Ο Τζιτζικώστας οργανώνει «στρατό» στον Βορρά

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αποφεύγει κάθε συζήτηση που να σχετίζεται µε την επόµενη µέρα στη Ν.∆., κάτι µου λέει ότι εσχάτως έχει επιστρέψει δριµύτερος και ασχολείται σοβαρά (εκτός από τα ευρωπαϊκά) και µε τα του Βορρά. Ο λόγος για τον επίτροπο Τζιτζικώστα, που, σε κάτι µετρήσεις που έπεσαν στα χέρια µου, εξακολουθεί και σαρώνει σε επίπεδο Μακεδονίας. Ισως και να είναι ο µόνος Νεοδηµοκράτης που καταφέρνει και διεισδύει σε όλες τις δεξαµενές των κεντροδεξιών ψηφοφόρων. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που κάποιοι (όχι λίγοι) λένε ότι θα πρέπει, αργά ή γρήγορα, ο Μητσοτάκης να επιδιώξει την πολιτική επιστράτευση του Αποστόλη. Το θέµα είναι αν ο ίδιος θα θελήσει να πέσει στη µάχη βλέποντας τα ποσοστά του κυβερνώντος κόµµατος να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο σε επίπεδο Βορείου Ελλάδος. Πάντως, ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσει, εκείνο που οφείλουµε να κρατήσουµε είναι ότι για κάποιον περίεργο (οµολογώ) λόγο ο Τζιτζικώστας έχει καταφέρει να διατηρεί (αν όχι να αυξάνει) την πολιτική του επιρροή, ακόµα και τώρα που βρίσκεται στις Βρυξέλλες. 

Ενδιαφέρει...

Σαρωτικά είναι τα νούµερα που αποσπά ο αναπληρωτής Κυρανάκης στον Νότιο Τοµέα, σύµφωνα µε δηµοσκόπηση που διενεργήθηκε προσφάτως προκειµένου να καταγράψει τις τάσεις του εκλογικού σώµατος στη µεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Ο Αλαφούζος τελείωσε (και) τον Ζούλα 

Αν κάτι αναγνωρίζω στον πρόεδρο Αλαφούζο, είναι ότι δεν διστάζει, όταν το κρίνει σκόπιµο, να διορθώσει ακόµα και τις αποφάσεις που ο ίδιος έχει λάβει. Εν προκειµένω, αναφέροµαι στην ουσιαστική αποποµπή του Κωνσταντίνου Ζούλα από τον ΣΚΑΪ, αφού το γεγονός ότι καρατοµήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συµβούλου δεν του αφήνει και πολλά περιθώρια για να συνεχίσει την όχι και τόσο λαµπρή καριέρα του στο κανάλι του Φαλήρου. Ωστόσο, η εξέλιξη µε τον Ζούλα δεν αποτέλεσε και µεγάλη έκπληξη. Αλλωστε, από τούτη εδώ τη στήλη έχετε διαβάσει πολλά και ενδιαφέροντα για την αποτελεσµατικότητα του ανδρός. Προσωπικά, έκπληξη για µένα αποτέλεσε το γεγονός ότι ο πολύπειρος Αλαφούζος επέλεξε έναν τύπο που δεν είχε διοικητική εµπειρία σε ιδιωτική επιχείρηση για να τρέξει έναν τόσο µεγάλο όµιλο media. Οµως ποτέ δεν είναι αργά για να γίνουν τα αποκαλυπτήρια. Στην περίπτωσή µας τα έκανε το ίδιο το αφεντικό του ΣΚΑΪ βλέποντας ότι, εκτός από τα χαµηλά νούµερα, άρχισε να ανοίγει και µια τρύπα (να) στα ταµεία του οµίλου. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, όταν αναφέροµαι σε τρύπα, προφανώς και µιλάω για την αύξηση των ζηµιών. 

Αξίζει...

Παρακολουθώ τα άρθρα και τις δηλώσεις του φίλου µου Νίκου Νικολόπουλου υπέρ του Σαµαρά και δεν σας κρύβω ότι νοµίζω πως κάπου το έχω χάσει, δεδοµένου ότι ο ίδιος έφυγε από τη Ν.∆., όταν ήταν αρχηγός ο Μεσσήνιος, επειδή διαφωνούσε µε τον πυρήνα της πολιτικής του.

Χαµηλό βαροµετρικό για Φλωρίδη

Παρά τα όσα λέγονται επισήµως, κάτι µου λέει ότι εσχάτως έχει αρχίσει να επικρατεί ένα ιδιαιτέρως χαµηλό βαροµετρικό εντός της κεντρικής κυβέρνησης για τον υπουργό ∆ικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη. Τόσο χαµηλό, που περιορίζει στο ελάχιστο την ορατότητα για οποιαδήποτε πρόβλεψη σε σχέση µε το κυβερνητικό µέλλον του ανδρός. Βλέπετε, αν και µε καθυστέρηση, ο πρωθυπουργός έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι η «εισαγγελοποίηση» της πολιτικής ζωής µόνο καλό δεν κάνει στην κυβέρνηση και κατ’ επέκταση στην όποια αναπτυξιακή τροχιά της χώρας. Και προφανώς καταλυτικό ρόλο για να διαµορφωθεί µια τέτοια κουλτούρα έχει παίξει ο υπουργός ∆ικαιοσύνης, που άφησε να κάνουν πολιτική οι εισαγγελείς και οι δικαστές. Οµως δεν είναι µόνο αυτό. Υπάρχει και κάτι ακόµα που φέρνει σε δύσκολη θέση τον Φλωρίδη και συνδέεται µε τους ατυχείς χειρισµούς που έγιναν στην υπόθεση Ρούτσι. Αυτό είχε ως αποτέλεσµα και η µάχη να χαθεί και η κυβέρνηση να χρεωθεί απίστευτο κόστος. Για όλα αυτά και κάτι άλλα που δεν είναι της παρούσης, κρίνεται σχεδόν αναγκαία η αποµάκρυνση (µε την πρώτη ευκαιρία) Φλωρίδη από την κυβέρνηση, κάτι που πλέον το θεωρώ περισσότερο από πιθανό να συµβεί.

Κάτι µου λέει ότι ο επιχειρηµατίας Λαβράνος έχει αρχίσει να πυκνώνει (έπειτα από χρόνια) τις επαφές µε διάφορους παράγοντες της πιάτσας


Καλημέρα

  • Παρακολουθώντας την οµολογουµένως έξυπνη στρατηγική που ακολουθεί η Ζωή, δεν σας κρύβω ότι µου θυµίζει ολοένα και περισσότερο τον πατέρα της. Αν δεν το θυµάστε, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος έκανε σοβαρή καριέρα στις αρχές της δεκαετίας του 90 ως δηµόσιος κατήγορος (µε την καλή έννοια του όρου). 
  • Κάτι µου λέει ότι τις επόµενες µέρες θα υπάρξουν εξελίξεις στο υπουργείο Εξωτερικών, και συγκεκριµένα στο χαρτοφυλάκιο όπου προΐσταται η υφυπουργός Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Επειδή µαθαίνω διάφορα, δεν αποκλείω να φαγωθεί αιφνιδιαστικά ένα πρωί µε την αυγούλα. 
  • Η πρόσφατη ασθένεια του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυµου στάθηκε αφορµή για να φουντώσουν εκ νέου τα σενάρια της επόµενης µέρας στην Ελλαδική Εκκλησία. Εσείς κρατήστε ότι δεν αποκλείονται εξελίξεις (και δη άµεσες) επί του συγκεκριµένου πεδίου. 
  • Για την κινητικότητα του Γρηγόρη ∆ηµητριάδη δεν νοµίζω ότι χρειάζεται να σας γράψω. Αλλωστε, τη βλέπετε στα κοινωνικά δίκτυα. Γι’ αυτό θα σας επισηµάνω κάτι φρέσκο που συνδέεται µε τον άνδρα και την ενόχληση του µπάρµπα του Κυριάκου, η οποία απορρέει από τη διάθεση του ανιψιού του να ασχοληθεί µε το συνέδριο της Ν.∆. 
  • Επειτα από πολλά (µα πάρα πολλά) χρόνια διαπιστώνω ότι, εκτός από τον Νέζη και τους άλλους του Κυριάκου, έχουν αρχίσει να ασχολούνται µε το συνέδριο της Ν.∆. ο ∆ένδιας, ο Χατζηδάκης, µέχρι και ο Πιερρακάκης. Γενικώς υπάρχει ενδιαφέρον για τη σύνθεση της επόµενης Πολιτικής Επιτροπής.
Δημοσιεύτηκε στο Secret των Παραπολιτικών