Ολοένα και πιο αναβαθµισµένος στο µυαλό του πρωθυπουργού είναι ο ρόλος του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου, που, µέσα στη θολούρα των αυτοδιοικητικών εκλογών, είναι ο µόνος που επαναφέρει το σύστηµα στην τάξη.

Οπως µαθαίνω, αντί να αναλώνεται σε ποσοστά, νικητές και ηττηµένους, προτρέπει τον Μητσοτάκη να επιστρέψει στη µεταρρυθµιστική του ατζέντα, συνεχίζοντας το θετικό αφήγηµα. Αυτό, δηλαδή, που επικρότησαν προσφάτως οι ψηφοφόροι, όταν κλήθηκαν να επιλέξουν κυβέρνηση και όχι δήµαρχο στο χωριό τους.

Και ο... Χρυσοχοΐδης

Ανεβασµένες όσο εκεί που δεν πάει είναι οι κυβερνητικές µετοχές του υπουργού Χρυσοχοΐδη, µε τον πρωθυπουργό να του έχει δώσει εν λευκώ εντολή για µεταρρυθµίσεις, αλλαγές και, κυρίως, καρατοµήσεις διοικητών. Ενα πουλάκι απ’ αυτά που κυκλοφορούν πέριξ του Μαξίµου εντόπισε τον υπουργό Υγείας έξω από το γραφείο του Μητσοτάκη, ευδιάθετο και, κυρίως, γεµάτο αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Χρυσοχοΐδης διατηρεί διαχρονικά στενή σχέση (κάτι που τον έχει βοηθήσει στην επίσπευση των δράσεών του) και µε τον υπουργό Επικρατείας Ακη Σκέρτσο.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 21/10