Η ΔΕΞΙΑ ψήφος θα πρέπει με συγκροτημένο τρόπο στις επερχόμενες εκλογές να υπερασπιστεί τη σταθερότητα, την αναβάθμιση και την ευημερία της χώρας. Να αρνηθεί συντεταγμένα τη ρευστότητα, την ασάφεια, την εκτροπή.

Η δεξιά ψήφος καθοδηγείται από τα αντανακλαστικά του «νοικοκυραίου», του πιστού στις αξίες του έθνους, στην ενότητα του λαού, στην ευλογία του Θεού. Αγαπά την παράδοση, τη συνέχεια, την εξέλιξη, όταν αυτή συνδέεται με τη φύση των πραγμάτων και οδηγεί στην αρμονία μέσα από τον ανθρωποκεντρισμό και τη συλλογικότητα.

Ο ΟΥΜΑΝΙΣΜΟΣ για τη Δεξιά σχετίζεται με την ηθική, την αποστολή, τη φιλανθρωπία, τον εθελοντισμό, τη συνάντηση. Ο δεξιός δεν αγαπά τη βία, το αίμα, την εμμονή, το δόγμα της επανάστασης ή της επικράτησης των «συμπλεγματικών» μειοψηφιών στις κοινωνικές πλειοψηφίες. Η δεξιά ψήφος ζητά σεβασμό στη θρησκεία, πίστη στο έθνος, συνέπεια στο κράτος, αξιοσύνη στην επαγγελματική ενασχόληση, σεβασμό στην οικογένεια.

Η δεξιά ψήφος δεν παρασύρεται από χίμαιρες, ατομικούς αριβισμούς, ταξικούς αμοραλισμούς. Δεν αγαπά τον όχλο. Η δεξιά ψήφος δεν μπορεί παρά να στηρίξει την προσπάθεια του κυβερνήτη Μητσοτάκη να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ενός νέου κράτους. Το εθνικό κράτος είναι το «σπίτι» μας.

Με αυτό κινούμαστε στον χρόνο και την Ιστορία. Μας το παρέδωσαν οι πρόγονοί μας, πολεμώντας, πεθαίνοντας και θυσιάζοντας το προσωπικό τους συμφέρον για να κτισθεί και να γίνει ισχυρό. Οφείλουμε να το παραδώσουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας πιο δομημένο, πιο κοσμοπολίτικο, πιο άρτιο. Έπειτα από μια δεκαετία γεμάτη από αίμα καρδιάς και εξευτελισμούς για τους Έλληνες, όταν γίναμε βορά στις διαθέσεις του κάθε μνησίκακου δανειστή, έχουμε τη δυνατότητα να κινηθούμε μπροστά.

Σε αυτό που η δεξιά ψήφος στηρίζει και εμπιστεύεται ως εξέλιξη και πρόοδο. Στηρίζει έναν κυβερνητισμό που δεν διχάζει, δεν εξαιρεί, δεν υβρίζει. Η ΔΕΞΙΑ ψήφος οφείλει να δώσει συνέχεια στη διέξοδο, που ήδη έχει δρομολογηθεί. Με ενάργεια, πειθαρχία και αξιοπρέπεια. Είναι τρομερό να ακούς ότι υπάρχουν παπάδες που αρνήθηκαν τη Θεία Κοινωνία σε αυτούς που στην πανδημία εμβολιάσθηκαν και άκουσαν την επιστήμη. Είναι παράλογο μοναχοί μέσα στα «κλειστά σύνολα» που ζουν να επιθυμούν να εμπλακούν στα εγκόσμια ζητώντας μάλιστα υπεροπτικά και στη βάση του φανατισμού να καθορίσουν την Ιστορία.

Είναι αδιανόητο πιστοί άνθρωποι να πάσχουν από την αλαζονεία τού να κρίνουν αυτοί ποιοι είναι τα «ερίφια» και ποιοι τα «αρνιά». Η δεξιά ψήφος από την ίδια της τη φύση θα απαντήσει σε όλα αυτά τα «σκοταδιστικά» και ανάρμοστα: τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ… ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΩ ΘΕΩ… 


Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή στις 3-4/6/2023