Ο Ρέτο και η ομάδα του στην Οργάνωση Προστασίας Ζώων Furry Luck Bali Ev έσωσαν άλλη μία ζωή και συγκεκριμένα αυτή του Μπόμπι, ο οποίος βρέθηκε να περιφέρεται στους δρόμους και, από ό,τι φαίνεται, υπέφερε για πολύ καιρό.

Στην αρχή, μάλιστα, ο Μπόμπι φοβόταν την ανθρώπινη επαφή και δάγκωνε αν κάποιος προσπαθούσε να τον αγγίξει. Ωστόσο, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα έχει ανακάμψει πλήρως και τώρα αναζητά ένα στοργικό και παντοτινό σπίτι.

skylosadespotos

Η ιστορία του Μπόμπι

Όταν ο διασώστης βρήκε τον Μπόμπι στο δρόμο ήταν ένα άτριχο, φοβισμένο ζώο, γεμάτο παράσιτα. «Έπασχε από ψώρα, μυκητιασική λοίμωξη, παράσιτα στο αίμα και αναιμία. Χρειάστηκε φαρμακευτική αγωγή για ένα μήνα» δήλωσε στο Bored Panda ο διασώστης του σκύλου. Και τώρα ο Μπόμπι είναι ένας εντελώς διαφορετικός σκύλος: είναι πολύ αγαπησιάρης, φιλικός και πολύ χαρούμενος.

View this post on Instagram

A post shared by The Dodo (@thedodo)

Πώς κέρδισαν την εμπιστοσύνη του

Σε συνέντευξή του στο Bored Panda, ο Ρέτο μοιράστηκε περισσότερα για το πώς κέρδισαν την εμπιστοσύνη του Μπόμπι, λαμβάνοντας υπόψη τον φόβο και την επιθετικότητά του.

«Ο Μπόμπι έδειχνε εξαιρετικά συγκεντρωμένος στο φαγητό και το εκμεταλλευτήκαμε αυτό. Στην αρχή, βάζαμε πάντα το φαγητό στα χέρια μας και μετά από λίγο το έπαιρνε και έτσι μπορέσαμε σταδιακά να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του. Υπήρξαν φορές που καθόμασταν εκεί για μισή ώρα και δεν κάναμε τίποτα, μέχρι να αποφασίσει μόνος του αν θα ερχόταν για να το μυρίσει» ανέφερε ο διασώστης που τον βρήκε.

skylos2
skyloss3


Όσο για τον μέλλον του σκύλου, ο Ρέτο προσθέτει: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να πάει σε μια καλή οικογένεια που θα τον φροντίζει και θα του αφιερώνει χρόνο. Χρειάζεται πολλή φροντίδα καθώς έχει πλέον μακρύ και πυκνό τρίχωμα. Ψάχνουμε την τέλεια οικογένεια γι’ αυτόν που θα έχει κήπο όπου θα μπορεί να παίζει και όπου θα του δίνεται πραγματικά πολλή προσοχή».

skylos4