Δύο άλλοτε κραταιοί επιχειρηµατίες, που έφυγαν από τη ζωή τα προηγούµενα χρόνια. Ο λόγος για τον ∆ηµήτρη Κοντοµηνά και τον Ανδρέα Βγενόπουλο, των οποίων σηµαντικά περιουσιακά στοιχεία βγήκαν πριν από λίγα 24ωρα στο ηλεκτρονικό «σφυρί». Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι και στις δύο περιπτώσεις τέθηκαν σε πλειστηριασµό εντυπωσιακά ακίνητα, δεν υπήρξε ενδιαφέρον για την αγορά τους. Λόγω αυτού, η διαδικασία µαταιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών και κηρύχθηκε άγονη. Πρώτος είχε προγραµµατιστεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου ο πλειστηριασµός της εντυπωσιακής βίλας που διατηρούσε στην Εκάλη ο επιχειρηµατίας Ανδρέας Βγενόπουλος, όσο βρισκόταν εν ζωή. Αυτή είναι η τρίτη φορά που πραγµατοποιείται ο συγκεκριµένος, εκούσιος πλειστηριασµός. Η πολυτελής και ιστορική κατοικία, ωστόσο, εξακολουθεί να παραµένει στα αζήτητα. Ενδεχοµένως αυτό συνδέεται µε το τίµηµα που έχει τεθεί και ανέρχεται σε 4.200.000 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία κινήθηκε από τα παιδιά και τη σύζυγο του εκλιπόντος επιχειρηµατία στο πλαίσιο της εκκαθάρισης της περιουσίας του.

Είναι η τρίτη φορά που πραγματοποιείται εκποίηση της έπαυλης στην Εκάλη, με το τίμημα να ανέρχεταισε 4.200.000 ευρώ

Η έπαυλη στην Εκάλη αποτελεί πιθανότατα και το πιο εντυπωσιακό ακίνητο εξ όσων είχε στην κατοχή του ο Ανδρέας Βγενόπουλος, καθώς αποτελείται από δύο τµήµατα, ένα παλαιότερο και ένα νεότερο, τα οποία επικοινωνούν εσωτερικά. Αυτό, ωστόσο, που την ξεχωρίζει και της προσδίδει χαρακτηριστικά ιστορικού κτιρίου είναι ο πύργος βαυαρικού στυλ που δεσπόζει στον χώρο. Η έπαυλη του εκλιπόντος διαθέτει συνολικά επτά υπνοδωµάτια, εκ των οποίων τα δύο master, πλέον των υπνοδωµατίων προσωπικού, τρία σαλόνια και δύο τραπεζαρίες, επιπλέον δύο καθιστικά και δύο κουζίνες, δύο ανελκυστήρες και συνολικά έξι τζάκια. Η χωροθέτηση του ακινήτου στο οικόπεδο, η θέση της πισίνας και η διαρρύθµιση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων κρίνονται, σύµφωνα µε την έκθεση εκτίµησης του ακινήτου, άριστες για τη χρήση του. Μάλιστα, οι εκτιµητές αναφέρουν ότι η κατάσταση της κατοικίας τον χρόνο που έγινε η έκθεση είναι πολύ καλή, σε συνάρτηση µε την παλαιότητά της και µε το γεγονός ότι δεν έχει κατοικηθεί για τουλάχιστον πέντε έτη.

Διαβάστε ακόμα: Εφιάλτης πλειστηριασμών για την οικογένεια Βάρσου - Στο σφυρί η ακίνητη περιουσία των ιστορικών ζαχαροπλαστείων

«Ως γενικό συµπέρασµα προκύπτει ότι πρόκειται για µεγάλου µεγέθους µονοκατοικία, µέσης παλαιότητας 45 ετών, πολυτελούς κατασκευής, που παρουσίαζε τεχνικά χαρακτηριστικά ιστορικού κτιρίου και µοναδικότητας, µε την ύπαρξη του πύργου βαυαρικού στυλ, σε µεγάλου µεγέθους οικόπεδο, µε υπολειπόµενο συντελεστή δόµησης, µε πισίνα και όµορφα διαµορφωµένο περιβάλλοντα χώρο, µε αιωνόβια δέντρα, η οποία βρίσκεται σε προνοµιακό σηµείο της δηµοτικής ενότητας Εκάλης του ∆ήµου Κηφισιάς», καταλήγει η έκθεση εκτίµησης του ακινήτου.

ththtth

Η ∆ΕΜΚΟ Α.Ε.

Την ίδια τύχη, δηλαδή να κηρυχθεί άγονος, είχε και ο πλειστηριασµός των εγκαταστάσεων της επενδυτικής εταιρείας ∆ΕΜΚΟ Α.Ε., ενός χώρου που αποτελούσε το «στρατηγείο» του άλλοτε κραταιού άνδρα στον χώρο των µίντια και όχι µόνο. Το βασικό κτιριακό συγκρότηµα έβγαινε σε πλειστηριασµό έναντι 6.696.958,43 ευρώ. Αγονος κηρύχθηκε και ο πλειστηριασµός που αφορούσε ένα µέρος των εγκαταστάσεων, όχι το βασικό κτίριο, και είχε τιµή πρώτης προσφοράς 407.880,90 ευρώ. Τα τέσσερα µικρότερα µέρη των εγκαταστάσεων ωστόσο που βγήκαν στο ηλεκτρονικό «σφυρί» βρήκαν αγοραστές και κατακυρώθηκαν λίγα ευρώ πιο πάνω από τις τιµές της πρώτης προσφοράς, που ανήλθαν από 37.430,40 ευρώ έως 188.520,75 ευρώ.

Πρόκειται για µια τεράστια έκταση, η οποία βρίσκεται στη θέση «Βακαλόπουλο», εντός του ΒΙΟ. ΠΑ. Παλλήνης, και είναι πλήρως λειτουργική, καθώς αποτελεί τις εγκαταστάσεις της Green Pixel Productions, ενώ είναι µισθωµένη έναντι 10.000 ευρώ µηνιαίως, µε συµβόλαιο που λήγει το 2055. Το κτιριακό συγκρότηµα αποτελείται από πέντε ακίνητα και αποτελεί ένα ενιαίο λειτουργικό σύνολο, το οποίο εξυπηρετεί την επιχειρησιακή λειτουργία του µισθωτή των εγκαταστάσεων. Η χρήση των κτιρίων αφορά χώρους τηλεοπτικών-κινηµατογραφικών παραγωγών, γραφειακούς, υποστηρικτικούς, εγκαταστάσεων και αποθηκευτικούς. Οι εγκαταστάσεις, σύµφωνα µε την έκθεση εκτίµησης, βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση, µε τις όποιες φθορές να οφείλονται στη συνήθη χρήση, χωρίς να υπάρχουν σηµάδια πληµµελούς συντήρησης.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αυτό δεν είναι το µοναδικό περιουσιακό στοιχείο του εκλιπόντος επιχειρηµατία που έχει βγει σε πλειστηριασµό, καθώς τόσο η πολυτελής βίλα του στην Υδρα όσο και η εκπληκτική έκταση 73 στρεµµάτων στην Τροιζηνία απέκτησαν νέο ιδιοκτήτη.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 30/3/2024.