Η υπόθεση Γεωργούλη έρχεται να υπενθυμίσει κάτι που στην πολιτική αποτελεί αξίωμα.

Όταν κατηγορείς για κάτι τον αντίπαλό σου, κυρίως για θέμα ηθικής τάξης, παρουσιάζοντάς τον ως εμβληματικό ένοχο και απόλυτα ταυτισμένο με αυτό και τον εαυτό σου ως άσπιλο, είναι θέμα χρόνου να το λουστείς. Όταν η ηθικολογία γίνεται πολιτική, εκπυρσοκροτεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο βόθρος των διαδικτυακών τρολ του είχαν εξαπολύσει επικοινωνιακή λασπο-επίθεση με hashtag «παιδοβιαστές» για την υπόθεση Λιγνάδη, χρεώνοντας τη μομφή σε ολόκληρη τη ΝΔ. Τώρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι κατηγορίες κατά του ευρωβουλευτή του, αποκαλύπτεται και κάτι άλλο. Ότι στον ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν για την υπόθεση και έπαιζαν στις καθυστερήσεις ελπίζοντας να περάσουν οι εκλογές δίχως να αποκαλυφθεί. Το μαρτυρούν μόνοι τους. Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε σχετικά: «Κυκλοφόρησαν αόριστες φήμες, κουτσομπολιά ότι κάτι υπάρχει που έχει σχέση με σεξουαλική παρενόχληση και αυτό έγινε το 2022. Τον κάλεσα, μου το διέψευσε και έκανε λόγο για συκοφαντίες. Το ψάξαμε στη συνέχεια όσο μπορούσαμε, η ομάδα και το κόμμα, αλλά δεν προέκυψε κάτι».

Ο δε κ. Τσίπρας όταν ενημερώθηκε είπε… «ψάξτε το». Αν δεν είχε ζητηθεί η άρση ασυλίας του Γεωργούλη, ακόμα θα το «έψαχναν». Εκτός αν πιστεύει κάποιος ότι ενώ γνώριζαν «φήμες» από το… 2022 και παρότι ο κ. Παπαδημούλης είναι αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, έναν χρόνο μετά ακόμα το έψαχναν και δεν ήξεραν τι είχε γίνει. Το (επιπλέον) κακό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πρόκειται για θεματολογία που την έχει σημαία του, κάνοντας κήρυγμα και κουνώντας το δάκτυλο προς όλους και κυρίως προς την κυβέρνηση και τώρα, που σκάει εντός του, τα ψιλομασάει για να μην παραδεχθεί ότι και γνώριζε και κάλυπτε.

Κι ενώ επισήμως δηλώνουν «εμείς είμαστε πάντα με το θύμα», έχει δοθεί εντολή στον διαδικτυακό υπόνομο να αφήνει αιχμές για την καταγγέλλουσα ότι είναι βαλτή, με «επιχειρήματα» του τύπου «τώρα θυμήθηκε το όνομα;», «τυχαία είναι στο ΠΑΣΟΚ και διάφορα παρόμοια ευαίσθητα. Τελικά, χειρότερο από το να λούζεσαι ο ίδιος ένα θέμα για το οποίο κατηγορούσες τον αντίπαλό σου είναι να το διαχειρίζεσαι με τρόπο που το κάνει ακόμα χειρότερο.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 20/4