Ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα που έλαβαν ποτέ χώρα στην Ελλάδα και εξακολουθούν να συγκλονίζουν την κοινή γνώμη ακόμα και σήμερα, διαπράχθηκε στη Νέα Σμύρνη, το 1997.

Συγκεκριμένα, η 44χρονη Στέλλα Σπυριδάκη έχασε μέσα σε μια νύχτα και τα δυο παιδιά της, τον 16χρονο Λευτέρη και την 20χρονη Ιωάννα, από τα χέρια του 30χρονου συντρόφου της, Δημήτρη Κίτσου.

*Διαβάστε εδώ: Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Το χρονικό της αποτρόπαιας δολοφονίας της Άννας Νικολάου


Η συγκλονιστική ιστορία της Στέλλας Σπυριδάκη

Η Στέλλα Σπυριδάκη ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της από το 1993 και εργαζόταν σκληρά, προκειμένου να μεγαλώσει τα δυο της παιδιά.

Κάποια στιγμή, γνώρισε έναν 30χρονο άνδρα, ιδιοκτήτη καταστήματος πυροσβεστικών ειδών και οι δυο τους σύναψαν σχέση.

Ωστόσο, τα προβλήματα δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους, καθώς ο Δημήτρης ζήλευε παθολογικά τη Στέλλα.

Μάλιστα, όταν η 44χρονη απέρριψε την πρόταση γάμου που της έκανε, ο Δημήτρης της είπε πως «μόνο νεκρή θα μπορούσε να χωρίσει από εκείνον».

Το βράδυ της 27ης Μαΐου του 1997, ο Δημήτρης περίμενε τη Στέλλα έξω απ’ το σπίτι της.

Εκείνη, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι μαζί με την κόρη της, είδε το αυτοκίνητό του σταθμευμένο, αλλά δεν είπε τίποτα στα παιδιά της, για να μην τα τρομάξει.

Ανέβηκε στο διαμέρισμα του 1ο ορόφου και ζήτησε από τα παιδιά να κλειδώσουν την εξώπορτα και να μην ανοίξουν σε κανέναν.

Ο Δημήτρης Κίτσος περίμενε για ώρες μέσα στο αυτοκίνητό του και λίγο πριν τις 4:30 τα ξημερώματα μπήκε στον ακάλυπτο χώρο του σπιτιού και σκαρφάλωσε στο μπαλκόνι του διαμερίσματός της.

Παραβίασε την μπαλκονόπορτα και προσπάθησε στη συνέχεια να πνίξει τη Στέλλα. Ήθελε τόσο πολύ να τη σκοτώσει, που τελικά την έριξε από το μπαλκόνι και την πυροβόλησε.

Όμως, η Στέλλα κατάφερε να σωθεί από την πτώση, ενώ η σφαίρα την τραυμάτισε στον γλουτό.

«Πού βρίσκομαι; Πού είναι τα παιδιά μου; Κάποιος με έριξε από το μπαλκόνι», ψιθύρισε η τραυματισμένη γυναίκα και έχασε τις αισθήσεις της.

Ωστόσο, ο Δημήτρης δεν σταμάτησε εκεί και μόλις είδε ξύπνια τα παιδιά της Στέλλας, άρχισε να τα κυνηγά και πυροβολούσε στους τοίχους, με σκοπό να τα σκοτώσει.

Πρώτα πυροβόλησε τον Λευτέρη στο κεφάλι και έπειτα την Ιωάννα στο πρόσωπο, ενώ στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.

Η τραγική μητέρα έμαθε για τον θάνατο των παιδιών της, λίγη ώρα πριν την κηδεία τους, όσο η ίδια βρισκόταν στο νοσοκομείο.

Στην κηδεία των παιδιών δεν παρευρέθηκε ούτε ο πρώην σύζυγός της, Πέτρος Σπυριδάκης, ο οποίος δεν ήρθε από την Αμερική όπου ζούσε, γιατί φοβόταν μην τον συλλάβουν για χρέη.

Μετά από αυτήν την ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία, η Στέλλα Σπυριδάκη εγκατέλειψε τα εγκόσμια και ασπάστηκε τον μοναχισμό. Πλέον ονομάζεται μοναχή Ιωάννα, προς τιμήν της αδικοχαμένης κόρης της.

@parapolitika Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Η τραγική ιστορία της Στέλλας Σπυριδάκη #parapolitikagr #crimes #crimestories #tiktokgreece #greece ♬ πρωτότυπος ήχος - Parapolitika.gr