Η λίστα περιλαμβάνει 15 νέους, δυο εκ των οποίων δεν έχουν ακόμα κλείσει τη δεύτερη δεκαετία της ζωής τους, οι οποίοι έχουν κινητά και ακίνητα αγαθά που κοστίζουν πολλά δισεκατομμύρια δολάρια. Oι νεότεροι αυτής της εύπορης λίστας είναι ο Clemente Del Vecchio και η Kim Jung-youn. Οι επιτυχημένοι πατέρες και των δύο εφήβων, ο Leonardo Del Vecchio και ο Kim Jung-ju, αντίστοιχα, πέθαναν το 2022, αφήνοντάς τους μερίδια στις πετυχημένες εταιρείες τους. 

Ο πλουσιότερος 30άρης, ο οποίος παρομοίως κληρονόμησε μια αρκετά μεγάλη περιουσία, είναι ο Mark Mateschitz της Red Bull, του οποίου ο πατέρας Dietrich πέθανε τον Οκτώβριο του 2022. Με εκτιμώμενη περιουσία $34,7 δισεκατομμυρίων, αξίζει σχεδόν δέκα φορές περισσότερο από τους προαναφερθέντες πλουσιότερους νεαρούς δισεκατομμυριούχους. Ο Mateschitz είναι επίσης και ο πλουσιότερος από τους 150 νεοεισερχόμενους στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του 2023.

Στην συγκεκριμένη λίστα του Forbes οι 11 από αυτούς τους 15 που αναφέρονται φαίνεται να κληρονόμησαν τις περιουσίες τους, ενώ μόλις τέσσερις είναι αυτοδημιούργητοι επιχειρηματίες. Στους τελευταίους περιλαμβάνονται ο Ben Francis, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία κατασκευής ενεργών ενδυμάτων Gymshark το 2012 όταν ήταν μόλις 19 ετών και ο Palmer Luckey, ο οποίος πούλησε την πρώτη του startup στο Facebook, αλλά επιστρέφει σήμερα δυναμικά με μια επιτυχημένη επιχείρηση αμυντικής τεχνολογίας. Και οι δύο είναι νέα μέλη στις τάξεις των δισεκατομμυριούχων. Οι επιχειρηματίες που αναφέρονται στην λίστα αξίζουν συνολικά $64 δισεκατομμύρια και $10 δισεκατομμύρια περισσότερα από ό,τι οι συμμετέχοντες στη λίστα του 2022.

Ωστόσο, η συσσώρευση και διαχείριση μιας τόσο μεγάλης περιουσίας σε τόσο νεαρή ηλικία παραμένει ένα σπάνιο κατόρθωμα, με αποτέλεσμα αυτή η αποκλειστική ομάδα που αναφέρεται παρακάτω να αντιπροσωπεύει μόλις το 0,6% των 2.640 δισεκατομμυριούχων του κόσμου.

Clemente Del Vecchio

Ηλικία: 18,  Ιθαγένεια: Ιταλική, Πηγή πλούτου: Luxottica -Καθαρή αξία: $3,5 δισ.

Ο Del Vecchio, ο οποίος γίνεται 19 ετών τον Μάιο, απέκτησε την περιουσία του από ένα μερίδιο της εταιρείας χαρτοφυλακίου Delfin του πατέρα του, η οποία έχει μερίδιο στον γίγαντα των γυαλιών Luxottica, γνωστό για μάρκες όπως η Ray-Ban, Oakley και η Sunglass Hut.

Κim Jung-Υοun

Ηλικία: 19 ετών, Υπηκοότητα: Κορεάτικη, Πηγή πλούτου: Online gaming – Καθαρή αξία: $1,7 δισ.

Μία από τους δύο έφηβους δισεκατομμυριούχους της φετινής κατάταξης, η Kim Jung-youn κληρονόμησε μερίδιο στην εταιρεία του εκλιπόντος πατέρα της και κατέχει κατά το ήμισυ ποσοστό στον κολοσσό των διαδικτυακών παιχνιδιών, Nexon. Και οι δύο αδελφές Kim διατηρούν χαμηλό προφίλ και δεν έχουν ενεργό ρόλο στην εταιρεία.

Kevin David Lehmann

Ηλικία: 20,  Υπηκοότητα: Γερμανική, Πηγή πλούτου: Φαρμακεία –  Καθαρή αξία: $2,3 δισ.

Κληρονόμησε το 50% της γερμανικής αλυσίδας φαρμακείων dm-drogerie markt από τον πατέρα του σε ηλικία 14 ετών. Παρέμεινε υπό κηδεμονία μέχρι τα 18α γενέθλιά του οπότε και έγινε δισεκατομμυριούχος. Ούτε ο Lehmann, αλλά ούτε ο πατέρας του εμπλέκονται επιχειρησιακά στην εταιρεία με έσοδα τουλάχιστον $14 δισεκατομμύρια.

Kim Jung-Min

Ηλικία: 21,  Υπηκοότητα: Κορεάτικη, Πηγή πλούτου: Online gaming — Καθαρή περιουσία: $1,7 δισ.

Μαζί με τη μικρότερη αδελφή της, Kim Jung-youn, η Jung-min κληρονόμησε περίπου το ένα τρίτο των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειάς τους -συμπεριλαμβανομένου ενός μεριδίου 15% στην εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών Nexon- μετά τον θάνατο του πατέρα τους Kim Jung-ju τον Φεβρουάριο του 2022. Ο Jung-ju ίδρυσε τη Nexon, γνωστή για τα διαδικτυακά παιχνίδια μαζικής αναπαραγωγής Kingdom of the Winds και MapleStory, το 1994.

Luca Del Vecchio

Ηλικία: 21, Υπηκοότητα: Ιταλική, Πηγή πλούτου: Luxottica –  Καθαρή αξία: $3,5 δισ.

Ενα από τα δύο παιδιά του Leonardo Del Vecchio και της Sabrina Grossi, πρώην μελών του διοικητικού συμβουλίου της Luxottica. Ο Luca δεν έχει ενεργό ρόλο στην εταιρεία γυαλιών.


Alexandra Andresen

Ηλικία: 26, Υπηκοότητα: Νορβηγική,  Πηγή πλούτου: Επενδύσεις – Καθαρή αξία: $1,5 δισ.

Η Alexandra και η αδελφή της Katharina κατέχουν μερίδιο 42% έκαστη στην επενδυτική εταιρεία Ferd. Ωστόσο η Alexandra είναι τρεις φορές πρωταθλήτρια Νορβηγίας στην ιππασία και διευθύνει μια μονάδα εκτροφής και εκπαίδευσης αλόγων.


Wang Zelong

Ηλικία: 26 ετών, Υπηκοότητα: Κίνα, Πηγή πλούτου: Παραγωγή χρωστικών ουσιών – Καθαρή αξία: $1,4 δισ.

Η περιουσία του Wang προέρχεται από τη συμμετοχή του στην εταιρεία CNNC Hua Yuan Titanium Dioxide, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Shenzhen. Η CNNC Hua Yuan Titanium Dioxide παράγει ένα χημικό που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία λευκής χρωστικής ουσίας για πράγματα όπως τα χρώματα και το χαρτί.

Katharina Andresen

Ηλικία: 27, Υπηκοότητα: Νορβηγική,  Πηγή πλούτου: Επενδύσεις – Καθαρή αξία: $1,5 δισ.

Μαζί με τη μικρότερη αδελφή της Alexandra, η Katharina είναι ιδιοκτήτρια έκτης γενιάς της Ferd, της επενδυτικής εταιρείας άνω των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων (μετοχικό κεφάλαιο) που διευθύνει ο πατέρας τους, Johan. Η Katharina ωστόσο είναι υπεύθυνη για τη βιωσιμότητα σε μια κατασκευαστική εταιρεία με έδρα το Όσλο.

Leonardo Maria Del Vecchio

Ηλικία: 27, Υπηκοότητα: Ιταλική, Πηγή πλούτου: Luxottica – Καθαρή αξία: $3,5 δισ.

Ο βασιλιάς των γυαλιών Leonardo Del Vecchio ήταν ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος της Ιταλίας όταν πέθανε τον Ιούνιο του 2022, αφήνοντας το 12,5% της περιουσίας του -κυρίως μετοχές της εισηγμένης στο χρηματιστήριο Essilor-Luxottica, της μεγαλύτερης εταιρείας γυαλιών στον κόσμο- στη χήρα του Nicoletta Zampillo και στα έξι παιδιά παιδιά του. Ο Leonardo Maria είναι το μοναδικό παιδί του πατέρα του με την Zampillo και ηγείται της στρατηγικής της Luxottica.

Ryan Breslow

Ηλικία: 28,  Υπηκοότητα: Αμερικανική, Πηγή πλούτου: Ηλεκτρονικό εμπόριο – Καθαρή αξία: $1,1 δισ.

Ο Ryan, απόφοιτος του Στάνφορντ, ίδρυσε τρεις νεοφυείς επιχειρήσεις με διαφορά τεσσάρων ετών: Την Eco, τη Love και την Bolt. Στόχος τους είναι να καταργήσουν τους μεσάζοντες στην επεξεργασία πληρωμών, στα προσωπικά οικονομικά και στα φαρμακευτικά προϊόντα, αντίστοιχα. Ενα τέταρτο, εκκολαπτόμενο έργο κρυπτογράφησης Movement DAO, επρόκειτο να ξεκινήσει φέτος, αλλά αντ’ αυτού οδήγησε σε δικαστική διαμάχη εναντίον ενός απατεώνα μηχανικού που φέρεται να έκλεψε τα δύο τρίτα της αρχικής χρηματοδότησης.

Gustav Magnar Witzoe

Ηλικία: 29, Υπηκοότητα: Νορβηγική, Πηγή πλούτου: Ιχθυοκαλλιέργειες – Καθαρή περιουσία: $2,7 δισ.

Είναι ιδιοκτήτης σχεδόν του μισού της εταιρείας SalMar ASA, που κληρονόμησε από τον πατέρα του Gustav Witzoe, αλλά δεν έχει επιχειρησιακό ρόλο. Αντ’ αυτού, ρίχνει τη γραμμή του ως επενδυτής σε ακίνητα και τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις.

Michal Strnad

Ηλικία: 30, Υπηκοότητα: Τσεχοσλοβική,  Πηγή πλούτου: Οπλα – Καθαρή περιουσία: $2 δισ.

Ο Τσεχοσλοβακικός όμιλός του είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές πυρομαχικών, εξοπλισμού εδάφους και εξοπλισμού πυροβολικού στον ουκρανικό στρατό, ο οποίος συνέβαλε στον διπλασιασμό των πωλήσεων σε $620 εκατομμύρια το πρώτο εξάμηνο του 2022. Ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο της επιχείρησης, η οποία ιδρύθηκε από τον πατέρα του, το 2018.

Mark Mateschitz

Ηλικία: 30, Υπηκοότητα: Αυστριακή, Πηγή πλούτου: Red Bull – Καθαρή αξία: $34,7 δισ.

Μπορεί να μην είναι ο νεότερος στην λίστα, αλλά είναι σίγουρα ο πιο πλούσιος. Κληρονόμησε το 49% του γίγαντα ενεργειακών ποτών Red Bull μετά τον θάνατο του πατέρα του, συνιδρυτή Dietrich Mateschitz, τον Οκτώβριο του 2022. Αμέσως μετά, παραιτήθηκε από τον ρόλο του ως επικεφαλής της εταιρείας για να “επικεντρωθεί στον ρόλο του ως μέτοχος”.

Palmer Luckey

Age: 30, Υπηκοότητα: Αμερικανική, Πηγή πλούτου: Virtual reality, defense contracting, Καθαρή αξία: $1.7 δισ.

Ως έφηβος, ο Palmer ίδρυσε την εταιρεία κατασκευής ακουστικών VR Oculus και την πούλησε στο Facebook για $2 δισεκατομμύρια το 2014, ενώ στη συνέχεια άρχισε να κατασκευάζει όπλα. Η αμυντική τεχνολογική του startup Anduril, η οποία διαθέτει συστήματα στο έδαφος στην Ουκρανία και η οποία στοχεύει στην κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών και προϊόντων επιτήρησης για το Υπουργείο Αμυνας, συγκέντρωσε $1,5 δισεκατομμύριο σε αποτίμηση $8,5 δισεκατομμυρίων τον Δεκέμβριο.

Ben Francis

Ηλικία: 30, Υπηκοότητα: Αμερικανική, Πηγή πλούτου: Παραγωγή αθλητικών ενδυμάτων – Καθαρή αξία: $1,2 δισ.

Ο Francis έκανε μάθημα στο κολέγιο και παρέδιδε πίτσες όταν ίδρυσε την εταιρεία παραγωγής αθλητικών ενδυμάτων Gymshark το 2012, σε ηλικία 19 ετών. Εραψε τα πρώτα κομμάτια στο γκαράζ των γονιών του στο Μπέρμιγχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου και έκανε guerilla-marketing για να εισέλθει στη σκηνή με τα είδη γυμναστικής, πείθοντας τους influencers της άρσης βαρών να προωθήσουν το brand του. Η Gymshark πραγματοποίησε πωλήσεις άνω των $500 εκατομμυρίων το 2021. Ο Francis πούλησε το 21% της επιχείρησης στην ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων General Atlantic το 2020 έναντι $300 εκατομμυρίων, αλλά εξακολουθεί να κατέχει το 70%.