Eρωτεύθηκαν, και μάλιστα με το «καλημέρα», τον Ανδρουλάκη τα περισσότερα media, εξέλιξη την οποία παρατηρεί κανείς διά γυμνού οφθαλμού. Εκτός από τα κανάλια του Ομίλου Βαρδινογιάννη (Star, Alpha), εσχάτως χώρο και χρόνο στον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να δώσει και ο ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη έκπληξη στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ της πολιτικής.

Η στάση των media είναι αλήθεια ότι έχει απασχολήσει και το Μέγαρο Μαξίμου, αφού, όπως και να το κάνουμε, όλα όσα εκτυλίσσονται εσχάτως στο πολιτικό σκηνικό είναι προς αξιολόγηση. Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού επισημαίνουν (επί του παρόντος) τη θετική αντιμετώπιση της οποίας τυγχάνει ο Ανδρουλάκης, χωρίς αυτό να προεξοφλεί απολύτως τίποτα για το προσεχές διάστημα.

Πάντως, εκτός από την κυβέρνηση, η στάση των media σε σχέση με τον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ έχει προβληματίσει και τον Τσίπρα, ο οποίος ξεκίνησε κύκλο επαφών με τους μιντιάρχες, σε μια προσπάθεια να μαζέψει όσα δεν μάζεψε τα προηγούμενα χρόνια.

Εκθέτει τον Μητσοτάκη ο Χατζημηνάς

Ένας από τους λίγους επιχειρηματίες (ενδεχομένως και ο μόνος) για τη δράση του οποίου, εντός και εκτός Πενταγώνου, διαθέτει προσωπική άποψη ο Μητσοτάκης είναι ο Κρίστιαν Χατζημηνάς. Και μη φανταστείτε ότι ο πρωθυπουργός ξύπνησε ένα πρωί και άρχισε να «ψάχνει» τον επονομαζόμενο και ως «Χριστιανό».

Όλα ήρθαν σχεδόν μόνα τους, αφού επί χρόνια ο συγκεκριμένος έμπορος όπλων κινούνταν πολύ κοντά (με την καλή έννοια) στον πρώην υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο. Την περίοδο που ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. είχαν στοχοποιήσει (μεταξύ των άλλων) και τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μαρέβα, πήγαν κάποιοι στον Μητσοτάκη και του ανέλυσαν το βάθος της σχέσης του Κρίστιαν με την τότε κυβέρνηση.

Έχοντας βγάλει προσωπικά συμπεράσματα για τον άνδρα, ο πρωθυπουργός δεν θέλει ούτε να ακούει το επώνυμο Χατζημηνάς. Φυσικά, κάποιοι, έχοντας ανοίξει παρτίδες (με την καλή έννοια πάλι) με τον Κρίστιαν, προσπαθούν διακριτικά να μεταπείσουν τον πρωθυπουργό, ανοίγοντας πόρτα έστω στο Πεντάγωνο στον φίλο του Καμμένου. Ωστόσο, ο Μητσοτάκης δείχνει να γνωρίζει πολύ περισσότερα από αυτά που λέει ακόμα και στους στενότερους συνεργάτες του βε σχέση με τον Χατζημηνά.