Σήμερα θέλω να με διαβάζετε χωμένοι στο πάπλωμα, με τη συντροφιά μιας ζεστής κούπας καφέ και ό,τι άλλο έχει ο καθένας σας και γουστάρει να έχει κοντά του. Ξεκινάω με ένα ανέκδοτο [Ο Aλέξανδρος Κρητικός δημοσίευσε στo my lady, σε στήλη που φέρει τίτλο «Αρχή Σοφίας Ονομάτων Επίσκεψις» (σειρά που μπορεί πολύ ν’ αγαπήσει η Φαίη) κείμενο με τίτλο «Αρχαίων ημών ανέκδοτα»].

Ο Αρίστιππος ο Κυρηναίος, μαθητής του Σωκράτη και ιδρυτής της «Ηδονιστικής Σχολής», γούσταρε μια εταίρα, τη Λαΐδα, και την επισκεπτόταν σπίτι της πολύ συχνά. Κάποιοι λοιπόν του σφύριξαν ότι η Λαΐς δεν τον αγαπάει, μα προσποιείται, για να της τ’ ακουμπάει. «Ούτε το κρασί αγαπάει, ούτε το ψάρι», απάντησε εκείνος. «Εγώ όμως μια χαρά τα απολαμβάνω», πρόσθεσε. Κάποιες «αρχικατινάρες» όμως, γιατί μια χαρά υπήρχαν και τέτοιες στην αρχαία Ελλάδα, του κάρφωσαν ότι η Λαΐς δεχότανε τον Διογένη δωρεάν. «Στα @@@@@ μου! Την πληρώνω να ευχαριστεί εμένα, όχι για να μην ευχαριστεί άλλους», απάντησε ο Αρίστιππος και τους άφησε μ@@@ες. Η Λαΐς, όπως έμαθα, ήταν η διασημότερη εταίρα της αρχαιότητας. Σε αυτό εδώ το σημείο παρακαλώ τη διευθυντική ομάδα της εφημερίδας να λάβει υπόψη ότι η συγκεκριμένη στήλη προάγει τον πολιτισμό, τα γράμματα, τις τέχνες, την ενημέρωση, την αισθητική και το ρεπορτάζ.

Σε break γάμου

Αν βλέπουμε, κουνάμε τα πόδια μας, φτάνουμε μέχρι την κουζίνα χωρίς πόνο, η ζωή είναι ακόμα φιλική μαζί μας γιατί... με όσα ακούω, βλέπω και διαβάζω χαιρετάω έναν το πρωί και δεν ξέρω αν θα τον καληνυχτίσω το βράδυ. Από το βαρύ ψυχολογικό χαμηλό, ας είναι καλά οι αγαπημένοι πρωταγωνιστές της καθημερινότητας και οι ειδήσεις που θα αναδείξω, με σκοπό να ρίξω λίγο φως στην επικαιρότητα. Μήπως είστε σε break γάμου;

Παρακολουθώντας ευλαβικά την εκπομπή της Φαίης και του Γιώργου, έμαθα ότι η Νικόλ Κότοβος και ο Αχιλλέας Βιγκόπουλος βρίσκονται εννέα μήνες μετά τον γάμο τους σε ένα... διάλειμμα γάμου. Πρακτικά, σύμφωνα με την έγκυρη ενημέρωση της εκπομπής, ο καθένας ζει σε διαφορετικό σπίτι. Το βρήκα τόσο chic… τόσο εκκεντρικά νορμάλ, τόσο ευφυές, που καταρχάς θέλω να διορθώσω, εκδότη μου, την περιγραφή της «οικογενειακής μου κατάστασης».Ξεχάστε, κούκλες μου,... την ένδειξη «σε διάσταση», «διαζευγμένη», ντεμοντέ και ξεπερατουάζ καταστάσεις. Μέχρι πριν μια μέρα νόμιζα ότι ήμουνα διαζευγμένη. Από σήμερα ξέρω ότι είμαι σε break. Θα με ρωτήσεις, βέβαια, αναγνώστη, αν το break είναι ένα, δύο, τρία ή δεκατρία... Κουτσομπόλη! Σε τσάκωσα!

Ε, η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι και σε break πρώτης ώρας. Αλλά αν η ζωή σας είναι τριλογία, κάτι σαν τον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών», αν δεν πάρεις πολλά break, θα κατουρηθείς επάνω σου! Οπότε καλωσορίζουμε τα break στη ζωή μας, για να μην κάψουμε τα δισκόφρενα.

 
Οι Louis Vuitton του ζεύγους

Επειδή κουτσομπόλα δεν με λες, αλλά κοσμοπολίτισσα μπορεί (χα! χα! χα! χα!) –πού είσαι, Χριστίνα Πολίτη, με τα ωραία σου. Εμαθα ότι όταν ο Ακης και η Βίκυ (Τσοχατζοπούλου-Σταμάτη) ταξίδευαν αεροπορικώς, όλες, μα όλες, μα όλες οι αποσκευές τους είχαν πάντα την ένδειξη «προτεραιότητα» και ήταν όλες Louis Vuitton. Πόση υψηλή αισθητική όμως είχε το συγκεκριμένο ζευγάρι; Βαλίτσες Louis Vuitton και μη φανταστείτε δύο. Μετρήθηκαν, νομίζω, περισσότερες από δέκα. Αν ήταν «μαϊμού»; Αυτό μόνο ο συγχωρεμένος ο Louis Vuitton θα μπορούσε να μας το επιβεβαιώσει, αλλά...

 http://news.princeoliver.com/wp-content/uploads/2012/04/%CE%92%CE%99%CE%9A%CE%A5-%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%97.jpg

 Ειδήσεις που τάραξαν τα τσάκρα μας!

i Η Χρύσπα (καταξιωμένη τραγουδίστρια) δήλωσε ότι θα συνεργαζόταν με τον Νότη (καλλιτέχνη-φιλόσοφο-διαμορφωτή άποψης). Ερώτηση καλοπροαίρετη: Την υπολήπτεστε τη Βανδή πολύ, ε, Χρύσπα;

http://www.ilovestyle.com/sites/default/files/xrispa_0.jpg

i Μεγάλο φάουλ στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου. Η ξαδέλφη μου, που λατρεύει Μαργαρίτη, μου το σφύριξε γιατί είδε την εκπομπή-αφιέρωμα στον τραγουδιστή και στη δουλειά του.

 
http://static.myworld.gr/assets/media/Top/marketing%20day/87611.jpg 


i Εγινε τηλεοπτικό αφιέρωμα για πάρτη του, με αφορμή την τελευταία του δουλειά, την οποία υπέγραψε ο πολυτάλαντος δημιουργός Αντώνης Γούναρης. Ηταν στο πλατό όοοοοολοι, εκτός από τον Γούναρη.

Επειδή η ξαδέλφη είδε την εκπομπή και μου το είπε, πόσο μικρόψυχο το βρήκα!

http://www.ogdoo.gr/portal/images/stories/PHOTOS/84/anoigma_margaritis.jpg



Απορία για την Ελένη

Η Ελένη Φουρέιρα δεν μιλά για τα προσωπικά της. Σαν τα «σταφύλια κρεμασμένοι» οι δημοσιογράφοι για να πάρουν μία δήλωση από τα χείλη της καλλιτέχνιδας. Μου θύμισαν οι δημοσιογράφοι τις Μυροφόρες (όχι ότι ζούσα τότε, σε αναπαράσταση το έχω δει), που περίμεναν να δουν αν απέθανε ο Κύριος. Είναι ή δεν είναι ερωτευμένη η Φουρέιρα; Περιμέναμε όλοι, με τα νύχια να σφηνώνουν στις χούφτες μας από αγωνία..., αλλά εκείνη έλεγε: «Είμαι πάρα πολύ καλά, είμαι πάρα πολύ καλά, αλλά αφήστε με, βγαίνω». Στην υγεία των καψούρηδων!

http://www.musiccorner.gr/wp/wp-content/uploads/2013/03/foureira_2013_03_01.jpg 


Η Φαίη, η Σάσα  και τα παιδάκια

Και κλείνω για σήμερα με την εκπομπή του Γιώργου και της Φαίης. Η γλυκύτατη Σάσα Σταμάτη δίνει μια «πάσα» στη Φαίη Σκορδά, η οποία την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου  βρέθηκε σε έναν πολύ λαμπερό χώρο, σ’ ένα Mall νομίζω, όπου το ίδρυμα «Ελπίδα» είχε διοργανώσει εκδήλωση, η οποία αφορούσε την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα παιδάκια που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού. Η Σάσα Σταμάτη, μη έχοντας ακριβή προφανώς πληροφόρηση, είπε από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 ότι «η Φαίη βρέθηκε ανάμεσα σε παιδάκια του ιδρύματος “Ελπίδα”».

http://www.i-live.gr/wp-content/uploads/2011/05/th-skorda-liagkas-prwino-mou.jpg

Η Φαίη Σκορδά λοιπόν, η οποία ως υπερπαραγωγή παρουσιάστηκε σε αυτό το φιλανθρωπικό γεγονός, διόρθωσε τη Σάσα λέγοντας ότι «τα παιδάκια ήταν γενικά». Απευθυνόμενη στη θεατρολόγο Φαίη, επειδή δεν θα μπορούσα να γνωρίζω τα πάντα - όλα σε αυτή τη ζωή, πιθανόν σε επόμενες ενσαρκώσεις μου να μάθω περισσότερα.

http://www.onsports.gr/media/k2/items/cache/2431f6d6e378081887770bfc9f32a58d_XL.jpg

Απορίες: Υπάρχουν «γενικά» παιδάκια; Γιατί αν υπάρχουν «γενικά» παιδάκια, θα υπάρχουν και «ειδικά παιδάκια»... Τα «ειδικά παιδάκια» ποια είναι;;;; Είναι κάτι όπως λέμε «ειδικά καλσόν για κιρσούς»; Ή «ειδικά παπούτσια για την πλατυποδία»; Τα «γενικά παιδάκια» είναι παιδάκια - «άλλα ντ’ άλλα»; Και τι σημαίνει αυτό; Το «γενικά παιδάκια» είναι ίδιο με το «γενικώς παιδάκια», δηλαδή το «άμεσα» και το «αμέσως» έχουν την ίδια έννοια;;;;