Η Οργάνωσή μας παραδοσιακά αποτελεί το πιο ριζοσπαστικό κομμάτι του πολιτικού μας φορέα, της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας από την ίδρυσή της επιτελέσει σημαντικό ρόλο στο πολιτικό γίγνεσθαι τόσο της παράταξης όσο και της πατρίδας.

Όλα αυτά τα χρόνια έχει αναδείξει παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας και πολιτικής, έχει προτείνει τολμηρές μεταρρυθμίσεις που οι εκάστοτε πρόεδροι της ΝΔ έχουν εισάγει στις προγραμματικές τοποθετήσεις της, έχει γαλουχήσει στελέχη πρώτης γραμμής που υπηρέτησαν την χώρα από κορυφαίες κυβερνητικές θέσεις. Για την ιστορία και την παράδοσή μας, είμαστε υπερήφανοι. Η παρακαταθήκη των παλαιότερων γενεών αποτελεί το φάρο για την πορεία μας προς το μέλλον και ο καλύτερος τρόπος για να την τιμήσουμε είναι να εξασφαλίσουμε την συνέχεια μας στο χρόνο. Ωστόσο, αποδεικνύεται καθημερινά ότι η ανανέωση υπήρξε επιτακτικό αίτημα για να υπερβούμε παθογένειες του παρελθόντος και να εξυγιανθούμε πλήρως.

Μπαίνοντας σε λίγες μέρες στον τρίτο χρόνο της προεδρίας μου στην ΟΝΝΕΔ, τολμώ να εκφράσω την άποψή μου ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά. Αποδεικνύουμε καθημερινά ότι η επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ δεν ήταν ένα αφηρημένο ρητορικό σχήμα, αλλά συνοδεύτηκε από τις απαραίτητες κινήσεις και εν τέλει κρίθηκε αδιαμφισβήτητα επιτυχής. Σήμερα, η ΟΝΝΕΔ είναι πιο ανοικτή από ποτέ, όχι μόνο στα ίδια της τα μέλη, αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα. Η οργάνωσή μας διαθέτει πλέον ένα μητρώο μελών απολύτως έγκυρο και τα όργανα της λειτουργούν κατά τρόπο χρηστό, ενώ ταυτόχρονα έχει προωθηθεί αποτελεσματικά η πολιτική επιμόρφωση των στελεχών μας με τη διοργάνωση ανά τακτικά χρονικά διαστήματα πολιτικών ακαδημιών αλλά και εκδηλώσεων με πολιτικό περιεχόμενο. Επίσης, με την καμπάνια "Αύριο" ήρθαμε σε επαφή με νέους από κάθε επαγγελματικό και επιστημονικό κλάδο και προτείναμε μια σειρά από αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τις περισσότερες από τις οποίες υιοθέτησε η Νέα Δημοκρατία.

Η ΟΝΝΕΔ πλέον αποτελεί μια σύγχρονη ευρωπαϊκή νεολαία που με τη δράση της παράγει όχι μόνο ιδέες αλλά και έργο ωφέλιμο για την κοινωνία. Είμαι σίγουρος πως στο άμεσο μέλλον και ιδίως όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα έχουμε την ευκαιρία να συμβάλλουμε ακόμα πιο καθοριστικά στην ανόρθωση της πατρίδας μας και να καταστούμε κύριοι συνδιαμορφωτές του εκσυγχρονισμού της.