Η αιφνιδιαστική κίνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να τοποθετήσει, αµέσως µετά τις εκλογές, στη θέση του κατά κοινή παραδοχή πιο επιτυχηµένου υπουργού, Κυριάκου Πιερρακάκη, τον πρώην δήµαρχο Τρικκαίων, Δηµήτρη Παπαστεργίουαπό την εξέλιξη των πραγµάτων έχει αρχίσει να τίθεται υπό κάποια αµφισβήτηση.

Συγκεκριµένα, το τελευταίο χρονικό διάστηµα πληθαίνουν οι γκρίνιες όσων συνεργάζονταν µε το υπουργείο Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης χθες (επί Πιερρακάκη) και σήµερα (επί Παπαστεργίου). Αυτό µάλιστα µπορεί και να αδικεί τον σηµερινό υπουργό, αφού η οποιαδήποτε σύγκριση µε έναν καλό κυβερνητικό αξιωµατούχο είναι τουλάχιστον λανθασµένη. Ο

Όµως δεν µένω στη σύγκριση, αφού, όπως αντιλαµβάνοµαι, οι γκρίνιες για τον νέο υπουργό έχουν να κάνουν κυρίως µε την έλλειψη πολιτικής εµπειρίας. Αυτό είναι το βασικό πρόβληµα, το οποίο έχουν αρχίσει να αντιλαµβάνονται και στο Μαξίµου. Οπότε δεν θα εκπλαγώ, αν και όταν γίνει ο ανασχηµατισµός, να δω την… κυβερνητική µεταγραφή αεροδροµίου, στην καλύτερη, να αλλάζει αεροδρόµιο!

* Ενδιαφέρει...

Επειδή έχει ανοίξει η όρεξη σε διάφορους εκ των αποτυχόντων στις αυτοδιοικητικές εκλογές, Μαξίµου και Πειραιώς αποκλείουν κάθε ενδεχόµενο να συµπεριληφθούν κάποιοι εξ αυτών στα ευρωψηφοδέλτια.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 27/10