Πριν από λίγες μόνο μέρες η ΓΝΩΜΗ των P.gr αναφερόμενη σε ένα λεπτό νήμα σύνδεσης ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής έγραφε: «Το νήμα που κάνει ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή να συγγενεύουν είναι η κοινή αντίληψη περί βίας που έχουν ως μέσου προώθησης των πολιτικών και μη επιδιώξεών τους. Βία χρησιμοποιούσε η Χρυσή Αυγή, στην βία των δικών του παιδιών έκλεινε τα μάτια ο ΣΥΡΙΖΑ. Και τα δικαιολογούσε. Τα μισόλογα σε φαινόμενα βίας κλπ κλπ...»

Πριν αλέκτορα φωνήσαι τα γεγονότα που συνέβησαν στην Νέα Σμυρνη με αποκορύφωμα την απόπειρα δολοφονίας- διότι περί αυτού πρόκειται- αστυνομικού, επιβεβαιωσαν δυστυχώς τις παραπανω διαπιστώσεις. Διότι όχι μόνο δεν καταδικάστηκαν απερίφραστα από τον ΣΥΡΙΖΑ τα όσα συνέβησαν αλλά (α) ο αρχηγός τους αρκέστηκε σε μισόλογα (β) η νεολαία του κόμματος σχολίασε ότι δεν είδε τίποτε (γ) και ένας πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και με βαρύ όνομα, ο Στάθης Παναγούλης αποκάλυψε ότι το κόμμα στο οποίο κάποτε ανήκε επιδόθηκε σε κάλεσμα από διάφορες περιοχές της Αττικής προκειμένου να συγκεντρωθούν στην Ν.Σμύρνη.

΄Ενα είναι βέβαιο. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχαίρει έχοντας την εσφαλμένη -για πολλοστή φορά αντίληψη- ότι οι ακρότητες περιθωριακών στοιχείων, χουλιγκάνων και μπαχαλάκηδων προσλαμβάνονται από την κοινή γνώμη ως μία ευρύτερη κοινωνική αναταραχή σε βάρος του κράτους και της κυβέρνησης!

Ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ θέλει να αποτελεί τον δεύτερο πόλο στο πολιτικό σύστημα, στο πλαίσιο του δικομματικού συστήματος που παραδοσιακά κυριαρχούσε στην Ελλάδα. Όμως τα κόμματα που διεκδικούσαν την εξουσία ήσαν αστικής δομής και πολιτικής συμπεριφοράς και δεν διέπονταν από διαλυτικές αντιλήψεις για το κράτος ούτε για το είδος του αυταρχισμού που είδαμε κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τέτοια όμως τακτική που ακολουθεί το κόμμα της Κουμουνδουρου, δείχνει να μην είναι ένα κανονικό αστικό κόμμα που σέβεται Νόμους και κανόνες αλλά ένα κόμμα που ακόμη φλερτάρει με το φάντασμα του Άρη Βελουχιώτη και την πολύ επικίνδυνη για τις Δημοκρατίες σκέψη που εκπορεύεται από την λατρεία για τον Άρη: Ότι δικαιολογείται η βία ως μέσου κατάληψης της εξουσίας που είναι αυτοσκοπός. Διότι η ανοχή των φαινομένων που κάθε φορά βλέπουμε είτε στο πεζοδρόμιο είτε μέσα στα Πανεπιστήμια είναι η επικρότηση της βίας που αποβλέπει στην αποσταθεροποίηση προκειμένου να δημιουργούνται «ευκαιρίες» για την ιδιότυπη αριστερά του κυρίου Τσίπρα.