∆εν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ακράδαντα ότι πίσω από την εκλογή Κασσελάκη βρίσκεται, εκτός από τον Ανδρέα ∆ρακόπουλο του Ιδρύµατος «Σταύρος Νιάρχος», ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας.

Και είναι ακόµα περισσότεροι αυτοί που εκτιµούν ότι ο νέος ένοικος της Κουµουνδούρου «επιστρατεύθηκε» προκειµένου να κάνει µία και µόνη δουλειά. Να «καθαρίσει» τον ΣΥΡΙΖΑ από τα διαχρονικά βαρίδια, τις τάσεις και τους τσιφλικάδες του 3%. Επί της ουσίας, να κάνει αυτό που κανείς εξ όσων προέρχονται από την Αριστερά δεν θα µπορούσε να φέρει εις πέρας.

Το πολιτικά αναγκαίο, δηλαδή, που δεν είναι άλλο από την επανίδρυση ενός κόµµατος, που επί της ουσίας είχε λήξει ως προϊόν στις εκλογές του ’19. Επειδή, λοιπόν, ο Τσίπρας ήταν και παραµένει ο µεγαλοµέτοχος αυτής της παράταξης, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιµούν ότι, στην περίπτωση που δεν καταφέρει ο Κασσελάκης να προσδώσει νέα δυναµική στον ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη των ευρωεκλογών, σχεδόν αυτόµατα θα δούµε να επιστρέφει στο κοµµατικό τιµόνι ο Τσίπρας, έχοντας µάλιστα απαλλαγεί από τους Φίλη, Τζανακόπουλο, Σκουρλέτη κ.ά.

Φυσικά, στην πολιτική, όπως και στη ζωή, έχει αποδειχτεί ότι, όταν κάνει κάποιος σχέδια, ο Θεός γελάει!

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 30/9