Και έτσι ξαφνικά μία Κυριακή, ο Παναγιώτης (Πάνος) Καμμένος ανακοίνωσε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να κατέλθουν στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές. «Για το λόγο αυτό, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και εγώ σήμερα αποφασίσαμε να ανακοινώσουμε την απόφασή μας να μην μετάσχουμε στις βουλευτικές εκλογές που θα λάβουν χώρα τον επόμενο μήνα» ανέφερε ο Πάνος Καμμένος, βάζοντας τέλος σε μία πολιτική πορεία που ξεκίνησε το 1993 και είχε ομολογουμένως πολλές διακυμάνσεις.

Κι επειδή τα «στερνά τιμούν τα πρώτα», ακόμα και στην πολιτική, ο πρώην υπουργός και συγκυβερνήτης, δεν φρόντισε για το παραπάνω.

Είχε ξεκινήσει από το 2013 όταν μιλούσε στη Βουλή για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες και όσο περνούσε η ώρα, μπερδεύτηκε και άρχισε να τους λέει υδατάνθρακες. Έναν περίπου χρόνο αργότερα κατέθετε στη Βουλή μία φωτογραφία από στάση λεωφορείου στο Λονδίνο, στην οποία απεικονίζονταν οικονομικά στοιχεία της χώρας. Η φωτογραφία ήταν προϊόν Photoshop.



Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, σε μία αξέχαστη στιγμή, είχε διαβάσει ψεύτικο γράμμα μαθητή στο debate των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015. Το γράμμα του μαθητή υποτίθεται ότι έγραφε: «Το ΠΑΣΟΚ ήταν κάποτε πολύ μεγάλο κόμμα αλλά τώρα έχουν πεθάνει όλοι. Ρώτησα τη μαμά γιατί θα είναι στις εκλογές κι άρχισε να κλαίει».


Λίγους μήνες νωρίτερα έλεγε από το βήμα της Βουλής προς τον Άδωνι Γεωργιάδη «Στα τέσσερα εσείς, στα τέσσερα» θέλοντας να ασκήσει κριτική για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Λίγο καιρό αργότερα βέβαια ψήφισε το Μνημόνιο.



Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ επίσης, ότι έβαλε κόκκινο χαλί μέχρι το κύμα σε παραλία της Σαλαμίνας για να τιμήσει τους νεκρούς της ναυμαχίας που έγινε εκεί το 480 π.Χ. Για τους παρατηρητικούς μάλιστα, το κόκκινο χαλί «πατούσε» πάνω σε παλέτες.



Είναι ο υπουργός που πριν δύο καλοκαίρια ανέβασε στο αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Twitter, μία γραβάτα σε κόκκινη απόχρωση με φαλλούς. Ήταν λίγο μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup και αφού κατέβασε τη φωτογραφία, ανέβασε νέο τιτίβισμα γράφοντας: «Πάλι χτύπημα από το παιδί στο λογαριασμό μου το κατεβάζω...».



Ο Πάνος Καμμένος απέδειξε ότι έχει μεγάλη αδυναμία στην στρατιωτική παραλλαγή, την οποία φόρεσε σε κάθε πιθανή εκδοχή και φυσικά όχι με «προβλεπόμενο τρόπο», όπως συνηθίζουν να λένε στον στρατό.


Ενδιάμεσα τον είχε αποκαλέσει «μπούλη» ο Αλέξης Τσίπρας και εκείνος είχε απαντήσει με ένα γέλιο και σαν «ευχαριστώ» ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τον είχε χαρακτηρίσει ως τον καλύτερο πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης.

Και επειδή ο Παναγιώτης (Πάνος) εκτός από τις παραλλαγές έχει μεγάλη αδυναμία και στα ελικόπτερα, είχε πάρει  βόλτα και ένα στρατιωτικό. Τον Μάιο του 2017 κάμερα κατέγραψε τον τότε υπουργό Άμυνας -κατά την αναχώρησή του από το νησί- να επιβιβάζεται σε στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου UH-1H Huey και να μπαίνει στη θέση του συγκυβερνήτη.