Επειδή πολλά ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες, ότι δήθεν είναι πρωτοφανής στα δικαστικά χρονικά η έκπτωση Ντογιάκου από το αξίωμά του λίγες ημέρες μετά την επανεκλογή του, η αλήθεια είναι ότι ο έκπτωτος προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών υφάρπαξε την ψήφο των συναδέλφων του, λέγοντάς τους ψευδώς -και μάλιστα συνειδητά- δύο σημαντικές ανακρίβειες. Η πρώτη είναι ότι ο Αρειος Πάγος τού επέτρεψε να κατέβει στις εκλογές.

Η αλήθεια είναι ότι η Γεωργία Τσατάνη ως αναπληρώτρια έθεσε εγγράφως ερώτημα τις τελευταίες ημέρες προ των εκλογών και ζήτησε να πληροφορηθεί εάν υπάρχει κώλυμα.

 Ο Αρειος Πάγος και συγκεκριμένα η πρόεδρος του Συμβουλίου Επιθεώρησης Δικαστηρίων απάντησε επίσης εγγράφως ότι «οι αποφάσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου επιφέρουν αποτελέσματα μετά την υπογραφή τους από τον πρόεδρο και τη δημοσίευσή τους». Για όποιον ξέρει απλά ελληνικά -και χωρίς να έχει ιδιαίτερες νομικές γνώσεις-, αυτό σημαίνει ότι ουδέποτε ο Αρειος Πάγος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Ντογιάκου, «επέτρεψε» να είναι υποψήφιος.

Αντίθετα, του γνωστοποίησε ότι από τη στιγμή που έχει τιμωρηθεί θα εκπέσει αυτοδικαίως με τη δημοσίευση της ποινής. Η δεύτερη ανακρίβεια είναι πως διαβεβαίωσε -γνωρίζοντας ότι είναι ψευδές- τους συναδέλφους του, που ήξεραν ότι υπάρχει η καταδικαστική απόφαση, ότι επίκειτο διάταξη από το υπουργείο Δικαιοσύνης που θα καταργούσε το κώλυμα. Και μάλιστα από επιτροπή που δήθεν θα κάνει τροποποιήσεις στον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων, ενώ ο ίδιος γνώριζε ότι τέτοια επιτροπή δεν υφίσταται καν, ούτε επρόκειτο να συγκροτηθεί. Δυστυχώς, ορισμένοι από τους νέους συναδέλφους του που δεν είναι εξοικειωμένοι με τους κανονισμούς επείσθησαν.