαφέρον ν ασχοληθεί κανείς με τους τέλειους της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Θα κληθούν Μαρινάκης - Βερύκιος

Σήμερα η κυβερνητική πλειοψηφία θα αποφασίσει για την συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Νίκο Παππα. Αφορμή οι καταγγελίες - καταθέσεις του Χρήστου Καλογριτσα, που σχετίζονται με το παρασκήνιο του διαγωνισμού - φιάσκο για τις τηλεοπτικές άδειες. Η κυβέρνηση θέλει να «τρέξει» γρήγορα η σχετική διαδικασία. Γι αυτο θα κληθούν ελάχιστοι μάρτυρες. Ανάμεσα λοιπόν στα πρόσωπα που σκέφτονται να καλέσουν είναι ο Εφοπλιστης Βαγγελης Μαρινακης, ο οποίος ειχε αποκαλύψει οτι το τότε Μαξίμου του ειχε ζητήσει να βοηθήσει με χρήματα τον Καλογρίτσα για να πάρει την τηλεοπτική άδεια, αλλά και ο δημοσιογραφος Δήμος Βερύκιος, που επίσης ειχε προβεί σε αντίστοιχη αποκάλυψη, η οποία σχετίζονταν με τον Δημήτρη Κοντομηνά. Για τον Βερύκιο έχουν αποφασίσει. Για τον Μαρινακη το σκέφτονται.

Ανοίγουν στόματα για τον Παππά

Αυτο που τρομάζει τον Τσίπρα, είναι να μην ανοίξουν και αλλά στόματα εκτός απο αυτο του Χρήστου Καλογριτσα. Γι αυτό και κρατά σχετικές αποστάσεις από τον πρώην στενό του συνεργάτη. Βλέπετε ο πρόεδρος Αλέξης γνωρίζει απο πρώτο χέρι οτι ο πρώην υπουργός ήταν ο άνθρωπος που ερχόταν σε επαφή με τους περισσότερους επιχειρηματιες της χωρας. Επίσης δεν ξεχνά οτι ήταν συμμαθητής του Μανώλη Πετσίτη. Η ιστορία με τον Παππά δεν είναι καθόλου εύκολη για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεχομένως να είναι και η πιο δύσκολη που να εχει διαχειριστεί. Και αυτο γιατί δεν ξέρει ποιος μπορεί να τινάξει την μπανγκα στον αέρα.

Ο Παππάς ετοιμάζει πεζοδρομιακή επίθεση στον Καλογριτσα

Στην αντεπίθεση αναμένεται να περάσει σήμερα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρώην υπουργός Νικος Παππας. Θα επιτεθεί προσωπικά στον τέως φίλο και συνεργάτη του, Χρήστο Καλογριτσα. Μάλιστα η απόφαση που έχει ληφθεί θέλει τον στενό συνεργάτη του Τσίπρα, διατεθειμένο να αρθρώσει ένα εντελώς διαφορετικό (πολιτικό) λόγο. Σε στυλ Πολάκη ο Παππας θα προσπαθήσει να αμυνθεί στις σοβαρότατες καταγγελίες του ανθρώπου που ετοίμαζε να κάνει καναλάρχη. Μάλιστα ο πρώην υπουργός θα υποστηρίξει ότι είναι τυχερός που θα πάει στην δικαιοσύνη για να υπερασπιστεί τα όσα του καταλογίζει ο Καλογριτσας. Ο Νικολάκης ευρισκομενος σε πανικό σκέφτεται να ξεκινήσει πόλεμο με τον «καπετάνιο», όπως αποκαλούσε όχι παλιά, πριν από μόλις λίγα χρόνια τον γνωστό εργολάβο.

--Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί περί την 7η απογευματινή. Στον Τσίπρα θα απαντήσει ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Θάνος Πλευρης.