Εδώ και καιρό η στήλη είχε αποκαλύψει ότι από το 2008, βρισκόταν στο στάδιο της ανάκρισης, μια υπόθεση κακουργηματικής απάτης, που βάρυνε το αφεντικό του ΣΚΑΙ, Γιάννη Αλαφούζου.

Επί χρόνια κανείς δεν είχε ασχοληθεί με το θέμα. Η συγκάλυψε φαίνεται ότι έλαβε τέλος.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, που δεν καταλαβαίνει από πιέσεις και κανάλια, άσκησε πειθαρχική δίωξη για αναιτιολόγητη καθυστέρηση, στον τελευταίο ανακριτή που χειρίστηκε την δικογραφία Αλαφούζου, καθώς όπως προέκυψε την κράτησε στο συρτάρι επτά ολόκληρα χρόνια.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Μάλιστα, είναι η  πρώτη φορά μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης νόμου, που η πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου ασκεί πειθαρχική αρμοδιότητα, όπως πλέον προβλέπεται.

Το Πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, είναι αυτό που θα αποφασίσει την ποινή που θα επιβληθεί στον δικαστή, η οποία μπορεί να είναι από ολιγοήμερη κράτηση αποδοχών, έως 6 μήνες προσωρινή παύση από το σώμα.

Σε κάθε περίπτωση, το κακούργημα του Αλαφούζου, έχει πλέον βγει από το συρτάρι και θα ερευνηθεί από κανονικούς δικαστές, και όχι από κάτι «μαιμουδιάρηδες», που εμφανίζει κάθε Δευτέρα στον ΣΚΑΙ, ο κυρ Γιάννης…