Έστω... δεκαπέντε χρόνια μετά το «πάρτι» που είχε στηθεί επί Κώστα Σημίτη με τα εξοπλιστικά προγράμματα, αναγκαία για την αμυντική προστασία της χώρας και πληρωμένα με το χρήμα των Ελλήνων πολιτών, η Δικαιοσύνη έστειλε στον Κορυδαλλό τον Γιάννο Παπαντωνίου μαζί με τη σύζυγό του! Κατηγορούνται για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» και μίζες ύψους 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων, που βρέθηκαν στους λογαριασμούς τους, αλλά όχι και στις δηλώσεις «πόθεν έσχες».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, πρόκειται για χρήμα που δόθηκε κάτω από το τραπέζι για την αναβάθμιση έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού το 2003, όταν ο κ. Παπαντωνίου ήταν υπουργός Εθνικής Αμυνας του Κώστα Σημίτη.

Προφανώς, υποθέσεις τύπου Novartis, Γιάννου Παπαντωνίου και της λοιπής σημιτικής διαφθοράς και διαπλοκής... αποτελούν, πραγματικά, τεράστιες προκλήσεις για τις νομικές και διοικητικές τεχνολογίες ακόμα και των πλέον σύγχρονων κρατών. Και πολύ περισσότερο όταν τμήματα των διεφθαρμένων τραπεζικών, ακαδημαϊκών και μιντιακών ελίτ εξακολουθούν να επιχειρούν να ξεπλύνουν τους υπολόγους στη γνωστή κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Παράλληλα, όμως, και οι ιδεολογίες της αντεκδίκησης και της υποκατάστασης του παλιού από το νέο χρησιμοποιούν τη διαφθορά ως απλό εργαλείο μάρκετινγκ.

Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, που βοά η χώρα, και με τη βούλα της Δικαιοσύνης, για τα δισεκατομμύρια που δόθηκαν ως μίζες στην εποχή της «σημιτικής» διακυβέρνησης, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης παρεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα. Οχι για να εξηγήσει τι έγινε και το «σημιταριό» λαδώθηκε μέχρι το μεδούλι. Οχι για να πει αν ήξερε ο ίδιος και απλώς παραιτήθηκε από το να κυνηγά τους μιζαδόρους υπουργούς του. Ή, τέλος πάντων, για να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. Να μας πει εν πάση περιπτώσει ο κ. Σημίτης γιατί άφησε τον Ακη, τον Γιάννο, τον Σμπώκο και τα άλλα εκλεκτά παιδιά του εκσυγχρονισμού να κάνουν «πάρτι» με τα εξοπλιστικά προγράμματα. Αυτός δεν ήξερε, απλώς... προήδρευε στο ΚΥΣΕΑ και ό,τι του έφερναν το υπέγραφε! Αυτός δεν φταίει σε τίποτα, άραγε; Στην οκταετή διακυβέρνησή του, και ειδικά από το 2000 και μετά, δεν έγινε το εκσυγχρονιστικό «πάρτι» με καλεσμένους τους στενούς του συνεργάτες, Τσουκάτους, Μαντέληδες, Ακηδες, Γιάννηδες και λοιπούς εκσυγχρονιστές Νεονάκηδες και Στουρνάρες; Και γιατί, αν ο ίδιος είναι άμεμπτος, άφησε τον ΠΑΣΟΚικό εσμό να διαλύσει τη χώρα; Αλλά έχει πλάκα να παρακολουθεί η χώρα το μιντιακό τέρας της «σημιτικής» προπαγάνδας να συνεχίζει να οργιάζει. Το ψυχορράγημα του ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα αποσταθεροποιεί το πολιτικό σκηνικό, αλλά το πολιτικό σύστημα είναι δειλό και πρώτιστα αιχμάλωτο αυτής της «μιντιακής διαπλοκής». Που ανέχεται τη συμπυκνωμένη «σημιτική» παρακμή και απάτη...

Η λεηλασία της Ελλάδας, που την οδήγησε στη χρεοκοπία του 2010, δηλαδή τα 50 δισ. της Ολυμπιάδας, τα 25 δισ. της Σοφοκλέους, οι μίζες των εξοπλιστικών Ακη, Γιάννου και λοιπών..., τα άπειρα δισ. της Siemens και, τέλος, το έγκλημα της εισόδου της Ελλάδας στο ευρώ με το διαβόητο swap της Goldman Sachs, εύκολα μπορεί να οδηγήσει κάποιον να κατανοήσει πως η περίοδος Σημίτη ήταν η πιο καταστροφική της διεφθαρμένης μεταπολιτευτικής περιόδου της Ελλάδας.

Τέλος, η εξοργιστική καθυστέρηση στο να ελεγχθούν από τη Δικαιοσύνη οι αποκαλύψεις που ξεκίνησαν το 2005 από τον Γάλλο Μισέλ Ζοσεράν, που είναι συγκεκριμένες και με κατηγορίες βαρύτατες (μίζες σε υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης Σημίτη για το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων (C4I), έμβασμα 1 εκατ. ευρώ από offshore εταιρεία σε λογαριασμό προσώπου που... βρισκόταν στο στενό περιβάλλον Σημίτη), ήταν προφανής. Τελικά, έπειτα από σχετικά δημοσιεύματα, άνοιξε το 2016 νέα δικογραφία, ύστερα από παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου. Λέει ανοησίες ο Ζοσεράν και σπιλώνει αθώους; Υπάρχει -και ποιον αφορά- το έμβασμα της offshore από τις Μπαχάμες; Ολα αυτά τα διερευνά πλέον η Δικαιοσύνη, η οποία θα αποφανθεί. Πάντως, μέχρι στιγμής, ο Κώστας Σημίτης τηρεί αιδήμονα σιγή και σε αυτήν την υπόθεση...