Όλοι μίλησαν για την υπόθεση των βλημάτων και των βομβών εκτός από τα… πεινασμένα παιδιά της Υεμένης και τον… Βασίλη Παπαδόπουλο. Είναι πραγματικά απορία όλων γιατί αυτός ο άνθρωπος, που είναι πλέον «διάσημος» σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, δεν έχει βγει να δώσει μια συνέντευξη σε κάποιο μέσο ενημέρωσης, έστω της αρεσκείας του. Καθαρός… «πληρεξούσιος» αστραπές δεν φοβάται. Αν είναι πραγματικά «κολλητός» των Αράβων και μπαινοβγαίνει με την ίδια ευκολία τόσο στο παλάτι του Ριάντ όσο και στο ελληνικό Πεντάγωνο, πρέπει να βγει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, για να ηρεμήσει και ο τόπος. Πρέπει να διευκρινίσει αν ο πατέρας του (ο Ηλίας) ήταν «γνώριμος» του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της ΝΔ και αν ο ίδιος (ο Βασίλης) είναι σήμερα στενός συνεργάτης και φίλος του ΣΥΡΙΖΑ και του Πάνου Καμμένου. Ομολογώ ότι κάπου το περίμενα. Δηλαδή, να βγάλει ο υπουργός Άμυνας χαρτιά για τη διαχρονική επαφή της οικογένειας Παπαδόπουλου με τον πολιτικό κόσμο (φυσικά και τη ΝΔ) και το υπουργείο Άμυνας. Και προφητεύω ότι έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου σχετικά με τη διείσδυση των ρωσικής προέλευσης επιχειρηματιών στην κρατική μηχανή.

Η συζήτηση χθες στη Βουλή ήταν αποκαλυπτική. Μετά τον Ιβάν Σαββίδη, ξεδιπλώνονται πια όλες οι «δραστηριότητες» της οικογένειας Παπαδόπουλου, από τον Ηλία έως τον Βασίλη. Από τότε που έπεσε το Τείχος του Βερολίνου δραστηριοποιούνται και έχουν σχέση με τα ελληνικά κόμματα και τους πολιτικούς στην Ελλάδα. Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν ήδη στο Διαδίκτυο δείχνουν ότι είναι στενά δεμένοι με τον Ιβάν Σαββίδη. Άλλωστε, ο Ηλίας ήταν αυτός που βοήθησε τον Ιβάν να πάρει μεγάλη καπνοβιομηχανία στη Ρωσία, όταν ολόκληρη η οικονομία της περνούσε από τον κομμουνισμό στον καπιταλισμό.

Όπως και να ’χει, η υπόθεση των βλημάτων και των βομβών που θα έπεφταν στα κεφάλια των παιδιών της Υεμένης, προκειμένου να βάλουμε κάποια λεφτά στα δημόσια ταμεία, θα μας απασχολεί πολύ καιρό. Ίσως και στην επόμενη κυβέρνηση. Προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο κ. Παπαδόπουλος κάνει μπίζνες και ενδεχομένως αξιοποιεί και εκμεταλλεύεται τις καλές σχέσεις του κ. Σαββίδη με τον υπουργό Άμυνας και την κυβέρνηση. Είναι αμφότεροι ρωσικής καταγωγής και προέλευσης. Επομένως, γιατί να μην απαιτήσουν κάποια ανταλλάγματα, αφού αγοράζουν Τύπο και επενδύουν σε ΜΜΕ που ενισχύουν και στηρίζουν τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ... Ήδη Τσίπρας και Καμμένος υποχρεώθηκαν να υποστηρίξουν το σβήσιμο του φορολογικού προστίμου στη ΣΕΚΑΠ του κ. Σαββίδη, και χθες απολογήθηκαν για τον κ. Βασίλη Παπαδόπουλο και υπερασπίστηκαν την ιδιότητά του ως «πληρεξουσίου» και όχι ως μεσάζοντος, φυσικά γιατί αυτό το απαγορεύει ο νόμος. Επίσης, τον περιέγραψαν ως έναν νόμιμο επιχειρηματία - έμπορο όπλων.

Παρακολούθησα όλη τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος διοχέτευσε στον υπουργό Άμυνας όλα τα στοιχεία για τις σχέσεις που είχε ο πατέρας του Ηλίας με την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και για το ταξίδι που έκαναν μαζί στη Ρωσία. Έδωσε δηλαδή «όπλα» στον υπουργό να πει ότι οι «Παπαδόπουλοι» δούλευαν από παλιά και με την Κεντροδεξιά. Ετσι όμως αποδείχθηκε ότι ο υπουργός Άμυνας και ο «πληρεξούσιος» έχουν τακτική επαφή. Γιατί αλλιώς πώς βρέθηκαν όλες αυτές οι πληροφορίες και αυτά τα χαρτιά από το 1991 στο «οπλοστάσιο» του Πάνου Καμμένου; Όπως ανέμενα, τόσο ο υπουργός όσο και ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκαν στις επτά εφημερίδες που «βομβαρδίζουν» την κυβέρνηση όπως… τα κανόνια του Ναβαρόνε!

Τα 2/3 και πλέον της ομιλίας του πρωθυπουργού αφιερώθηκαν σε προσωπική επίθεση εναντίον του κ. Μητσοτάκη, με αιχμές για τη Siemens, για τη γραμματέα του Χριστοφοράκου κ. Αικατερίνη Τσακάλου, για τα Paradise Papers και για την παλιά διαπλοκή. Ήταν μια προσπάθεια του πρωθυπουργού να διασκεδάσει όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ για τα «πούρα» στο Μαξίμου.

Μου έκανε εντύπωση το συνοφρυωμένο πρόσωπο του Αλέξη. Μιλούσε «σκοτεινιασμένος». Οργισμένος. Μαύρος ουρανός προτού ξεσπάσει η καταιγίδα. Εμφανώς πειραγμένος τόσο για τα «πούρα» όσο και για αυτά που είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πολιτικό - αμαρτωλό δέσιμο που έχει με τον συνεταίρο του Πάνο Καμμένο. Φάνηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος ο Τσίπρας με τον σαρκασμό του Μητσοτάκη ότι σύρεται και εκβιάζεται από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Δυστυχώς, για την υπόθεση της πώλησης βομβών στη Σαουδική Αραβία, αναλογικά μίλησε ελάχιστα, σαν να ήθελε να το αποφύγει! Ούτε απάντησε στα δυσμενή σχόλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν με τις πωλήσεις όπλων στη Μέση Ανατολή. Όπλων και πυρομαχικών που θα σκοτώσουν παιδιά και ενδεχομένως να φέρουν την τρομοκρατία στον τόπο μας.

Όπως έλεγα στο ραδιόφωνο, από αυτή την υπόθεση σίγουρα θα φθαρεί περισσότερο, αλλά δεν πρόκειται να πέσει η κυβέρνηση. Οι αριστεροί έμαθαν ότι Τσίπρας - Καμμένος πουλάνε ανενδοίαστα και όπλα! Οι περισσότεροι πολίτες του τόπου έβγαλαν το συμπέρασμα ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει σε αυτή την ιστορία, στην οποία είναι ανακατεμένα πρόσωπα - επιχειρηματίες φιλικά προσκείμενοι προς την κυβέρνηση. Ο διεθνής περίγυρος (οι πρεσβείες, το ΝΑΤΟ κ.ά.) διάβασε με ευκολία εκατοντάδες απόρρητα έγγραφα και έβγαλε συμπεράσματα για το πόσο ξέφραγο αμπέλι είναι το υπουργείο Άμυνας.

Τελικά, ίσως -έστω και προσωρινά- γλίτωσαν τα παιδιά της Υεμένης από… περισσότερες βόμβες, περισσότερη φωτιά, περισσότερους θανάτους και ακρωτηριασμούς... Είναι τα μόνα που δεν μίλησαν χθες στη Βουλή. Αυτά δεν είναι ούτε αριστερά ούτε δεξιά. Είναι πεινασμένα και μελλοθάνατα. Τουλάχιστον να μίλαγε ο Παπαδόπουλος. Φαίνεται ότι τον συμβούλεψαν να κρυφτεί για τα καλά. Γιατί; Καθαρός ουρανός και ξάστερος «πληρεξούσιος» αστραπές δεν πρέπει να φοβούνται!

Από τη στήλη «Αποκλίνουσα Συμπεριφορά» στην Ελευθερία του Τύπου