Είναι από τα χειρότερα τα οποία θα μπορούσε να τύχουν σε μία χώρα, να αμφισβητούνται αποφάσεις κορυφαίων επιστημονικών οργάνων όχι από τους ιδίους τους επιστήμονες, αλλά από τους ενδιαφερόμενους, και αυτή η αμφισβήτηση να αποκτά ηθικές διαστάσεις στα «μάτια» πολλών ΜΜΕ!

Αυτή η καταδίκη για μία χώρα, για το επιστημονικό προσωπικό μίας χώρας, συμβαδίζει συχνά με τις ανθρώπινες ελπίδες, βαθιές και ειλικρινείς, οι οποίες, όμως, δεν συνάδουν πάντα με τις δυνατότητες της επιστήμης και των λειτουργών της.

Δεν έχουμε συναντήσει ποτέ επιστημονική αμφισβήτηση αποφάσεων του Ανωτάτου Υγειονομικού Συμβουλίου (ΑΥΣ), δεν έχει προφέρει κανείς και πότε λέξεις, οι οποίες να σημαίνουν ότι το ΑΥΣ έλαβε μία απόφαση, κάποτε, για κάποιο θέμα, σταθμίζοντας τα οικονομικά κριτήρια.

Ακόμη και εκείνοι από τους ενδιαφερομένους και ειλικρινώς αγωνιούντες για την τύχη της υγείας και της ζωής μίας μικρής ψυχούλας στη χώρα μας, ακόμη και εκείνοι, λοιπόν, σπεύδουν, σε κάθε ευκαιρία, να διαβεβαιώσουν ότι το ΑΥΣ «έλαβε την τάδε απόφαση με καθαρά επιστημονικά κριτήρια».

Μπορούμε να λαϊκίζουμε όσο θέλουμε, όταν αυτό αφορά την πολιτική, τη δημόσια ζωή στη χώρα μας, αλλά δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να λαϊκίζουμε και να επενδύουμε στις αγαθές προθέσεις και τις ειλικρινείς ελπίδες γονέων, οι οποίοι αγωνιούν και θέλουν να πιστεύουν ότι η ευκαιρία είναι εκεί, αλλά δεν τους τη δίνουν.

Οι γονείς ορθώς πράττουν. Εμείς;