Επειγόντως, με δικά μας έξοδα να σταλούν στο Ευρωκοινοβούλιο καθηγητές της ελληνικής γλώσσας για να τη διδάξουν σε μέλη των ομάδων των Σοσιαλιστών, των Αριστερών και των Πρασίνων (αλόγων), ώστε να μπορούν να διαβάζουν ελληνικές εφημερίδες και όχι ό,τι τους σερβίρουν κάτι δικοί μας ευρωβουλευτές για τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα. Συγχρόνως το Πρακτορείο Διανομής Τύπου, έστω και με κρατική ενίσχυση, να αναλάβει να στέλνει καθημερινώς στο Ευρωκοινοβούλιο τον ελληνικό Τύπο, για να θαυμάζουν εκεί, στο «βαθύ κράτος της Ευρώπης» -που είναι και ο τίτλος ενός βιβλίου που περιγράφει τα αίσχη και σκάνδαλα των Βρυξελλών-, το μέγεθος της φίμωσης που τα ΜΜΕ υφίστανται στην Ελλάδα. Διότι το ψήφισμα που εκδόθηκε μας κατηγορεί μεταξύ άλλων και για μειωμένη ελευθεροτυπία.

Προσωπικώς, δεν θεωρώ πολύ σοβαρό το περιεχόμενο του ψηφίσματος αυτού, όταν μάλιστα πρωταγωνιστούν Ολλανδοί, που κάποτε σκέφτηκαν να κατεβάσουν σε εκλογές και κόμμα παιδοφίλων - και αν ήταν οι Βέλγοι, ας με συγχωρούν οι Ολλανδοί, αλλά και οι δύο χώρες ανήκουν στις Κάτω, τις πολύ κάτω πράγματι. Από την άλλη, είναι βέβαιο ότι όλοι αυτοί που υπερψήφισαν το ψήφισμα κάποιοι στιγμή θα κοκκίνιζαν αν καταλάβαιναν αυτά που γράφονται στον ελληνικό Τύπο και ιδιαίτερα σε κάτι έξαλλα περιθωριακά έντυπα, για πολιτικούς, για τον πρωθυπουργό αλλά και για ιδιώτες. Στις χώρες τους θα επενέβαιναν αυτεπαγγέλτως οι εισαγγελικές Αρχές. Για να μην πω τι θα συνέβαινε στην Αμερική.

Όσν αφορά το κράτος δικαίου, προφανώς το θεωρούν μια υπόθεση α λα καρτ, αφού ενδεχομένως δεν έχουν ακούσει ή διαβάσει δηλώσεις γνωστών και μη εξαιρετέων πολιτικών «προσωπικοτήτων» που έχουν προδιαγράψει το μοντέλο Δικαιοσύνης που οραματίζονται προκειμένου να πάνε σώνει και καλά κάποιοι φυλακή. Δεν το κατάφεραν στο παρελθόν, ε, γιατί να μην το οραματίζονται για το μέλλον, αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς σε μια άλλη ζωή. Για ό,τι πρέπει να διερευνήσει η Δικαιοσύνη σχετικώς με τις παρακολουθήσεις, να το κάνει σε βάθος χωρίς καθυστέρηση και να πέσει και βαρύς ο πέλεκυς στους υπεύθυνους. Προς το παρόν ας μείνουμε με την ανάμνηση ότι πολιτικοί έχουν πάει φυλακή προερχόμενοι μόνο από συγκεκριμένο κόμμα. Ως συμπέρασμα σχετικώς με τους Έλληνες της Ευρωβουλής που κίνησαν τα νήματα για το ψήφισμα, αυτό που είπε στη Βουλή ο πρόεδρός της, Κώστας Τασούλας. Ότι η συκοφαντία είναι το νήμα που μας συνδέει αδιάλειπτα με τους αρχαίους προγόνους μας!

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 12 Φεβρουαρίου