«Η ζωή συνεχίζεται» θα µπορούσε να είναι ο τίτλος της πρωτότυπης κολεξιόν. Ή ακόµη καλύτερα «The show must go on» µε το απαραίτητο σάουντρακ για τον βηµατισµό των µοντέλων από τον Φρέντι Μέρκιουρι και τους Queen. Με τα µέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας να περνάνε µία από τις πιο νουάρ στιγµές της ιστορίας τους, η είδηση ότι ο βασιλιάς Κάρολος δεσµεύτηκε να χαρίσει το όνοµά του σε συλλογή ρούχων και αξεσουάρ που κρύβουν χρώµατα και ελπίδα.

«God save the king» λοιπόν. Για να δούµε για πρώτη φορά ρούχα από τη συνεργασία του µε δύο σχεδιαστές που ξεσπούν δηµιουργικά από το βασιλικό κτήµα και συγκεκριµένα το Σάντριχαµ. Ντεφιλέ; Συλλογή; Show; Μάλλον µία παρουσίαση ρούχων που κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο της συνεργασίας του βασιλιά της Αγγλίας µε τους σχεδιαστές Βιν Κάρα και Όµι Ονγκ, γνωστούς ως Vin + Omi.

∆εν έχει σηµασία αν τους γνωρίζουµε. Ή αν ρούχα τους έχουν φορέσει από την Κέιτ Μος και την Μπιγιονσέ µέχρι τη Μισέλ Οµπάµα και την Ντέµπι Χάρι. Μας αρέσει το παραµύθι, η ιστορία και το γεγονός ότι, παρά τα προβλήµατα υγείας που έχουν σκοτεινιάσει τις ηµέρες και τις νύχτες των Βρετανών, η µόδα δίνει τη δύναµη για ανοιξιάτικες τάσεις.

Οι δύο εκκεντρικοί σχεδιαστές δηµιούργησαν µοναδικά πατρόν, µε την καθοδήγηση και έγκριση του βασιλιά Κάρολου, για την έκθεση µε τίτλο «Royal Garden Waste to Fashion’s Future» ή πώς να αξιοποιήσεις τα απορρίµµατα από τους κήπους της ιδιωτικής κατοικίας του Κάρολου.

Οι δύο σχεδιαστές συνεργάζονται µε τον Κάρολο, ήδη από το 2018, λάτρη της κηπουρικής και της βιωσιµότητας, όταν εκείνος τους πρότεινε σε ένα γκαλά να χρησιµοποιήσουν τσουκνίδα από το κτήµα του ως υλικό για µια συλλογή που ετοίµαζαν να παρουσιάσουν στο Λονδίνο. Αργότερα τους έστειλε βαµβάκι για να αποκτήσουν πρόσβαση σε οποιοδήποτε άχρηστο υλικό από τα κτήµατά του. Η έκθεση θα διαρκέσει µέχρι τις 11 Οκτωβρίου. Για να θαυµάσουµε 26 καινοτόµα ρούχα και αξεσουάρ, ανάµεσά τους ένα φόρεµα από ιτιά και ένα από ορτανσία. Αν θα τα φορούσαµε; Έχει σηµασία;

*Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»