Σάλος έχει προκληθεί από την «πειραγμένη» πρώτη επίσημη φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στην κοιλιά. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας επιχείρησε να «σβήσει τη φωτιά» παραδεχόμενη ότι ήταν αυτή που πείραξε το καρέ, όπως κάνουν οι ερασιτέχνες φωτογράφοι, με τις αντιδράσεις να πληθαίνουν.

Παρά, δηλαδή, την ανάληψη ευθύνης από την Κέιτ, οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν πάρει φωτιά, με χρήστες των social media να δημοσιεύουν ολόκληρα βίντεο, επιχειρώντας να αποδείξουν ότι η φωτογραφία είναι περισσότερο πειραγμένη, αφήνοντας με τον τρόπο αυτό υπονοούμενα για την κατάσταση της υγείας της.

Διαβάστε ακόμα: Βρετανία: Μετά τον σάλο με το photoshop και τη δημόσια “συγγνώμη” η Κέιτ Μίντλετον ανέβασε νέα φωτογραφία

Οι θεωρίες συνωμοσίας για την Κέιτ Μίντλετον

Ανάμεσα στις διάφορες θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί, τον μεγαλύτερο αντίκτυπο έχουν δημιουργήσει δύο: Η πρώτη θέλει να έχει χρησιμοποιηθεί το εξώφυλλο της «Vogue» με την Κέιτ Μίντλετον από το 2016 και η δεύτερη να έχει χρησιμοποιηθεί φωτογράφιση της πριγκιπίσσας της Ουαλίας από τον Νοέμβριο του 2023.

Την πρώτη θεωρία για το εξώφυλλο της «Vogue» την ανέπτυξε η εργαζόμενη στα social media της «Daily Mirror» Ρούμπι Νάλντρετ. «Η ανάλυσή μου για το σίριαλ της φωτογραφίας της Κέιτ Μίντλετον είναι ότι πήραν το πρόσωπό της από το εξώφυλλο που έκανε για τη ''Vogue'' πριν από αρκετά χρόνια και το ''πέρασαν'' στη φωτογραφία της περασμένης Κυριακής», έγραψε η Νάλντρετ.

«Γι' αυτό και τα μαλλιά της είναι θολά και διαφανή στο σημείο που τα κάλυπτε το καπέλο (σ.σ. στο εξώφυλλο της ''Vogue'')», υπερθεμάτισε ένας από τους χρήστες του Χ (πρώην Τwitter).

Τη δεύτερη θεωρία ανέπτυξε η TikToker Άλιν Άστον, η οποία υποστηρίζει ότι η εικόνα της Κέιτ Μίντλετον προήλθε από φωτογραφία που είχε τραβηχτεί τον Νοέμβριο του 2023 σε εμφάνιση της συζύγου του Γουίλιαμ σε φιλανθρωπική εκδήλωση.

«Ξέρω, όπως όλοι ξέρουν, ότι η φωτογραφία υπέστη επεξεργασία, αλλά έκανα έρευνα και πιστεύω ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε τον Νοέμβριο του 2023. Φοράει το ίδιο πουλόβερ από την εταιρεία Rice, πιστεύω. Δείτε και τη γραμμή του λαιμού της και τα υπόλοιπα στοιχεία», είπε για τη θεωρία της η Άστον.

Σύμφωνα με τα μεταδεδομένα (metadata) της επίμαχης φωτογραφίας που ανέλυσε το Sky News, το αρχείο σώθηκε δύο φορές σε έναν Apple Mac μετά από επεξεργασία: Η πρώτη στις 9:54 το βράδυ της Παρασκευής και η δεύτερη στις 9:39 το πρωί του Σαββάτου.

Πάντως, για την ώρα, παραμένει αδιευκρίνιστο αν τα δύο save έγιναν στην ίδια συσκευή, καθώς και από ποιον έγιναν, αν και η Μίντλετον παραδέχθηκε ότι «πειραματίστηκα με την επεξεργασία».

Τα ίδια μεταδεδομένα δείχνουν, τέλος, ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε με μια φωτογραφική μηχανή Canon 5D mark IV που κοστίζει £2,930 με έναν φακό Canon 50mm αξίας £1,630.

k222222222222222
k222
k2