Εξαιρετικά µεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι προτιµήσεις του εκλογικού σώµατος στην εκλογική περιφέρεια του Πειραιά, αλλά και στη υτική Αττική.

Συγκεκριµένα, στην πρώτη περιφέρεια του Πειραιά, όπου, ως γνωστόν, είναι υποψήφιος (εκτός των άλλων) και ο Αλέξης Τσίπρας, η Ν.∆. προηγείται µε 39,4% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ µε 28,9% και το ΠΑΣΟΚ µε 5,3%. Στη ∆υτική Αττική το κυβερνών κόµµα καταγράφει µεγάλη διαφορά έναντι αυτού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης. Αναλυτικά, η Ν.Δ. κινείται στο 36,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 25,8% και το ΚΙΝ.ΑΛ. στο 7,4%.

Από την ανάγνωση των αποτελεσµάτων της δηµοσκόπησης της GPO, που διενεργήθηκε σε πολύ µεγάλο δείγµα για τα δεδοµένα της περιφέρειας Αττικής, το κυρίαρχο συµπέρασµα που προκύπτει είναι το ιδιαίτερα χαµηλό ποσοστό που συγκεντρώνει σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες (πλην της ∆υτικής Αθήνας) το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη.

Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα υψηλά ποσοστά που συγκεντρώνει σε δύο από τις εκλογικές περιφέρειες το ΕΑΝ του Τάσου Κανελλόπουλου. Στην Α’ Πειραιά συγκεντρώνει 3,5% και στη ∆υτική Αθήνα 3,8%.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 13/5