Το ότι ο Τσίπρας έχει χάσει την µπάλα νοµίζω ότι δεν χρειάζεται να σας το πω εγώ, αφού υπάρχουν καταλληλότεροι και, κυρίως, αρµοδιότεροι εµού.

Η πρόσφατη εµφάνιση του τέως στη Βουλή ήταν για γέλια και για κλάµατα. Ο άνθρωπος προσπαθούσε να γίνει Πολάκης και δυσκολευόταν, γιατί τον ανταγωνιζόταν ο Τζανακόπουλος. Μιλάµε για κανονική παιδική χαρά, που δυστυχώς την έχει πάρει χαµπάρι η πλειονότητα των πολιτών.

Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο τις τελευταίες µέρες (µαθαίνω) ο πρόεδρος Αλέξης δέχεται εισηγήσεις (τις οποίες εξετάζει σοβαρά) να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας προσωπικά στον Μητσοτάκη. Οπως λένε αυτοί που γνωρίζουν, καταλυτικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή (δηλαδή της πρότασης µοµφής) αναµένεται να παίξουν οι «αποκαλύψεις» του Σαββατοκύριακου. Ναι, πολύ καλά το καταλάβατε. Ο Τσίπρας έχει γίνει πλέον ουρά των εφηµερίδων και άγεται και φέρεται από τις δήθεν «αποκαλύψεις» τους.

Ωστόσο, εκείνο που πρέπει να αντιληφθεί -και δεν του το λένε οι δικοί του- είναι ότι επί των ηµερών της δικής του κυβέρνησης άρχισε να στήνεται αυτό το τρισάθλιο σύστηµα µε τους λαθραίους. Κι αν ο ίδιος κάνει ότι δεν τους γνωρίζει, µπορεί να ρωτήσει τον Τόσκα ή, στη χειρότερη, τον Λιάκο τον καθηγητή, τον οποίο διαφήµιζαν δεξιά κι αριστερά οι Λαβράνοι.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 10/12