Το ξέρει ο κ. Βαρουφάκης. Δηλαδή το πρώτο ουάου μετράει περισσότερο από το δεύτερο, το δεύτερο από το τρίτο, το τρίτο από το τέταρτο. Στο τέλος το έκτο ουάου κανένας δεν το ακούει και τελικά ίσως να γίνεις και γραφικός. Αυτό που για μένα είναι το σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει ψαχνό τελικά σε αυτά που λένε» έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς τον Απρίλιο του 2015 κατακεραυνώνοντας τον Γιάνη Βαρουφάκη για τη διαπραγμάτευσή του.

Πού να το φανταζόταν ότι σήμερα 20 μήνες μετά ο Γιάνης Βαρουφάκης θα τον υπερασπιζόταν έναντι του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συμπεριφέρθηκε με σκαιό τρόπο απέναντι στον Σαμαρά» υπερθεμάτισε ο πρώην υπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο για να κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακές τις αποκαλύψεις ότι ο Γερμανός υπουργός είχε αποφασίσει να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου από το καλοκαίρι του 2014.

Όσα δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών για τον Αντώνη Σαμαρά κινούνται πολύ μακριά από όσα έλεγε όταν ήταν υπουργός Οικονομικών δίνοντας συνεντεύξεις για την κατάσταση που παρέλαβε τότε, κάνοντας λόγο για στιγμές μεγάλης απελπισίας πριν τις εκλογές του 2015, στηλιτεύοντας παράλληλα και το αφήγημα της «αριστερής παρένθεσης» που ακόμα και σήμερα δεν έχει εγκαταλείψει.
«Η απορία πού είναι;» θα πει κάποιος και η απάντηση είναι πολύ απλή και η αλληλουχία των γεγονότων αποδεικνύει ότι κάτι περίεργο συμβαίνει.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης τα γνώριζε αυτά από το καλοκαίρι του 2014.
Δεκτό ότι δεν τα είπε όσο ήταν υπουργός για λόγους πολιτικούς.

Γιατί δεν το είπε όμως τον Σεπτέμβρη του 2015, όταν και βρέθηκε εκτός κοινοβουλίου κι αν όχι τότε, για να μην ερμηνευθεί ως απόδειξη «πικρίας», γιατί δεν τα είπε μέχρι σήμερα;

Γιατί τέτοιος «ξαφνικός έρωτας» για τον πρώην πρωθυπουργό;

Έχουν οι αποκαλύψεις αυτές κάποια σχέση με τη δραστηριότητα του Αντώνη Σαμαρά , ο οποίος από τις κομματικές συνεστιάσεις μέσα σε έναν μήνα έφτασε μέχρι τις Βρυξέλλες στο think tank του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος;.

Θυματοποίησε ηθελημένα ή άθελά του τον Αντώνη Σαμαρά;

Και τέλος πάντων πού σκοπεύει να φτάσει ο Γιάνης;