Αντίστροφα, παρά τις περί του αντιθέτου προσπάθειες, έχει αρχίσει να µετρά η κυβέρνηση των νεοκοµµουνιστών του Αλέξη Τσίπρα. Εκτός από τη φθορά που καταγράφει εξαιτίας της σκληρής µνηµονιακής πολιτικής που πιστά εφαρµόζει, παρέα µε τον πρώην επαναστάτη Πάνο Καµµένο, εσχάτως ο πρωθυπουργός βρίσκεται αντιµέτωπος µε τα πρώτα µεγάλα σκάνδαλα, αλλά και τον εφιάλτη της επόµενης (δικής του) µέρας.

Το αφήγηµα περί του νέου και καθαρού βουλιάζει στον βούρκο των καταγγελιών για τη µίζα που ζητούσε από επιχειρηµατία στενός συνεργάτης του υπουργού Οικονοµικών, αλλά και των όσων κατήγγειλε στην επιστολή παραίτησής του ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού ∆ιαστηµικού Οργανισµού Σταµάτης Κριµιζής, ο οποίος άφησε σαφή υπονοούµενα εναντίον του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά. Οι σηµερινές αποκαλύψεις των «Παραπολιτικών» έρχονται να βαρύνουν ακόµη περισσότερο το ήδη βαρύ κλίµα που επικρατεί στους κυβερνητικούς κόλπους.

Και µπορεί ο κ. Τσίπρας να κάνει τον αδιάφορο, όµως δεν είναι, αφού επί της ουσίας γνωρίζει ότι ήδη έχει απολέσει το ηθικό πλεονέκτηµα. Τα πρώτα στόµατα έχουν αρχίσει να ανοίγουν, µε πολλούς από τους υπουργούς να έχουν χάσει στην κυριολεξία τον ύπνο τους. Στην πιάτσα έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν διάφορα, ενώ στη ∆ικαιοσύνη πυκνώνουν οι µηνυτήριες αναφορές που σχετίζονται µε υποθέσεις διαφθοράς.

Την ίδια ώρα, επιχειρηµατίες καταγγέλλουν ευθέως ότι έχουν εκβιαστεί ή έχουν υποχρεωθεί από στελέχη της σηµερινής κυβέρνησης να δώσουν χρήµατα, ενώ υπάρχουν και στοιχεία για µίζες που έχουν δοθεί κάτω από το τραπέζι µε στόχο τη διεκπεραίωση εκκρεµών υποθέσεων.

Το παραµύθι περί «καθαρής Αριστεράς», που διαλαλούσε δεξιά κι αριστερά ο κ. Τσίπρας, ξώµεινε από δράκο. Πλέον, οι πάντες γνωρίζουν ότι τη στιγµή που κατακεραυνώνει την τρισκατάρατη διαπλοκή, ο νεοκοµµουνιστής πρωθυπουργός τα έχει βρει µε όλους όσους καταγγέλλει. Και σαν να µην έφταναν όλα αυτά, ο απερχόµενος κυβερνήτης καλείται να αντιµετωπίσει και τη διαδοχή του. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δείχνει σαν έτοιµος από καιρό να αναλάβει τα ηνία της Αριστεράς. ∆ιαθέτοντας παιδεία, γνώσεις, αλλά κυρίως έχοντας οικοδοµήσει δυνατές σχέσεις εκτός Ελλάδος, θεωρείται ως η ιδανική περίπτωση για να πάρει τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Τσίπρα.

Εν προκειµένω αυτό που προκαλεί τρόµο στον τελευταίο είναι η παραδοχή της πραγµατικότητας. Ο σηµερινός πρωθυπουργός γνωρίζει όσο λίγοι ότι ο κ. Τσακαλώτος, εκτός από την επιρροή στον σκληρό πυρήνα του κόµµατος, είναι ένας πολιτικός που υπερτερεί του ιδίου σε όλα τα επίπεδα. Επειδή ο κ. Τσίπρας δύσκολα αποδέχεται τον πιο ικανό αντίπαλο, έχει αρχίσει την υπονόµευση εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ του επίδοξου διαδόχου του.

Ωστόσο, αυτή τη φορά είναι δύσκολο να κερδίσει τη µοίρα του, αφού, εκτός από τον Τσακαλώτο, βρίσκεται αντιµέτωπος µε τις µίζες και τους διεφθαρµένους συνεργάτες του.

Επί της ουσίας, πληρώνει µε το ίδιο τίµηµα το κόστος της επιλογής που έκανε πριν από 3,5 χρόνια, και που δεν ήταν άλλη από το να γεµίσει µε λάσπες, ψέµατα και σκευωρίες κάθε γωνιά της χώρας.