Βλέποντας το αποκαρδιωτικό βίντεο με την εν ψυχρώ δολοφονία ενός κρατουμένου στις φυλακές Κορυδαλλού αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι τόσο επικίνδυνη που δεν μπορεί να προστατέψει τα βασικά δικαιώματα ακόμη των ατόμων που βρίσκονται σε εξουσιαστική σχέση με το κράτος.

Είναι προφανές ότι στις ευρωπαϊκές χώρες οι κρατούμενοι ότι και να έχουν διαπράξει έχουν δικαιώματα και σίγουρα θα πρέπει η κράτηση τους να διασφαλίζει τουλάχιστον το δικαίωμα της ζωής τους. Είναι αντιστοίχως γνωστό ότι εντός των καταστημάτων κράτησης δεν υπάρχουν σοβαρές ελπίδες σωφρονισμού των καταδικασμένων ειδικά όταν δίνεται η δυνατότητα σε μαφίες του σκληρού ποινικού δικαίου και τρομοκράτες να λυμαίνονται τις φυλακές. Η ΝΔ προσπάθησε να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα με τις φυλακές υψίστης ασφαλείας τις επονομαζόμενες φυλακές τύπου Γ.

Σε αυτές τις φυλακές οι έγκλειστοι ήταν οι καταδικασμένοι για τρομοκρατία ή καταδικασμένοι για το σκληρό ποινικό δίκαιο και βρίσκονταν σε στενό κλοιό ασφαλείας. Με αυτόν τον τρόπο υπήρχε καλύτερη φύλαξη στους σκληρούς ποινικούς και δινόταν η δυνατότητα σε όσους ήταν καταδικασμένοι για ηπιότερης μορφής εγκληματικές πράξεις να μην γίνονται όμηροι και υποχείρια της μαφίας.

Ένα από τα πρώτα μέτρα που έπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ήταν η κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας με μοναδικό γνώμονα οι έγκλειστοι εκεί τρομοκράτες να βρεθούν σε ευνοϊκότερη θέση. Εάν λχ παρέμεναν οι φυλακές τύπου Γ οι τρομοκράτες δεν θα λάμβαναν άδειες. Με αυτόν τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ομήρους τους απλούς κρατούμενους και τους σωφρονιστικούς υπάλληλους στις μαφίες που λειτουργούν ανεξέλεγκτα και απειλούν ακόμη και συνηγόρους πολιτικής αγωγής.

Αντί λοιπόν ο υπουργός δικαιοσύνης και δικηγόρος του ποινικού δικαίου να φαντάζεται συνομωσίες στη διαρροή του βίντεο να αναλάβει την στενή πολιτική ευθύνη ότι επί των ημερών του δολοφονούνται άνθρωποι στις φυλακές και την ευρύτερη πολιτική ευθύνη ότι με την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ τα σωφρονιστικά καταστήματα τα παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις μαφίες και τους τρομοκράτες.

Θάνος Πλεύρης ΔΝ LLM

υποψήφιος Βουλευτής Α' Αθηνών ΝΔ