Και μαθηματικά κατοχύρωσε τη συμμετοχή της στο Champions League της επόμενης σεζόν η Ίντερ που πλέον στρέφει το μυαλό της αποκλειστικά στη Σίτι στον τελικό της διοργάνωσης που θα μεταδώσει ζωντανά στις 10 Ιουνίου το ΜEGA.

Ζόρισε νωρίς την Αταλάντα με τα γκολ του Λουκάκου στο 1ο λεπτό και του Μπαρέλα στο 3ο. Το 2 – 0 διατηρήθηκε έως το 36′ και το γκολ του Πάσαλιτς για τη φιλοξενούμενη. Στο 77ο λεπτό ο Μαρτίνεζ διεύρυνε το σκορ για την Ίντερ και το τελικό 3 – 2 στο Μιλάνο έγινε με το αυτογκόλ του Ονάνα ύστερα από σουτ του Μουριέλ στις καθυστερήσεις του αγώνα.

H δράση στις άλλες μεγάλες λίγκες


Αγγλία

Στην Αγγλία, πανζουρλισμός για τους παίκτες και τους οπαδούς της Λούτον στο Γουέμπλει μετά το άστοχο πέναλτι του Ντάμπο για την Κόβεντρι.

Η Λούτον επικράτησε 6 – 5 στη συγκεκριμένη διαδικασία και πήρε «εισιτήριο» ανόδου στην Premier League για πρώτη φορά στα χρονικά. Άκρως σημαντικό επίτευγμα για την πόλη των 200.000 κατοίκων με οικονομικά οφέλη 200.000.000 ευρώ σε ορίζοντα τριετίας.

Στα 90 λεπτά και την παράταση το σκορ ήταν 1 – 1. Η Λούτον απέκτησε πλεονέκτημα με το γκολ του Κλαρκ στο 23′ και η Κόβεντρι «επιμήκυνε» την αγωνία όταν ισοφάρισε σε 1 – 1 με σκόρερ τον Χάμερ στο δεύτερο ημίχρονο.

Γαλλία

Με σφιγμένες γροθιές ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Κριστόφ Γκαλτιέ, πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος Γαλλίας αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα στο Στρασβούργο.

Η παρισινή ομάδα πήρε τον 11ο τίτλο στην ιστορία της χάρη σε γκολ που δημιούργησε ο Εμπαπέ και έβαλε ο Μέσι στο 59ο λεπτό. 16ο στο γαλλικό πρωτάθλημα για τον υπό αποχώρηση Αργεντίνο σταρ ο οποίος με 496 συνολικά γκολ στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, προσπέρασε κατά ένα τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ευχαριστημένη και η γηπεδούχος Στρασμπούρ καθότι με το γκολ του Γκαμεϊρό στο 79′ για το τελικό 1 – 1 εξασφάλισε την παραμονή της στη γαλλική λίγκα.