Νέο κεφάλαιο στην προσωπική του ζωή έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος, µετά το διαζύγιό του µε την Κατερίνα Ρούσση, µε την οποία απέκτησε τρία παιδιά, φέρεται να είναι σε σοβαρή σχέση µε γνωστή επιχειρηµατία από τον Νοµό Τρικάλων.

Πρόκειται για τη Μαρίνα Κοντοτόλη, η οποία δεν συνδέεται µόνο συναισθηµατικά µαζί του, αλλά και ιδεολογικά, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα πάρει το χρίσµα της υποψήφιας βουλευτού του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης στον Νοµό Τρικάλων.

Μυστικό

Η σχέση τους στον κοινωνικό περίγυρό τους είναι γνωστή εδώ και χρόνια, αλλά οι ίδιοι προσπαθούσαν να την κρατήσουν σαν επτασφράγιστο µυστικό, για να µη γίνει αντικείµενο «κουτσοµπολίστικου κανιβαλισµού» στα Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης, καθώς κάτι τέτοιο δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία τους. Κοντολογίς, δεν ήθελαν να «αυτοδιαφηµιστούν» ως ο µεγάλος έρωτας στον χώρο της πολιτικής πιάτσας, για να µη θεωρηθεί πως χρησιµοποιούν την προσωπική τους ζωή για να προβληθούν.



Άλλωστε, κάτι τέτοιο δεν το έχει ανάγκη ούτε ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος σε πολλές δηµοσκοπήσεις εµφανίζεται ως ο δηµοφιλέστερος πολιτικός του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Πειραιά, ούτε η Μαρίνα Κοντοτόλη, η οποία έχει χαράξει τη δική της επιχειρηµατική πορεία στον Νοµό Τρικάλων εδώ και πολλά χρόνια, ενώ έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά της και στην Αττική, όπου έχει ανοίξει καταστήµατα κοµµωτηρίου.

Στήριξη

Ο Γ. Ραγκούσης, στον βαθµό που του το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του στην Αθήνα ως µέλους της ηγετικής οµάδας του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκει χρόνο να επισκέπτεται τον Νοµό Τρικάλων, για να ενισχύσει τον αγώνα προετοιµασίας της συντρόφου του στις εθνικές εκλογές µε το ψηφοδέλτιο του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης. Βέβαια, αυτό δεν σηµαίνει πως στη ζωή του δεν είναι αφοσιωµένος στα τρία του παιδιά από τον γάµο του, τον γιο του, Νικόλα, που είναι σήµερα 25 ετών και απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ, την κόρη του Ειρήνη, 23 ετών, που σπουδάζει Φιλολογία, και τη 18χρονη Βασιλική, που πέρασε στο ΕΚΠΑ.



Η πρώτη τους κοινή δηµόσια εµφάνιση έγινε τον περασµένο Ιούλιο, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ παρέστη σε εκδήλωση του ∆ικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων, όπου µαζί µε φίλους απόλαυσαν µια όµορφη βραδιά. Τότε τα τοπικά µέσα ενηµέρωσης ανέδειξαν την κοινή παρουσία τους, τονίζοντας ότι η Μαρίνα Κοντοτόλη αναµένεται να είναι ένα από τα πρόσωπα που θα συµµετάσχουν στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικής Συµµαχίας στα Τρίκαλα στις επόµενες εκλογές. Εκτοτε ο κ. Ραγκούσης επισκέπτεται τακτικά τη θεσσαλική πόλη, όπως στις 6 Νοεµβρίου, σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, µε προσκεκληµένο και κεντρικό οµιλητή τον αναπληρωτή γραµµατέα του κόµµατος, Γιώργο Βασιλειάδη.

Δυσκολίες και πτυχίο

Η Μαρίνα Γ. Κοντοτόλη είναι µητέρα δύο κοριτσιών, της Μαίρης και της Ελένης. Γεννήθηκε στη Γλυκοµηλιά Τρικάλων στις 15 Οκτωβρίου 1975. Σε ηλικία 14 ετών υποχρεώθηκε να σταµατήσει το σχολείο, προκειµένου να εργαστεί στη θέση της µητέρας της, που αντιµετώπισε πρόβληµα υγείας. Το 2013, σε ηλικία 38 ετών, κι ενώ ήταν ήδη µητέρα δύο παιδιών σε µονογονεϊκή οικογένεια και, ταυτόχρονα, εργαζόµενη επαγγελµατίας σε Τρίκαλα και Αθήνα, γράφτηκε στο Γενικό Εσπερινό Λύκειο Τρικάλων.

Έπειτα από τετραετή σχολική φοίτηση, απέκτησε το απολυτήριο Γενικού Λυκείου και συµµετείχε στις πανελλήνιες εξετάσεις του 2017, όπου και πέτυχε την είσοδό της στο πανεπιστήµιο. Από τον Ιανουάριο του 2022 είναι πτυχιούχος της Σχολής Πολιτικών Επιστηµών του Παντείου Πανεπιστηµίου, του Τµήµατος Κοινωνικής Πολιτικής. Είναι εκλεγµένο µέλος του Επιµελητηρίου Τρικάλων, ενώ έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τοµέα επί 30 χρόνια ως ελεύθερη επαγγελµατίας. Η όµορφη Μαρίνα ασχολείται και µε τον αθλητισµό, καθώς είναι µαραθωνοδρόµος και έχει θητεύσει ως γενική γραµµατέας - έφορος στον Σύλλογο ∆ροµέων Νοµού Τρικάλων.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 28 Ιανουαρίου 2023.