Ενδιαφέρουσα, σημειολογικώς, η φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μεταξύ άτακτων παιδιών. Είναι, για την ακρίβεια, δύο φωτογραφίες κολλητές η μία στην άλλη και απεικονίζουν δύο Άρηδες. Η πρώτη τον Βελουχιώτη με τα γένια και τα φισεκλίκια του και η άλλη τον γνωστό Άρη, τον «γαλάζιο», που προσχώρησε στο αριστερό κόμμα -που μεταλλάχτηκε σε αριστεροδέξιο, γκλαμουράτο και χολιγουντιανό-, ημίγυμνο, να κάνει ηλιοθεραπεία για περισσότερη βιταμίνη D προφανώς. Και η λεζάντα να εξηγεί ότι ο αρχηγός για άλλον Άρη ξεκίνησε και σε άλλον Άρη κατέληξε. Προφανώς και δεν είναι τυχαίες οι επιλογές. Πρώτον, διότι ο βασικός Άρης δεν είναι διαθέσιμος, γιατί, οικεία βουλήσει, τον πήρε ο Κύριος εδώ και καμιά 80αριά χρόνια. Εν αντιθέσει με τον έτερο Άρη, που από ό,τι λένε οι πληροφορίες όλο και «τριβόταν» από την εποχή του μεγίστου Αλέξη να ενταχθεί στο κόμμα της ανεμελιάς και της προόδου.

Βεβαίως, με σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» θα περίμενα προσχωρήσεις προσώπων όχι κοσμοπολίτικες, αλλά φαίνεται ότι μία Μύκονος ενώνει πολλούς τελικά. Θα περίμενα λοιπόν, για να «δέσει»- όπως λένε και για τις φανουρόπιτες- το παραπάνω σύνθημα, να είναι στο ψηφοδέλτιο λ.χ. για τις ευρωεκλογές στις πρώτες θέσεις, έστω και αν θα πρέπει να μπει σταυρός, ένας στρατηγός, ένας παπάς και ένας πολύτεκνος. Λέω παπάς και όχι Μητροπολίτης, διότι ως λαϊκό κόμμα πρέπει να δείχνει την ταπεινότητά του, όχι χρυσοποίκιλτα άμφια. Όμως, αυτές οι προτάσεις για τον αρχηγό που μπορεί και συνδυάζει τη λαϊκότητα με την Ψαρού και το Ντελαγουέρ είναι παρωχημένες. Είναι σαν να μου λέτε, για παράδειγμα, να επιβάλω στολή στους υποψήφιους, σακάκι με πέτα και βάτες και παντελόνι καμπάνα; Όχι. Είμαστε μοντέρνοι του 21ου αιώνα. Τα σακάκια θα είναι από αυτά τα σύγχρονα που σου έρχονται σαν βαφτιστικά ή τα έχεις πλύνει στους 200 βαθμούς. Και τα παντελόνια σε στυλ κολάν, όπως αυτά που φορούσαν οι βαλέδες στην Αυλή των Λουδοβίκων. Τούτων ούτως εχόντων, ποιον από τους δύο Άρηδες φαντάζεστε στο κόμμα; Τον Βελουχιώτη ή τον άλλον; Και το πλήθος το αριστερό ανέκραξε: τον Βαραββά, τον Βαραββά…

Πλέον, και η επικοινωνία του αριστεροδέξιου και ελαφρώς αδέξιου κόμματος θα αλλάξει ριζικώς. Οι υποψήφιοι, αλλά κυρίως ο αρχηγός, θα εμφανίζονται και σε άλλες μεγάλης τηλεθέασης εκπομπές, όπως η εκπομπή «Συνοικεσίων», το «Your Face Sounds Familiar» αλλά και ο «Τροχός της Τύχης», διότι το κόμμα χρειάζεται παράδες και δεν είναι δυνατόν ο αρχηγός να πουλάει συνέχεια μετοχές. Ενδεχομένως και για λόγους ευελιξίας στις μετακινήσεις να μεταφερθούν τα γραφεία σε σκάφος, αφού, άλλωστε, στους οικονομικο-πολιτικούς στόχους του κόμματος, όταν γίνει κυβέρνηση, είναι να μετατραπεί η Μύκονος σε έδρα offshore εταιρειών.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή