Πλέον οι περισσότεροι εντός Μαξίμου εισηγούνται στον Μητσοτάκη να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές. Και όταν λέω «οι περισσότεροι», το εννοώ, αφού ακόμα και εκείνοι που προέβαλλαν ως επιχείρημα για τη μη προσφυγή στις κάλπες τη θεσμικότητα του πρωθυπουργού εσχάτως αλλάζουν ρότα. Το βασικό επιχείρημα που προβάλλουν είναι ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ρισκάρει να περάσει έναν δεύτερο χειμώνα με ακρίβεια και όλα τα υπόλοιπα.

Το έχει αποφασίσει

Παρά τα όσα λέγονται και γράφονται, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να μη διεκδικήσει την είσοδό του στην επόμενη Βουλή. Μάλιστα, ακόμα και αν το επιχειρούσε, είναι βέβαιο ότι θα το έκανε πέφτοντας στο κυνήγι του σταυρού. Λογικό, αφού, όντας νέος και δραστήριος, σε καμία περίπτωση δεν θα επεδίωκε να βολευτεί στο Επικρατείας.

Υποψήφιος

Μαθαίνω ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόµενο να δούµε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαµάνη να συµµετέχει στις επόµενες εθνικές εκλογές µε την ιδιότητα του υποψήφιου βουλευτή.

Για τη δημαρχεία

Εκτός από το βουλευτιλίκι και όλα τα υπόλοιπα που ονειρεύεται ο Μπαλτάκος, πρέπει να σας πω ότι συμβάλλει με τη σωρευμένη σοφία του και στην προσπάθεια που κάνει ο Παπαμιμίκος να γίνει δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Βλέπετε, οι δυο τους γνωρίζονται από την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά, τότε που ο sir Τάκης ήταν γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και ο Παπαμιμίκος γραμματέας της Ν.Δ. Την περίοδο που είχαν πυκνώσει οι μαρτυρίες κατοίκων της Φιλοθέης ότι άκουγαν κάτι περίεργους θορύβους, που παρέπεμπαν σε τρίξιμο κοκκάλων πέριξ του χώρου όπου κείται ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Βιαστικοί

Παρά το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης δεν έχει δώσει σε κανέναν το χρίσμα, κάποιοι βιαστικοί (και ιδιαίτερα φιλόδοξοι) έχουν αρχίσει να κινούνται με την ιδιότητα του υποψήφιου βουλευτή. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο γνωστός δικηγόρος Σπύρος Κλαδάς, που περιοδεύει κανονικά και με τον νόμο στην Κέρκυρα. Ωστόσο, δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι στο τέλος θα συμπεριληφθεί στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο του νομού, αφού ήδη έχουν δημιουργηθεί αντίρροπες (και πολύ ισχυρές) δυνάμεις εντός και εκτός κόμματος.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 4 Ιουνίου 2022.