Σε περίπου 900 επεισόδια της εκποµπής φαινόµενο «Φως στο τούνελ» η Αγγελική Νικολούλη και οι συνεργάτες της έχουν συµβάλει αποτελεσµατικά στην εξιχνίαση 26 δολοφονιών και έχουν συνδράµει στην ανεύρεση περισσότερων από 1.700 ατόµων που τα ίχνη τους είχαν χαθεί. Από τον Οκτώβριο του 1995, όταν το πρώτο «Τούνελ» έκανε πρεµιέρα, η Αγγελική Νικολούλη και η οµάδα της τιµήθηκαν µε σηµαντικές διακρίσεις, ενώ κατέχει σηµαντική θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness. Στις τελευταίες εκποµπές, όπου η δηµοσιογράφος ερευνά την υπόθεση-θρίλερ µε τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα, το «Φως στο τούνελ» στο Mega κατέγραψε ρεκόρ τηλεθέασης, ενώ στο Twitter φιγούραρε ακόµα και στην πρώτη θέση της παγκόσµιας κατάταξης.  

Στην εντυπωσιακή πορεία της στη δηµοσιογραφία, η Αγγελική Νικολούλη έχει βρεθεί πρόσωπο µε πρόσωπο µε δολοφόνους και εγκληµατίες, έχει ερευνήσει υποθέσεις τροµοκρατίας και έχει βαδίσει σε µονοπάτια επικίνδυνα. Τι να πρωτοθυµηθεί κανείς; Την υπόθεση Νικολαΐδη - Καλαθάκη, την ανατριχιαστική δολοφονία του Κωστή Πολύζου, τη «Μαύρη χήρα της κοιλάδας», την εξιχνίαση της δολοφονίας της Κικής Κούσογλου από το χέρι του συντρόφου της, την υπόθεση του ∆ηµήτρη Γραικού, την απαγωγή και δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου και άλλα άγρια εγκλήµατα που έχει ερευνήσει το «Τούνελ»; 

Ταγμένη

Ωστόσο, η ίδια δηλώνει ότι στην προσωπική της ζωή δεν είναι η αδίστακτη και αυστηρή γυναίκα που µπορεί κανείς να φαντάζεται. Οπως έχει πει, κλαίει µε µια δραµατική ταινία, ενώ αυτοχαρακτηρίζεται «γυναίκα του κεφιού», χαίρεται µε τη χαρά των φίλων της και κουράζεται µε τους µεµψίµοιρους και ηττοπαθείς ανθρώπους. Απεχθάνεται τους αυλοκόλακες και θέλει στη ζωή της έντιµα και ειλικρινή άτοµα.  Δηλώνει ταγµένη στην έρευνα και ερωτευµένη µε το αστυνοµικό ρεπορτάζ, αλλά, αν τη ρωτήσεις για την ιστορία της, ξαφνικά όλα σβήνουν, γιατί στην άκρη του τούνελ της Αγγελικής Νικολούλη το φως είναι η οικογένειά της και ο µοναχογιός της, Κωνσταντίνος Μουσούλης.  

Στο Λος Άντζελες

Ο Κωνσταντίνος Μουσούλης ασχολείται µε τη σκηνοθεσία και δραστηριοποιείται στο Λος Αντζελες, όπου καταγράφει µεγάλη επιτυχία στη δουλειά του, µε τη δηµοσιογράφο να φουσκώνει από υπερηφάνεια κάθε φορά που µιλά γι’ αυτόν. Το όνοµα του γιου της από τον γάµο της µε τον αστυνοµικό Γιάννη Μουσούλη επέλεξε ο αείµνηστος Κωνσταντίνος Καραµανλής, ο οποίος ήταν και ο νονός στη βάφτισή του, που έγινε τον Μάιο του 1987.  







Πρόκειται µάλιστα για τη δεύτερη κουµπαριά της δηµοσιογράφου και του πρώην συζύγου της µε τον Εθνάρχη, αφού ο πρώην πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Δηµοκρατίας ήταν ο κουµπάρος και στον γάµο της Αγγελικής Νικολούλη µε τον Γιάννη Μουσούλη.  Ο αείµνηστος Καραµανλής το 1987 θέλησε να παντρέψει τον επικεφαλής της ασφάλειάς του, Γιάννη Μουσούλη, µε τη νεαρή ρεπόρτερ Αγγελική Νικολούλη, µια κουµπαριά για την οποία η δηµοσιογράφος έχει πει ότι αποτέλεσε µεγάλη της τιµή. Τις ελάχιστες φορές που η Αγγελική Νικολούλη έχει αναφερθεί στον ιστορικό πρωθυπουργό της Ελλάδας µιλά µε συγκίνηση, ενώ ο αείµνηστος Πρόεδρος µετά τον γάµο της είχε πει ότι ήταν χαρούµενος που πάντρεψε ένα αστυνοµικό δαιµόνιο.  



Δεν της βγήκαν

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη η δηµοσιογράφος είχε µοιραστεί µια αστεία, παλιά ιστορία από τις πρώτες της µαγειρικές εµπειρίες, όταν επιχείρησε µε τη βοήθεια του τσελεµεντέ να φτιάξει κουραµπιέδες και µελοµακάρονα για να τα στείλει στον Κωνσταντίνο Καραµανλή.

Παρότι ακολούθησε τις συµβουλές βήµα-βήµα, το αποτέλεσµα δεν ήταν το επιθυµητό, µε την παρασκευή των γλυκών να αποτυγχάνει. Παρότι µια φίλη τη συµβούλεψε να αγοράσει γλυκά από το ζαχαροπλαστείο και να τα παρουσιάσει σαν δικά της, η Αγγελική αποφάσισε να παραδεχτεί την «ήττα» της και να µην επιχειρήσει να ξεγελάσει τον Πρόεδρο, ο οποίος -όπως είπε η δηµοσιογράφος- γέλασε και εκτίµησε την ειλικρίνειά της.  

Μια άλλη άγνωστη πτυχή της δηµοσιογράφου είναι αυτή της «ποιήτριας Αγγελικής», καθώς πριν από τη «Γνώµη», την «Πελοπόννησο», την «Απογευµατινή», τον «Ελεύθερο Τύπο» και το «Εθνος» η έφηβη Νικολούλη είχε έρθει σε επαφή µε τον έντυπο Τύπο, αφού τα ποιήµατα που συνέθεσε ως µαθήτρια δηµοσιεύτηκαν στις εφηµερίδες του Πύργου «Παρατηρητής» και «Ευθύνη»


*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 9 Απριλίου 2022.