Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου νέος «ατζέντης» των μπλε κάδων: Έως σήμερα όλοι γνωρίζουν ότι το προσωνύμιο «ατζέντης των μπλε κάδων» έχει επαξίως αποδοθεί στον (ακόμα) Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο. Όμως τώρα πλέον ο τίτλος αυτός φαίνεται ότι αλλάζει κάτοχο. Με την έλευση του Κώστα Σκρέκα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Μανώλης Γραφάκος δεν έχει πλέον καμία αξία και κανείς δεν τον υπολογίζει, αφού όλοι τον χαρακτηρίζουν ως τον πρώην κολλητό του πρώην υπουργού Κωστή Χατζηδάκη.
Η αλήθεια είναι σε αυτό συνηγορεί και το μη έργο του. Ως αποτέλεσμα, οι μπλε κάδοι έμειναν χωρίς ατζέντη, αφού πλέον κανένας δεν θέλει να ταυτιστεί με κάτι που θα κλείσει άμεσα και έχει πλήρως αποτύχει. Όμως ξαφνικά εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Τρικάλων και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, που διεκδικεί επάξια τον τίτλο του «ατζέντη των μπλε κάδων» της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ). Ο Δήμαρχος Παπαστεργίου έστειλε επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Στέλιο Πέτσα με την οποία τον παρακαλά να αφήσει και τους μπλε κάδους να συμμετάσχουν στην Πρόσκληση ΑΤ04 για την ανακύκλωση του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών. Πιο συγκεκριμένα γράφει: «Η ΕΕΑΑ σήμερα βρίσκεται σε δυσχερή θέση αντιμετωπίζοντας προβλήματα οικονομικής βιωσιμότητας» και συνεχίζει λέγοντας ότι «επειδή το πρόβλημα αυτό της ΕΕΑΑ στην ουσία αντανακλάται στους Δήμους με την έλλειψη νέων κάδων και οχημάτων ανακύκλωσης, η πρόσκληση ΑΤ04 θα ήταν μια μοναδική ευκαιρία να αποκτηθεί ο εξοπλισμός αυτός».
Δηλαδή ο Δήμαρχος Παπαστεργίου παραδέχεται ότι παρακαλά να δοθούν χρήματα σε ένα σύστημα που καταρρέει και σε ένα σύστημα που θα πρέπει να κλείσει μέχρι το τέλος του 2022, αφού στην Ελλάδα θα εφαρμόζεται μόνο το «σύστημα επιστροφής εγγύησης» για τις συσκευασίες με τα «σπιτάκια της ανακύκλωσης». Βέβαια, ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ όντας ειλικρινής τονίζει στην επιστολή του ότι «κρίνουμε απολύτως ορθή επιλογή το γεγονός ότι στο πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», στον άξονα προτεραιότητας «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ», υπάρχει πρόβλεψη για χρηματοδότηση των Δήμων της χώρας έργων, που αφορούν σε υποδομές, προμήθειες κι εξοπλισμούς, που συμβάλλουν στη βελτίωση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, στην προώθηση της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας». Πάντα με ειλικρίνεια συνεχίζει λέγοντας ότι «εξίσου σημαντική είναι και η απόφαση της σημερινής κυβέρνησης να θέσει «καθαρούς» κανόνες στην αγορά της ανακύκλωσης, δημιουργώντας ένα νέο, διαφανές και σταθερό πλαίσιο λειτουργίας, προωθώντας συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού». Βέβαια, πολλοί αναρωτιούνται για ποιο λόγο ο φιλόδοξος Δήμαρχος Τρικάλων εκτίθεται με αυτήν την επιστολή του και προσπαθεί να κερδίσει τον τίτλο του «ατζέντη των μπλε κάδων», όταν όλοι φεύγουν μακριά από τους μπλε κάδους. Πάντως έχει ενδιαφέρον να μάθουμε εάν η επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ είναι εις γνώσιν των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ ή απηχεί μόνο τις δικές του απόψεις βάζοντας το λογότυπο της ΚΕΔΕ.

-- Εσχάτως κάτι κυβερνητικά στελέχη άρχισαν να ενοχλούνται με τα όσα γράφουμε (εδώ και παραδίπλα) θεωρώντας ότι θα μας στεναχωρήσουν επειδή μας «μαλώνουν». Προφανώς και χτύπησαν λάθος πόρτα, γιατί εδώ δεν καταλαβαίνουμε από τέτοιου είδους παρατηρήσεις. Τέτοιου είδους «παραγγελιές» μπορούν να συνεχίσουν να δίνουν στα παρακμιακά sites που συνδιαλέγονται.

Στο Μαξίμου οι διαχειριστές μεγάλων sites: Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν την προηγούμενη βδομάδα, όπως μαθαίνω, οι διαχειριστές πολύ μεγάλων ενημερωτικών sites. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, άλλωστε βαρέθηκα να το ψάξω κι όλας, τι πήγαν να κάνουν, ωστόσο αν κρίνω από την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο διαδίκτυο εναντίον της κυβέρνησης, υποθέτω ότι προσκλήθηκαν για να βάλουν πλάτη στον πρόεδρο Κυριάκο. Πάντως, αν κρίνω από τα social media μάλλον το μασάζ απέτυχε.

-- Άκουσα τον Νικολάκη τον Παππά, να μνημονεύει τα «Παραπολιτικά» κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας. Και θυμήθηκα ένα μήνυμα που νομίζω ότι υπάρχει ακόμη στο τηλέφωνό μου, όπου ένας υπουργός μου ζητούσε να κανονίσω συνάντηση δύο επιχειρηματιών. Όλα αυτά επί ΣΥΡΙΖΑ, τότε που ο Παππάς, προσπαθούσε να βρει χρήματα στον Καλογρίτσα. Βρε τι θυμήθηκα ακούγοντας τον υπουργό.

Η Γεροβασίλη και οι σχέσεις με τη ΝΔ: Στενές μαθαίνω ότι είναι οι σχέσεις της πρώην υπουργού Προστασίας του Πολιτη Όλγας Γεροβασίλη με στελέχη της σημερινής κυβέρνησης. Η κοπέλα το προσπαθεί. Κρατά αποστάσεις (και φαίνεται) από την «γραμμή» Πολάκη. Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από τα ρουσφέτια που εξακολουθεί να κάνει, στις πρόσφατες κρίσεις λένε οι νεοδημοκράτες αξιωματικοί, κατάφερε να κρατήσει και καμπόσους «δικούς» της. Και μετά βγαίνει ο Τσίπρας και καταγγέλλει ότι ο Μητσοτάκης στήνει ειδικά δικαστήρια για να τον εξοντώσει. Προφανώς αγνοεί τις εξαιρετικές σχέσεις της Γεροβασίλη με την σημερινή κυβέρνηση που κινούνται λίγο παραπάνω από το «εξαιρετικό».

ΣΧΕΤΙΚΟ: Κάποιοι λένε ότι όταν ήταν υπουργός η Γεροβασίλη, βοήθαγε και μάλιστα πολύ συγκεκριμένα νεοδημοκρατικά πρόσωπα. Οπότε, τώρα της επιστρέφουν την στήριξη.