Ομολογώ. Ουδείς άσφαλτος, που έλεγε και μία ψυχή. Έστειλα αίτηση στην ευρωσοσιαλιστική ομάδα για να με εντάξει στους κόλπους της, γιατί έχω ιδέες για μεγάλα κόλπα. Οι εδώ σοσιαλιστές δεν θέλουν ούτε να με βλέπουν, παρά το γεγονός ότι είμαι κι εγώ κοινωνικά ευαίσθητος. Δεν αφήνω φανάρι για φανάρι που να μη δώσω το κατιτίς σε αυτούς που επιμένουν να μου καθαρίσουν τα τζάμια του αυτοκινήτου. Τούτων δοθέντων δικαιούμαι να αυτοαποκαλούμαι σοσιαλιστής, κυρίως δε διότι αναπολώ τις εποχές εκείνες που η θάλασσα ήταν γιαούρτι και τρώγαμε με χρυσά κουτάλια και όποιος δούλευε πολύ ήταν κορόιδο. Και όταν σταματούσε να δουλεύει επειδή βαριόταν, του «έκοβαν» όχι πρόστιμο αλλά επίδομα.

Αυτές οι καλές ευτυχισμένες στιγμές είχαν περάσει στη λήθη μέχρις ότου το διαδίκτυο πλημμύρισε από αναμνήσεις της σοσιαλιστικής γαλαντομίας. Επίδομα εδώ, επίδομα εκεί, επίδομα παραπέρα. Τι μου θύμισαν οι σαδιστές, ώστε να μελαγχολήσω και, έστω καθυστερημένα, να στείλω αίτηση στους Ευρωσοσιαλιστές, υποκλινόμενος στην αίγλη του σοσιαλισμού. Δέκα επιδόματα την απίθανη εκείνη σοσιαλιστική εποχή. Δέκα όπως οι Δέκα Εντολές. Δέκα όπως και ο Δεκάλογος του Γύφτου (παρντόν, του Ρομά). Ακούσατε, ακούσατε τι έχουμε χάσει εξαιτίας των φιλελέ και νεοφιλελέ. Εσείς παίρνετε επίδομα πλυσίματος χεριών; Στον ΟΣΕ κάποιοι έπαιρναν- 420 ευρουδάκια μηνιαίως. Γι’ αυτό ένιπταν τας χείρας των όταν συνέβησαν τα Τέμπη. Αμ, το άλλο; Το επίδομα των 290 ευρώ για μεταφορά φακέλου. Επίδομα στο Δημόσιο. Φαντάζομαι ότι κάποιοι το τσέπωναν αν κουβαλούσαν μεγάλους φακέλους, και όχι επιστολόχαρτα.

Το καλύτερο ήταν αυτό της έγκαιρης προσέλευσης. Ξέρεις τι είναι να σηκώνεσαι το πρωί να πας στη δουλειά σου, χωρίς να αργήσεις; Άθλος. Χώρια που νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, αλλ’ ούτε σηκώνεται το πρωί. Τι είμαστε, σου λέει; Για κυνήγι πάμε; Βέβαια η τεχνολογία σήμερα θα καταργούσε ένα άλλο φανταστικό επίδομα, όπως αυτό της προθέρμανσης αυτοκινήτου. Δυστυχώς, όλα τα επιδόματα αυτά, ο αχάριστος ελληνικός λαός τα ξέχασε. Και μαζί μ’ αυτά και τον σοσιαλισμό. Που αναζητείται σήμερα αλλά δεν ανευρίσκεται. Υπάρχει η λύση. Είτε το Silver Alert είτε οι αναζητήσεις μέσω του Ερυθρού Σταυρού…

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή