Εδώ και πολλά χρόνια ελάχιστοι στο υπουργείο Εξωτερικών ,στους κυβερνητικούς διαδρόμους ,στα κόμματα ,στα  δημοσιογραφικά γραφεία ΔΕΝ  γνώριζαν τα «πάρτι» και τις  «απλοχεριές»  στην εύφορη κοιλάδα των ΜΚΟ . Λίγες οργανώσεις αυτής της κατηγορίας είχαν  δικαίως χρηματοδότηση για  συγκεκριμένες, σαφείς, φιλανθρωπικές κατά κύριο λόγο ,δραστηριότητες .Ενα πλήθος άλλων ,με τις «σωστές» γνωριμίες στις τσέπες,καλοπερνούσε ,κι ‘ έπινε στην υγειά μας! Εβίβα κορόιδα !

     Κάποτε ,το πράγμα παράγινε και βγήκε στη φόρα. Πολλά τα δημοσιεύματα ,τα ρεπορτάζ ,οι καταγγελίες  ακόμη  και από πολιτικά πρόσωπα  γι΄ αυτές τις αθλιότητες. Από το 2011 μάλιστα μπήκε μπροστά έν μηχανισμός ελέγχου της κατάστασης ,αλλά κι΄ αυτός …λαχάνιασε πριν τρέξει και ύστερα πάγωσε. Τώρα ,που με κορυφή τη ΜΚΟ  για την «αποναρκοθέτηση» (!),καταγράφονται  πλέον από επίσημες ελεγκτικές αρχές τα αίσχη αυτής της ιστορίας ,ακούμε στην πολιτική σκηνή πολλά….αααα ! Με ανοικτό το στόμα, κατάπληκτοι  δήθεν ,πολλοί και διάφοροι χάσκουν ,λες και δεν ήξεραν τα περί ΜΚΟ και τα περί «μυστικών» κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών .Λες και δεν ήξεραν  τι γινόταν με τις διανομές κονδυλίων  στις ΜΚΟ  ειδικότερα στα  χρόνια του «μεταρρυθμιστή» Γ. Α .Παπανδρέου και του συνεργάτη του Αλεξ  Ρόντου ( ο κ. υπουργός δεν παρέλειπε,πάντως, να ενισχύει και την Οργάνωση της μαμάς του ,καθ ότι ,βεβαίως ,μάνα είναι  μόνο μία) Λες και δεν είχαν κι αυτοί διαβάσει  από το 2011 στις  εφημερίδες τον κατάλογο των 430 τον αριθμό ΜΚΟ , που λάμβαναν τις εκλεκτές επιχορηγήσεις.

  Αλλά ,αφελές είναι να πιστεύουμε ότι μόνο ο  ΓΑΠ  και ο κ . Ρόντος φταίνε για όλη αυτή την ιστορία. Οι  πονηρές  «δουλειές» έγιναν  καλά και καλύφτηκαν ,όπου έπρεπε ,επίσης καλά. Γι αυτό και παρά τις καταβαλλόμενες  έντονες σκληρές προσπάθειες των αρχών να βρουν  την άκρη ,δεν πρέπει να περιμένουμε πολλά. Νομίζω