Τη σχετική απορία που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μου την έστειλε φίλος. Η απορία: Δεν σου κάνει εντύπωση που καμία ΜΚΟ, σε καμιά εθνική καταστροφή, δεν βοήθησε τους Έλληνες; Η απορία είναι βεβαίως θεωρητική, δεδομένου ότι οι διάφορες ΜΚΟ με τα παχυλά έσοδα, νόμιμα ή παράνομα, ορθώς δεν θεωρούν πρόσφυγες τους Έλληνες, αφού το Μεταναστευτικό ήταν εκείνο που πυροδότησε την ίδρυσή τους, καθώς σκέφτηκαν ότι «εδώ έχει πολύ ψωμί». Πάλι καλά, δεδομένου ότι κατά τα άλλα έχουν βαλθεί με τη βοήθεια προς τους παράνομους μετανάστες ή με την υποκίνησή τους κιόλας να έλθουν προς τα εδώ, επειδή κονομάνε τρελά, να μας κάνουν οι επιτήδειοι πρόσφυγες στην ίδια μας τη χώρα. Άλλωστε, έχουν και άλλη αποστολή. Να δυσφημούν την Ελλάδα, με δήθεν νεκρούς και πνιγμένους, παιδιά ή μεγάλους, παίζοντας το παιγνίδι κυβερνήσεων και κάθε τύπου που δεν μπορεί να κάνει το Μεταναστευτικό επικερδή επιχείρηση.

Νομίζω ότι το έχω αναφέρει και σε προηγούμενο κείμενο ότι σε τοίχο στον Χολαργό είναι γραμμένη μία αλήθεια. Κάποιος έχει γράψει «ΜΚΟ, φασίστες με πτυχίο». Εγώ θα έγραφα «τοκιστές και σουλατσαδόροι με πτυχίο», διότι αναμφίβολα τα μπικικίνια, με τα οποία γεμίζει τις τσέπες τους η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου, κάπου τα βάζουν έντοκα. Μάλλον σε προθεσμιακές καταθέσεις, διότι δεν χρειάζονται κεφάλαια για κάθε νέα επιχείρηση, αφού πληρώνουν αδρά οι φουκαράδες, λαθραίοι ή νόμιμοι. Τούτων δοθέντων, είναι απολύτως λογικό ότι αυτές οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που «δεν δίνουν τ’ αγγέλου τους νερό», όπως λέει και ο λαός, δεν αισθάνθηκαν υποχρέωση να βάλουν το χεράκι τους για να βοηθήσουν αυτόχθονες πληγέντες στη χώρα όπου ασκούν την προσοδοφόρα δραστηριότητά τους. Αφήστε που είμαστε και τυχεροί, διότι κάποιον από τις ΜΚΟ, που είχε αποκτήσει την ιδιότητα του εθνικού μηνυτή, τον έχει τυλίξει η Δικαιοσύνη σε μία κόλα χαρτί.

Θεωρώ ότι η πολιτεία έχει δείξει μεγάλη ανοχή, αν όχι και αδράνεια, στον επιστάμενο έλεγχο -και οικονομικό- όλων αυτών των ΜΚΟ, που φυτρώνουν με ανθρωπιστικό προσωπείο, αλλά σκοπεύουν στην πορεία να εξελιχθούν σε επικερδείς επιχειρήσεις. Όχι όλες, βεβαίως, αλλά έχουμε πολλά ράμματα για τη γούνα όλων όσοι υποτίθεται ότι ασχολούνται με τους δόλιους μετανάστες. ΜΚΟ είναι και ο Ερυθρός Σταυρός, με κολοσσιαίο έργο διεθνώς, αλλά ας μη τον μπλέκουμε με τα πίτουρα. Χρέος κάθε ευνομούμενου κράτους είναι να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι…

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 27/9