Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε κατά την οµιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόµµατος την προηγούµενη Κυριακή ότι ο µπασκετµπολίστας Νίκος Παππάς θα είναι ο υποψήφιος του κόµµατος για τη θέση του δηµάρχου της Αθήνας. Σηµειώνεται ότι ο µπασκετµπολίστας είχε παραχωρήσει µια συνέντευξη στο Radcast, στην οποία αποκάλυψε ότι επικοινώνησε µε τον Αλέξη Τσίπρα µέσω τηλεφώνου. Ο ίδιος είχε πει χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι ότι αυτή η ιδέα έχει γεννηθεί εδώ και καιρό µέσα στο κεφάλι µου, όταν πολλοί φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι µε προσέγγιζαν και µε παρότρυναν να ασχοληθώ µε τα κοινά και την πολιτική γενικότερα». Και συνέχισε: «Από εκεί και πέρα, κάποια στιγµή χτύπησε και το τηλέφωνό µου ύστερα από µια ενέργεια που είχε γίνει. Ηταν η Λιάνα Κανέλλη, η οποία µε συνεχάρη και µε ευχαρίστησε, παροτρύνοντάς µε και αυτή να ασχοληθώ µε τα κοινά».

45
Ακόµα, σηµείωσε: «Σιγά-σιγά άρχισε να καλλιεργείται πιο έντονα µέσα µου αυτή η ιδέα. Από την άλλη, βέβαια, δεν ταυτίζοµαι αποκλειστικά µε κάποιο κόµµα, άρα τα αυτοδιοικητικά έµοιαζαν για εµένα µονόδροµος. Πόσω µάλλον για έναν τόπο όπου έχω µεγαλώσει, έχω ανδρωθεί, ξέρω τις ανάγκες και τον παλµό του. Ετσι, σκέφτοµαι σοβαρά να κατέβω και να διεκδικήσω τον ∆ήµο της Αθήνας».

Ποιος είναι ο Νίκος Παππάς

Ο Νίκος Παππάς ξεκίνησε το µπάσκετ στον Σύλλα Αιδηψού, στην Εύβοια. Συνέχισε την καριέρα του στην οµάδα του Λοκρού Αταλάντης και στη συνέχεια στον Πανελλήνιο, το 2006, παίζοντας στο EuroCup. Τα εξαιρετικά παιχνίδια του µε την εθνική οµάδα τον έκαναν πρωταγωνιστή στο ελληνικό µπάσκετ. Το 2008 µετακόµισε στην Ισπανία, προκειµένου να παίξει στην Μπιλµπάο.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης χρονιάς του δόθηκε δανεικός στη δεύτερη οµάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ την επόµενη χρονιά δόθηκε δανεικός στην οµάδα του Κολοσσού για δύο χρόνια. Τον Φεβρουάριο του 2012 υπέγραψε συµβόλαιο µε τον ΠΑΟΚ. Την ίδια χρονιά βρέθηκε τελικά στον Πανιώνιο. Παρά την εξαιρετική επίδοση της οµάδας και την απόκτηση της τρίτης θέσης στο Πρωτάθληµα Ελλάδας, αναδείχθηκε ως ο καλύτερος παίκτης του πρώτου γύρου του πρωταθλήµατος και άφησε πάρα πολύ καλή εντύπωση. Την επόµενη χρονιά ολοκλήρωσε την περίοδό του µε επιτυχία, καθώς ήταν ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήµατος και µέλος της καλύτερης πεντάδας του. Συνολικά, σε 35 αγώνες είχε κατά µέσο όρο 16,8 πόντους, 4,1 ριµπάουντ, 3 ασίστ και 1,9 κλεψίµατα. Το καλοκαίρι του 2013 ανακοινώθηκε η µεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, όπου και έµεινε µέχρι και το 2020. Υστερα από µικρό διάστηµα δύο χρόνων, οπότε έπαιξε στη Ζιελόνα Γκόρα και στην ΑΕΚ, επέστρεψε το 2022 στον Παναθηναϊκό, όπου και παραµένει µέχρι σήµερα.

Οι τρομοκράτες

Ο διεθνής µπασκετµπολίστας Νίκος Παππάς µίλησε σε µια συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ πέρυσι τον Μάιο για την πορεία του στο µπάσκετ, ενώ αποκάλυψε µια σειρά από κοινωνικές πρωτοβουλίες του. Μία από αυτές ήταν η συνεισφορά του στη δηµιουργία ενός γηπέδου µπάσκετ µέσα στις Φυλακές Κορυδαλλού. Ο ίδιος περιέγραψε τις ενέργειές του που οδήγησαν στην κατασκευή του γηπέδου και επέτρεψαν στους κρατούµενους να παίζουν µπάσκετ. «Η αλήθεια είναι ότι νιώθω αµήχανα ακόµα και τώρα που το συζητάµε, αλλά πλέον είναι κάτι γνωστό. ∆εν ήταν ακριβώς ανάγκη µου να το κάνω. Υπήρχαν κάποιοι φίλοι µου που ήταν θεωρητικά κρατούµενοι. Είχα µια επικοινωνία και ήξερα ότι τους αρέσει το µπάσκετ», ανέφερε ο καλαθοσφαιριστής. Υστερα από ερώτηση που δέχθηκε για ποιον λόγο οι φίλοι του βρέθηκαν εντός των φυλακών, απάντησε: «Οι φίλοι µου ήταν κατηγορούµενοι για τροµοκρατικές επιθέσεις, οργανώσεις κ.λπ.».

Ιδιαίτερα γνωστή είναι η κόντρα που είχε με αθλητικογράφους, οι οποίοι έφτασαν να μην αναφέρουν το όνομά του στις μεταδόσεις


Ιδιαίτερα γνωστή είναι η κόντρα που είχε υπάρξει µεταξύ του Νίκου Παππά και µερικών αθλητικογράφων, µε τον ίδιο να τους κατηγορεί ότι δεν ξέρουν από µπάσκετ. «Οι ώρες στο λεωφορείο είναι πολλές και οι συµπαίκτες µου, που διαβάζουν κάποια πράγµατα, µου έλεγαν ότι η ατµόσφαιρα που επικρατεί είναι ότι δικαιολογηµένα δεν είµαι στην εθνική οµάδα, λόγω του χαρακτήρα µου και όλα τα σχετικά. Το οποίο είναι προϊόν των δηµοσιογράφων, που θεωρούν ότι τα ξέρουν όλα. Η πλειοψηφία δεν το γνωρίζει το άθληµα. Εχει τεράστια διαφορά το να βλέπεις από το να παίζεις. Και εγώ 20 χρόνια τρώω παστίτσιο, δεν ξέρω να το φτιάχνω», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε παλαιότερη συνέντευξή του στο «Vice». Αυτή η σκληρή κόντρα οδήγησε ορισµένους «µπασκετικούς» δηµοσιογράφους, που µετέδιδαν αγώνες όπου έπαιζε ο Νίκος Παππάς, να µην αναφέρουν το όνοµά του.

Η αλήθεια είναι ότι οι απόψεις για τον χαρακτήρα του Νίκου Παππά διίστανται, καθώς µερικοί τον χαρακτηρίζουν «αµφιλεγόµενο» και άλλοι «αυθεντικό». Το αν θα καταφέρει, βέβαια, να πείσει τους δηµότες της Αθήνας να του δώσουν τη δηµαρχία είναι άλλη ιστορία, που µόνο ο χρόνος θα δείξει.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 14/4/23