Η απόρριψη της Εξεταστικής για τις υποκλοπές

Ενα από τα θέµατα που αναµένεται αργά ή γρήγορα θα έρθει στην πολιτική επικαιρότητα είναι αυτό της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα κληθεί να διερευνήσει (εκ νέου) το θέµα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Με δεδοµένο ότι σύσσωµη (πλέον) η αντιπολίτευση έχει εκφραστεί θετικά προς αυτή την κατεύθυνση, είναι λογικό να δει κανείς το πώς θα εξελιχθεί η όλη ιστορία επί του συγκεκριµένου πεδίου. Αν και µε τα µέχρι στιγµής δεδοµένα η αντιπολίτευση έχει τη δυνατότητα να συγκροτήσει Επιτροπή µε 120 ψήφους, κάτι µου λέει (αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς) ότι στην κεντρική κυβέρνηση έχουν αρχίσει να ισχυρίζονται πως υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί µια τέτοια εξέλιξη. Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι έχουν βρει διαδικαστικά παραθυράκια, προκειµένου να απορριφθεί συνολικά το επίµαχο αίτηµα Ανδρουλάκη, δεδοµένου ότι ήδη για το θέµα συγκροτήθηκε εξεταστική επιτροπή.

Ενδιαφέρει...

Αν και έσπευσε να ανακοινώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ο βουλευτής της Ν.∆. Θόδωρος Καράογλου, κάτι µου λέει ότι το επίσηµο κοµµατικό χρίσµα στο τέλος θα δοθεί στον υφυπουργό Κώστα Γκιουλέκα.

Εκλογικό δίδυµο Μπρατάκου - Σµυρλή στη Ν.∆.

Με δεδοµένο ότι ανεπισήµως, όπως και να το κάνουµε, έχουµε εισέλθει στην τελική ευθεία για τις εκλογές, είναι λογικό, εκτός των άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει στο µυαλό του και την οµάδα που θα ηγηθεί για λογαριασµό του κόµµατος να «τρέξει» το κάρο. Ενόψει του Συνεδρίου δεν αποκλείεται να κενωθεί η θέση του γραµµατέα, που έµεινε κενή µετά την παραίτηση του Κώστα Σκρέκα, ο οποίος συµπεριλαµβάνεται στους 11 βουλευτές της δεύτερης δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Σύµφωνα, λοιπόν, µε κάτι καλές πληροφορίες που έχουν φτάσει στη στήλη, ο πρόεδρος Μητσοτάκης έχει δεχτεί επ’ αυτού δύο εισηγήσεις. Η πρώτη σχετίζεται µε την ανάµειξη του πολύπειρου Γιάννη Μπρατάκου, για τον οποίο έχει δεχτεί ήδη κάποιες εισηγήσεις. Και η δεύτερη µε την αναβάθµιση του Γιάννη Σµυρλή. Το ενδεχόµενο στο τέλος να δούµε να συγκροτείται ένα ισχυρό εκλογικό δίδυµο από τους Μπρατάκο - Σµυρλή είναι κάτι περισσότερο από ορατό στον κοµµατικό ορίζοντα.

Αξίζει...

Παρά το γεγονός ότι εδώ και κάµποσο καιρό προσωπικά ο Μητσοτάκης επιχείρησε να ρίξει γέφυρες µε την «Καθηµερινή» του Αλαφούζου, από τα πρωτοσέλιδα της ναυαρχίδας του Φαλήρου προκύπτει ότι δεν έχει επιτευχθεί στον απόλυτο βαθµό ο στόχος.

Ο Ανδρουλάκης τροµάζει στην προοπτική Τσίπρα

Η αδυναµία του Νίκου Ανδρουλάκη να αρθρώσει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης από τη µία, σε συνδυασµό µε τις ηγετικές ικανότητες του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επισπεύδει τη δηµιουργία του νέου πολιτικού φορέα, από την άλλη, εκ των πραγµάτων δυσκολεύουν τα όποια όνειρα διακυβέρνησης είχαν αρχίσει να κάνουν στο ΠΑΣΟΚ. Το αναφέρω αυτό γιατί, όπως µαθαίνω, σχεδόν σε όλες τις δηµοσκοπήσεις αυτό που προκύπτει, πριν καλάκαλά ανακοινωθεί το κόµµα του πρώην πρωθυπουργού, είναι ότι µε την είσοδό του στην πολιτική αρένα, και δη αυτή του γηπέδου της Κεντροαριστεράς, έρχονται τα πάνω κάτω. Για να ακριβολογώ, µε το που µπαίνει στην εξίσωση ο Τσίπρας, σχεδόν αυτόµατα χάνει τη δεύτερη θέση ο Ανδρουλάκης, εξέλιξη που νοµοτελειακά θα τον φέρει σε δύσκολη εσωκοµµατική θέση. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που ο πρόεδρος Αλέξης επισπεύδει τα σχέδιά του, γνωρίζοντας ότι θα δηµιουργήσει µπάχαλο στο ΠΑΣΟΚ.

Υπάρχει ένας τύπος που κυκλοφορεί στο Γαλάτσι διαδίδοντας ότι έχει τη στήριξη του Παύλου Μαρινάκη, προκειµένου να διεκδικήσει τον δήµο απέναντι στον νυν δήµαρχο, Γιώργο Μαρκόπουλο

Kαλημέρα


  • ∆εν έχει προηγούµενο αυτό που γίνεται στη ∆ΕΗ µε τον Στάσση. Η απόφαση για την αύξηση-µαµούθ των 4 δισ. ευρώ απλώς έρχεται να επιβεβαιώσει την πολύ σοβαρή (και σε όλα τα επίπεδα) δουλειά που κάνει από το ’19 µέχρι και σήµερα ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας.
  • Με αφορµή την απόφαση για την αύξηση των 4 δισ. ευρώ στη ∆ΕΗ, σκέφτηκα τι γινόταν στην εταιρεία επί ΣΥΡΙΖΑ. Τότε που ο Λαφαζάνης και οι άλλοι προσπαθούσαν να µετατρέψουν την εταιρεία σε κάτι µεταξύ καφενείου και περιπτέρου. Αυτά πρέπει να βλέπουµε, για να καταλαβαίνουµε από τι γλυτώσαµε και, κυρίως, γιατί µε κάθε τρόπο πρέπει να αποτρέψουµε κάθε (µικρή) πιθανότητα να τα ξαναζήσουµε.
  • Κάτι περισσότερο από βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η αµφισβήτηση του προέδρου Φάµελλου από τον ολοένα και πιο µαχητικό Παύλο Πολάκη. Μάλιστα, σπεύδω να σας πω ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες µετρήσεις που καταγράφουν την απήχηση του αψύ Σφακιανού στην εκλογική δεξαµενή της Αριστεράς, συγκρινόµενη µάλιστα µε αυτήν του νυν αρχηγού.
  • Για να ξέρετε, το ενδεχόµενο να δούµε τον Πολάκη να κάνει κίνηση, και δη ηγετική, επαναφέρει στο προσκήνιο και το ενδεχόµενο να ξαναδούµε ενεργό πολιτικά τον Πάνο Καµµένο.
  • Ένας από αυτούς που εσχάτως αναζητά ρόλο στο ρευστό πολιτικό σκηνικό είναι ο ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη (ιδιότητα κι αυτή), Ανδρέας Παπαµιµίκος, ο οποίος προφανώς και πιστεύει ότι µπορεί να διαδραµατίσει κάτι σαν ρόλο παλιού Λαµπράκη (άντε Ψυχάρη) στα δηµόσια πράγµατα. Ωστόσο, αν µπορούσα να τον συµβουλέψω (έστω και δηµόσια), θα τον προέτρεπα να βρει έναν καλό κουρέα, µήπως και καταλήξει από ποια πλευρά θα πηγαίνει τη χωρίστρα.
  • Το ενδεχόµενο να δούµε ένας εκ των παρακολουθουµένων από το Predator, όταν µε το καλό θα ξεκινήσει η διαδικασία των καταθέσεων µαρτύρων στο Πρωτοδικείο, να ξεστοµίσει το ονοµατεπώνυµο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αρχίσει να γίνεται ολοένα και πιο ορατό. Βλέπετε, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν κάθε λόγο να επιθυµούν την αποσταθεροποίηση της χώρας.

Δημοσιεύτηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας "Παραπολιτικά"