Αν διαβάσει κανείς τι γίνεται στον κόσμο και πόσο τα αρνητικά στοιχεία υπερτερούν των θετικών, θα συμπεράνει ότι το να ασχολείται μια κοινωνία με ζητήματα όπως αν θα παντρεύονται οι ομοφυλόφιλοι θυμίζει τη λαϊκή παροιμία «δουλειά δεν είχε ο διάολος… κ.λπ.». Προφανώς και υπάρχουν νομικά ζητήματα που το σχετικό νομοσχέδιο, εφόσον προωθηθεί, θα τα λύσει. Όμως πιστεύω ότι η γενικότερη αντίδραση που εκδηλώνεται από μεγάλη μερίδα πολιτών δεν σημαίνει ότι η μερίδα αυτή σώνει και καλά είναι ομοφοβική, αλλά ότι η συγκεκριμένη κοινότητα, με τις ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις, προκειμένου να προωθήσει τα δικαιώματά της κατέφυγε σε υπερβολές που πολλοί θεωρούν ότι αποσκοπούν -οι υπερβολές αυτές- να μας πείσουν ότι η δική τους παρέκκλιση ως προς το φύλο είναι η κανονικότητα και η των υπολοίπων αμαρτία.

Κανείς που στο περιβάλλον του προφανώς και έχει φίλους ή συγγενείς ομοφυλόφιλους δεν τους κατακρίνει για ό,τι μπορεί να κάνουν στην κρεβατοκάμαρά τους. Και μάλιστα επειδή έχουν, όπως συνήθως λέμε, γυναικείο μυαλό, διασκεδάζουμε με τις ατάκες τους. Να για παράδειγμα. Πριν από καιρό ένας ομοφυλόφιλος ρώτησε έναν φίλο του τι κάνει η συμμαθήτριά του, η λεσβία, εννοώντας τον τάδε. Απόρησε ο φίλος και τον ρώτησε γιατί τον λέει λεσβία, αφού είναι άνδρας «με τα όλα του». Και ο άλλος τον άφησε εμβρόντητο, λέγοντάς του: Μα γιατί πηγαίνει μόνο με γυναίκες!!! Έτσι έχουν τα πράγματα.

Όμως όταν ο φίλος, συγγενής ή δεν ξέρω τι άλλο, ομοφυλόφιλος, αρχίζει να εμφανίζεται στην παρέα με κολάν και γόβες, ασφαλώς και θα τον «κράξουν» και ίσως να μην τον ξανακάνουν και παρέα.

Επειδή λοιπόν έχει ξεσηκώσει η κοινότητά τους κουρνιαχτό μεγάλο, προκαλώντας μάλιστα και μικροαναταράξεις σε πολιτικό επίπεδο, πώς και δεν σκέφτηκαν την άλλη λύση για να αποφύγουν και τις ταλαιπωρίες! Ποια; Η στήλη την έχει έτοιμη. Τη λύση. Να έρχονται εις γάμου κοινωνίαν, κανονικότατα και με τον νόμο, ένας ομοφυλόφιλος με μία λεσβία. Στη συνέχεια θα μπορεί καθένας να πάει να μείνει με τον σύντροφό του και ας είναι σε τακτική επαφή μεταξύ τους για προβλήματα καθημερινά. Και να υιοθετήσουν θα μπορούν, και παιδί με παρένθετη μητέρα θα μπορούν να κάνουν. Τώρα, ως προς τα κληρονομικά που θα αφορούν τον σύντροφο, ε, υπάρχει και η δωρεά ως αιτία θανάτου…

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 11 Ιανουαρίου