Όσο πλησιάζει η ημερομηνία αλλαγής των ταυτοτήτων τόσο πιο γρήγορα κατεβαίνει η τρέλα από τα βουνά και κυριεύει κάποιους. Το ζήσαμε το φαινόμενο και με το αντιεμβολιαστικό κίνημα, όπου ορισμένοι επέλεξαν την πιθανότητα του θανάτου ή της βαριάς νόσησης, αρκεί να μην τους εμφυτευόταν τσιπάκι, που θα τους καθιστούσε, υποτίθεται, υποχείριο γνωστών ή άγνωστων δυνάμεων.

Ακούμε στα κανάλια αυτόκλητους -και μη- εκπροσώπους μιας μερίδας που αρνείται τις νέες ταυτότητες, οι οποίοι με πύρινους λόγους αναδεικνύουν -σε εκσυγχρονισμένη εκδοχή βεβαίωςαυτό το έργο του Σατανά, που αποσκοπεί στο να μας κάνει μαριονέτες. Λες και δεν είναι πολλοί ήδη, με δική τους μάλιστα βούληση. Επικαλούνται επιπλέον μία νέα τάξη η οποία εγκαθιδρύεται και που στοιχεία της, όσον αφορά την επιβολή της και τη χειραγώγηση των μαζών, προέρχονται από την… Κίνα, το Κατμαντού, τη Σουαζιλάνδη και δεν ξέρω από πού ακόμη. Όπως καταλαβαίνετε, τα στοιχεία είναι έγκυρα και αδιάσειστα.

Βεβαίως, αυτοί που αρνούνται να εκδώσουν τη νέα ταυτότητα μπορεί να μη νοσήσουν όπως οι αντιεμβολιαστές -άλλωστε, κάθε άλλο παρά θα ευχόμασταν κάτι τέτοιο για τους συνανθρώπους μας, διότι εμείς πιστεύουμε στο «αγαπάτε αλλήλους», ενώ αυτοί θέλουν να καούμε στο πυρ της κολάσεως. Παρ’ όλ’ αυτά, θα έλθει η στιγμή που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα έναντι της πολιτείας στην οποία ζουν, καθώς οι συναλλαγές τους δεν θα αναγνωρίζουν άτομα που ζουν ινκόγκνιτο.

Δεν θα αναγνωρίζονται· με άλλα λόγια πολίτες-φαντάσματα, εκτός και αν η πολιτεία, σε μία έξαρση της γαλαντομίας της, τους επιτρέψει να κυκλοφορούν όπως το φάντασμα της Όπερας. Από την άλλη μεριά, πρέπει να δείχνουμε κατανόηση προς μία τάξη συμπολιτών μας που ρέπει προς τη συνωμοσιολογία, καθοδηγούμενη βεβαίως από ψεκασμένους που θεωρούν ενδεχομένως ότι η ζωή είναι κάτι ανάμεσα στα Χόμπιτ, τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών ή τον Χάρι Πότερ.

Το στοίχημα που βάζω είναι ότι στο τέλος θα αναγκαστούν να αποκτήσουν τη νέα ταυτότητα, διότι κανένα κράτος δεν θέλει πολίτες στη σκιά. Βεβαίως, είμαι εξίσου βέβαιος ότι πριν την βάλουν στο πορτοφόλι τους την ταυτότητα θα την έχει διαβάσει εξορκιστής, ενώ έπειτα από κάθε συναλλαγή που θα την έχουν χρησιμοποιήσει θα τελούν ευχέλαιο.

Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι ελευθερία δεν είναι να κάνει ο καθένας ό,τι φρονεί. Μπορεί όλοι όσοι αντιδρούν στις νέες ταυτότητες να θεωρούν ότι είναι δικαίωμα επιλογής τους και πως αυτό τους καθιστά ελεύθερους. Και αγνοούν ότι είναι στην ουσία σκλάβοι παράλογων σκέψεων, που ενδέχεται μάλιστα -και αυτό είναι το χειρότερο- να τους κατευθύνουν και σε άλλες, περισσότερες εκφάνσεις της ζωής τους.

*Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 5 Σεπτεμβρίου.