Είμαι ευτυχής που τα «Παραπολιτικά FM» κερδίζουν τη μάχη της ακροαματικότητας σε ολόκληρη τη χώρα, παρά τον πόλεμο που υφίστανται από τη Focus Bari και τις περίφημες μετρήσεις της. Ηδη το πρόγραμμα του σταθμού μεταδίδεται από δεκάδες ραδιόφωνα σε όλη την Ελλάδα και σε ολόκληρη την ομογένεια. Παρά τα χρόνια που έχω στα ερτζιανά, είναι συγκινητικό το γεγονός ότι λαμβάνω μηνύματα από τις πιο μακρινές περιοχές του κόσμου. Οπου υπάρχουν Ελληνες και ακούνε μέσω του Διαδικτύου το πρόγραμμά μου συμμετέχουν ενεργά και μου στέλνουν καθημερινά ένα πλήθος μηνυμάτων.

Η παλαιά στοχοποίηση του σταθμού ναυάγησε και βούλιαξε στη θάλασσα της εμπιστοσύνης και της πολύχρονης επικοινωνίας μου με εκατομμύρια Ελληνες όλων των ηλικιών. Δεν είναι τυχαίο ούτε συμπτωματικό ότι η ομάδα μου λαμβάνει μηνύματα από όλες τις ηπείρους, από όλες τις πόλεις και τις περιοχές. Εδώ στην Ελλάδα η Focus Bari εξακολουθεί να μην αντιλαμβάνεται ότι τουλάχιστον στις ώρες του Χουδαλάκη και στις δικές μου είμαστε μεταξύ των δύο πρώτων σταθμών πανελλαδικά. Και είναι θέμα χρόνου να φανεί η πρωτιά σε όλες τις μετρήσεις και από όλους τους σταθμούς που μεταδίδουν το πρόγραμμά μας ή ζητάνε πλέον να διακόψουν από τους άλλους αθηναϊκούς και να συνεργαστούν με τα «Παραπολιτικά FM». Είναι ο 18ος σταθμός στην καριέρα μου και δεν έχω συνηθίσει να το βάζω κάτω μπροστά στις αδικίες ή στα δόλια τεχνάσματα.

Ας πάμε τώρα στην οδυνηρή επικαιρότητα: Δεν ξέρω πού θα πάνε να κρυφτούνε όταν έρθει η ώρα, αλλά σίγουρα πρέπει αυτό το μέρος να είναι πολύ μακριά, κάπου στις οροσειρές του Αφγανιστάν, να είναι δύσβατο, με χαράδρες, φαράγγια και σπηλιές, έτσι ώστε να μη φτάνει εκεί εύκολα η οργή εκατομμυρίων Ελλήνων.

Αυτά που ανακοινώνονται παραμονές εορτών ότι συμβαίνουν στην Ελλάδα της ευρωζώνης δεν έχουν συμβεί ποτέ εν καιρώ ειρήνης σε περιοχή του πολιτισμένου δυτικού κόσμου. Εικόνες βομβαρδισμένης περιοχής. Χίλιες κατασχέσεις καταθέσεων την ημέρα και δεσμεύσεις σπιτιών και γενικά περιουσιακών στοιχείων, και συγχρόνως εκατό δισεκατομμύρια ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Είναι ένα πραγματικό πογκρόμ εις βάρος του λαού και είναι εξωφρενικά οξύμωρο, αντιφατικό και θεότρελο να φωνάζει ο πρωθυπουργός ότι η Ελλάδα επανέρχεται στον δρόμο της ανάπτυξης και είναι η καταλληλότερη περιοχή για επενδύσεις. Αυτά δεν λέγονται και δεν γίνονται πιστευτά ούτε από χαχόλους.

Δυστυχώς, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι φέτος Αϊ-Βασίλης από την Καισαρεία που έρχεται κρατώντας δώρα, αλλά ένας serial killer, ένας σωστός μακελάρης που εξοντώνει εκατομμύρια οικογένειες απορροφώντας στα δημόσια ταμεία ό,τι έχουν και δεν έχουν ως περιουσιακό στοιχείο.

Κάποια στιγμή τα θύματα της αριστεροδέξιας κυβέρνησης θα αντιδράσουν και τότε τα πράγματα για όλους αυτούς τους ψυχρόαιμους εκτελεστές της κυβερνώσας Αριστεράς θα γίνουν ιδιαίτερα δύσκολα. Γιατί εντός ολίγου θα ξεπεζέψουν από το άρμα (ή το καλάμι) της εξουσίας και θα πρέπει να απολογηθούν για τους ποταμούς αίματος και δυστυχίας που δημιούργησαν.

Ο πρωθυπουργός προσπαθεί με δηλώσεις, βίντεο, fake news και διάφορα τρικ να κερδίσει χρόνο για να φτάσει στο σημείο-μηδέν που θα στήσει κάλπες και θα αντιμετωπίσει την κρίση του ελληνικού λαού, ελπίζοντας για κάτι καλό. Νομίζει ότι οι Ελληνες είναι αμνήμονες. Πότε αναβάλλει τους πλειστηριασμούς, ενώ γίνονται οι ηλεκτρονικοί, πότε μιλάει για πλειστηριασμούς επαύλεων με πισίνες, για να δείξει ότι δεν πειράζεται η πρώτη κατοικία, πότε μιλάει για διεφθαρμένους χωρίς να κοιτάει δεξιά κι αριστερά του. Πότε φωνάζει ότι βελτιώνονται τα νούμερα (στον ύπνο του) και πιστεύει ή θεωρεί ότι όλοι οι ρημαγμένοι Ελληνες έχουν στο μυαλό τους τον Αύγουστο του 2018 κάτι σαν τη «γέφυρα του ποταμού Κβάι» ή τη «Μεγάλη Απόδραση» με τον Στιβ Μακ Κουίν.

Είναι απορίας άξιον πώς αυτός ο νέος άνθρωπος ακούει ότι γίνονται χίλιες κατασχέσεις την ημέρα και δεν τινάζεται από την καρέκλα του. Το θεωρεί κάτι φυσιολογικό. Αφού όλη η κοινωνία αποτελείται από «μπαταχτσήδες», ας «πληρώσουν». Ετσι εκλογικεύει το παράλογο. Βλέπει το οικονομικό κρεματόριο ή τη φωλιά του κούκου ως λειτουργίες «καθαρτηρίου» απ’ όπου πρέπει να περάσουν όλοι οι συμπατριώτες του, προκειμένου αυτός να «γεννήσει» μια νέα Ελλάδα. Κάπως έτσι σκέφτονταν οι Απριλιανοί και όλοι οι ολοκληρωτικοί τύποι ανά τον κόσμο που διαπνέονται από μεσσιανισμό, και κάπου βαθιά μέσα τους πιστεύουν ότι με τη «φωτιά» θα κάψουν και θα απολυμάνουν τις «εστίες μόλυνσης».

Ο Τσίπρας νομίζει ότι η διαφθορά ή η φοροδιαφυγή είναι κάτι σαν την πανούκλα. Μια επιδημία, όπως η μαύρη πανώλη την εποχή του Μεσαίωνα, που πρέπει να ξεριζωθεί με ολοκληρωτική καύση των μολυσμένων, των πτωμάτων τους, των αντικειμένων τους και των σπιτιών τους. Επομένως, όταν ακούει για τέτοια νούμερα, π.χ. 1.000 κατασχέσεις την ημέρα, 18.000 πλειστηριασμοί, ρευστοποίηση του ιδιωτικού τομέα, ατέλειωτες ουρές για μια σακούλα οπωρολαχανικά, δεν ιδρώνει το αφτί του. Ισα ίσα, πιστεύει ότι βάζει τάξη και αναγεννά την κοινωνία. Μάλιστα, εκτιμά ότι η διεύρυνση της φτωχοποίησης τον διευκολύνει πολιτικά. Δεν έχει αντιληφθεί τις χαίνουσες πληγές του συνόλου της κοινωνίας. Είναι κλεισμένος σε γυάλινο κλουβί. Θα ακούσει μόνο όταν υπάρξει ετυμηγορία του κόσμου στις κάλπες. Και τότε θα καταλάβει τι έχει κάνει και θα τρέξει να κρυφτεί…