Το ένα ψέμα φέρνει το άλλο και η ιστορία γίνεται ολοένα και χειρότερη για τον επικεφαλής του κόμματος Μέρα 25 Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος με την αλαζονεία που τον διακρίνει είναι βέβαιο πως και άνθρωπο να σκοτώσει, θα επινοήσει ένα αληθοφανές επιχείρημα προκειμένου να ρίξει το φταίξιμο στο θύμα, ώστε ο ίδιος να μην χρειαστεί να απολογηθεί ή να ζητήσει συγνώμη για την πράξη του.

Το περιστατικό με τους λιμενικούς στην Αίγινα δεν θα είχε πάρει καμία απολύτως διάσταση εάν ο κ. Βαρουφάκης όχι μόνο συνεργαζόταν μαζί τους, όταν του ζήτησαν να υποβληθεί στο σχετικό έλεγχο, αλλά θα έπρεπε να τους συγχαρεί επειδή στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την πανδημία κάνουν σωστά τη δουλειά που τους έχει αναθέσει η ελληνική πολιτεία.

Στην παλαιοκομματικού τύπου συμπεριφορά του «δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;», αντίστοιχη της κωμικής έπαρσης της «Μαντάμ Σουσού» του αείμνηστου Δημήτρη Ψαθά, εντοπίζεται το πρόβλημα στην περίπτωση του κ. Βαρουφάκη, ο οποίος αφενός δύσκολα μπορεί να γίνει πιστευτός όταν «διαψεύδει» οτιδήποτε σχετίζεται με την «αλήθεια» αφετέρου επειδή ο συγκεκριμένος άνθρωπος μας έχει προσφέρει και στο παρελθόν ανεπανάληπτες σκηνές αυτοκρατορικού ύφους, «Σιγά τα ωά», αντί για «ουάου», καταπώς θα έλεγε και ίδιος.

Θα θυμάστε όταν έκλεισε τις τράπεζες με τον Αλέξη Τσίπρα και δήλωνε πως «είναι ανάρμοστο για εμένα να στέκομαι στην ουρά των ΑΤΜ» ή όταν έδινε συνέντευξη στην ΕΡΤ3 και τη στιγμή που η δημοσιογράφος του έκανε ενοχλητική ερώτηση εκείνο που σκέφτηκε για να την ντροπιάσει ή να την ξεφτιλίσει ήταν να τις υπενθυμίσει πως «βρίσκεται στο στούντιο και εργάζεται» επειδή ο ίδιος έδωσε αγώνα για να ξανανοίξει η ΕΡΤ. Σε απλά ελληνικά; «Άσε μας κουκλίτσα μου, που θα μου κάνεις εμένα πονηρές ερωτήσεις, αντί να με ευχαριστείς και να με δοξάζεις που σου ξαναβρήκαμε δουλειά». Ή το 2015 που ενώ η χώρα δεν ήξερε τι θα της ξημερώσει με τις διαπραγματευτικές του μπλόφες και τα τυχοδιωκτικά του καμώματα ο ίδιος ζούσε το μύθο της life style προβολής ως άξιο μέλος της μπουρζουαζίας του περιοδικού Paris Mach.

Βέβαια και τότε που τον έκραξε ο κόσμος και ο ντουνιάς αντί να αναγνωρίσει το λάθος του έριξε το φταίξιμο στο περιοδικό για την «αισθητική» των φωτογραφιών που δημοσίευσε, ενώ ο ίδιος είχε ποζάρει μεγαλοπρεπώς με την σύζυγό του στην άλλη οικία του με φόντο την Ακρόπολη.

Όταν η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ είχε αποκαλύψει τον εθισμό του στις παράνομες ηχογραφήσεις μας έδινε παράσημο αναξιοπιστίας και παραπληροφόρησης. Στην πορεία ο ίδιος αποκάλυψε πως στο Eurogroup είχε ηχογραφήσει όποιον δεν μιλάει ελληνικά.
Ακόμη και σήμερα υποστηρίζει πως δεν στήριξε το τρίτο μνημόνιο και βρέθηκε σε αντιπαράθεση με τον Ριζοσπάστη όταν του «υπενθύμισε» την επιστολή που είχε στείλει στην Βουλή με την οποία γνωστοποιούσε πως αν βρισκόταν στην αίθουσα της ολομέλειας θα ψήφιζε «Ναι». Ήταν το καλοκαίρι του 2015 που δεν πήγε στην Βουλή επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους. Αν θυμάμαι καλά πήγε στην Αίγινα για να δει την κόρη του που είχε έρθει από το εξωτερικό.

Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα που δείχνουν πως στην περίπτωση του είναι «καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα» διότι όταν επιχειρείς μια άβολη αλήθεια να την αντιμετωπίσεις με την επινόηση ενός εύκολου ψέματος τότε θα την πατήσεις κάποια στιγμή, όπως ο βοσκός με τον λύκο.

Πάμε όμως και στην απάντηση που έδωσε με αφορμή τα όσα τον έφεραν ξανά στο προσκήνιο με το επεισόδιο με τους λιμενικούς στην Αίγινα.

Ισχυρίστηκε στην απάντηση που έδωσε, πως εγκατέλειψε την Αίγινα για να πάει στην Βουλή προκειμένου να αποκαλύψει στον ελληνικό λαό τις δυσάρεστες αποφάσεις που ελήφθησαν στο τελευταίο Eurogroup.

Και μάλιστα επειδή τα είπε τόσο σκληρά και έξω από τα δόντια, αυτό ενόχλησε την κυβέρνηση που για να τον εκδικηθεί του την έστησε στην Αίγινα με τους λιμενικούς.

Αλήθεια πώς μπορούμε να τον πιστέψουμε σε αυτό που λέει όταν προ ημερών ο ίδιος άνθρωπος, ο συγκεκριμένος πολιτικός, έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής για να τον ενημερώσει πως δεν συμφωνεί με τις συνεδριάσεις που διεξάγονται στο κοινοβούλιο με την μέθοδο της φυσικής παρουσίας των πολιτικών αρχηγών. Και πράγματι ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που δεν πήγε στην συζήτηση που έγινε στην Βουλή και η οποία δεν ήταν για κανένα θέμα της πλάκας, αλλά γι’ αυτό που ο ίδιος τώρα «χρησιμοποιεί» ως λόγο για να δικαιολογήσει το «πήγαινε έλα» του από την Αίγινα στην Αθήνα.

Δηλαδή μια εβδομάδα πριν χαρακτήριζε εμμέσως πλην σαφώς «αχρείαστη» την φυσική παρουσία των πολιτικών στην Βουλή, καθώς στέλνει λάθος μήνυμα στους πολίτες που καλούνται να τηρήσουν τα περιοριστικά μέτρα και τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ με το που ήρθε στο φως της δημοσιότητας το επεισόδιο που είχε στην Αίγινα με τους λιμενικούς, επικαλέστηκε ως «άλλοθι» για την «μετακίνηση» του στην Αθήνα την «κοινοβουλευτική» του δραστηριότητα.

Γιάνη αυτή η αλλοπρόσαλλη σου τακτική θα μας τρελλάνει. Με δυο «λ» γιατί είναι μεγάλη η τρέλα που μας πιάνει…