Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα με το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης 24.000 μαθητές δεν θα εισαχθούν στα Πανεπιστήμια. Μάλιστα διαθέτει και το χάρισμα του μέντιουμ διότι, όπως εξήγησε στην Βουλή τα παιδιά αυτά θα είναι από το Περιστέρι, τη Νίκαια και τις Δυτικές Συνοικίες της Θεσσαλονίκης επειδή εκεί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν φροντιστήρια. Και ενώ ισχυρίστηκε αυτό το πράγμα για τα ίδια παιδιά ανέφερε πως θα αναγκαστούν αν δεν περάσουν να πάνε σε ξένα πανεπιστήμια ή κολέγια.

Αν μη τι άλλο αυτό το σκεπτικό δεν στέκει. Το εξωφρενικό όμως στην επιχειρηματολογία του κ. Τσίπρα είναι άλλο. Διότι περιφρονεί και στιγματίζει συγκεκριμένες περιοχές, παρουσιάζοντας τα παιδιά του Περιστερίου και της Νίκαιας ως μειωμένων δυνατοτήτων, κοινώς ντουβάρια, που μόνο με φροντιστήρια μπορεί να πετύχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις. Δεν του περνάει άραγε από το μυαλό πως χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο από τις «φτωχοπεριοχές» της Αττικής ή την επαρχία κατακτούν την πρωτιά δίχως να έχουν την βοήθεια από κανένα φροντιστήριο; Φτωχός κύριε Τσίπρα δεν σημαίνει και ανίκανος ή άχρηστος.

Γι' αυτό μην κρίνετε με όρους «αγοράς» και «πλούτου» την πρόοδο των ανθρώπων επειδή και εσείς μπορεί να είχατε τη δασκάλα στο σπίτι για να σας κάνει φροντιστήρια ή σήμερα τα παιδιά σας σε ιδιωτικό σχολείο. Και η ταξική μαγκιά ενός αριστερού κόμματος, θα ήταν στην παρούσα συγκυρία να αναγνωρίζει τους «αρίστους», που χωρίς καμία «οικονομική βοήθεια» καταφέρνουν να περάσουν πρώτοι στις πανεπιστημιακές σχολές και που δίχως καμία ανάμιξη τους σε «φοιτητικές παρατάξεις» να «παίρνουν» πτυχία. Χωρίς τις διευκολύνσεις και την αβάντα «καθηγητών» πολιτευτών.