Μια νέα εμφάνιση έκανε η επίτιμη βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας. Η μητέρα του βασιλιά Φελίπε ΣΤ’ ήταν στιλάτη και χαμογελαστή, έχοντας μαζί της την αδελφή της, πριγκίπισσα Ειρήνη της Ισπανίας. Οι δύο αδελφές πήγαν μαζί σε φιλανθρωπική συναυλία στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Πρόκειται για την ετήσια συναυλία για την ενίσχυση της αποκατάστασης των τοξικομανών. Η αγάπη της βασίλισσας Σοφίας για τη μουσική είναι μεγάλη, ενώ η αδελφή της αποτελεί θρύλο της μουσικής στην Ισπανία. Μαθήτρια της κορυφαίας πιανίστριας Τζίνα Μπαχάουερ, είχε δώσει ένα ιστορικό κοντσέρτο στο «Royal Festival Hall» του Λονδίνου, όπου, παρουσία της μητέρας της, βασίλισσας Φρειδερίκης και του αδελφού της, τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, μάγεψε το κοινό που τη χειροκροτούσε επί τρία ολόκληρα λεπτά.

Η Ειρήνη, η οποία έχει διαγνωστεί με γνωστική παρακμή, συνοδεύει σχεδόν πάντα την αδελφή της και ζει μαζί της στο παλάτι. Σύμφωνα με τα ισπανικά δημοσιεύματα, η μικρότερη αδελφή του τέως βασιλιά πάσχει από Αλτσχάιμερ και ήδη έχει αρχίσει να χάνει τη μνήμη της. Τον Φεβρουάριο, οι δύο αδελφές πήγαν στο μνημόσυνο του αδελφού τους στο Γουίνδσορ.

Πριν από λίγους μήνες, η «El National» είχε εκφράσει μεγάλη δυσαρέσκεια για την εμφάνιση της 81χρονης Ειρήνης μαζί με την 85χρονη αδελφή της: «Είναι ενοχλητικό ή προκαλεί απορία το γεγονός ότι χρησιμοποιείται δημόσια ένας άνθρωπος που δεν μπορεί πλέον να φροντίσει τον εαυτό του. Είναι υπερβολικό να την παίρνει μαζί της στο κόκκινο χαλί, λίγες μέρες μετά τα δημοσιεύματα ότι πάσχει από Αλτσχάιμερ».

Σε άλλα δημοσιεύματα αναφερόταν ότι η Ειρήνη ζει από τον προϋπολογισμό της Casa Real εδώ και χρόνια: «Έφτασε στη Μαδρίτη τη δεκαετία του ’80. Δεν ήταν μέρος των σχεδίων της, αλλά, αφού έζησε με τη μητέρα της, βασίλισσα Φρειδερίκη, στην Ινδία, ήρθε στη Μαδρίτη για να περάσει πέντε μέρες κι έμεινε πέντε χρόνια: «Όσο περνούσε ο καιρός, κατάλαβα ότι η θέση μου ήταν δίπλα στη Σοφία. Σαν ενωμένα δίδυμα» έχει δηλώσει η ίδια.