Η Μαρία Ιωαννίδου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά «Μίλησέ μου» και μίλησε με την όμορφη «τρέλα» που τη διακρίνει για τη ζωή, την καριέρα αλλά και τις προσωπικές της απώλειες. Με τον αυθορμητισμό και το χιούμορ που τη χαρακτηρίζουν, η γνωστή ηθοποιός παραδέχθηκε ότι οι άντρες την ταλαιπώρησαν, καθώς, όπως είπε, είναι «ερωτιάρα, αγαπησιάρα και παθιάρα».

Αναφέρθηκε επίσης στη μεγάλη της αγάπη, τον Φρέντυ Γερμανό, εξομολογούμενη πως έχει κλάψει πολύ για εκείνον. Μάλιστα αποκάλυψε ότι ο Γερμανός την είχε ερωτευτεί χωρίς η ίδια να το αντιληφθεί αρχικά, ενώ περιέγραψε τον πολυσύνθετο ρόλο που είχε στη ζωή της, λέγοντας πως ήταν ταυτόχρονα σύζυγος, πατέρας και εραστής. Η ίδια δεν δίστασε να αυτοσαρκαστεί, δηλώνοντας πως είναι άνθρωπος με χιούμορ, ευδιάθετη και αισιόδοξη. Όμως, παρά τη θετική της στάση, τόνισε ότι θεωρεί τον εαυτό της «τραγικό πρόσωπο», καθώς έχασε τη μητέρα της, τον αγαπημένο της Φρέντυ και τον αδελφό της σε σχετικά νεαρή ηλικία.

Ανατρέχοντας στα πρώτα της βήματα, θυμήθηκε ότι ξεκίνησε την πορεία της μόλις έξι ετών δίπλα στους σπουδαίους ηθοποιούς Έλλη Λαμπέτη και Δημήτρη Χορν. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη σχέση της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, αποκαλύπτοντας ότι της ζήτησε να βάψει τα μαλλιά μαύρα, εξηγώντας πως η δημοφιλής σταρ επιθυμούσε να παραμείνει η μοναδική ξανθιά πρωταγωνίστρια της εποχής. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Βουγιουκλάκη την πίστευε και τη στήριζε στα πρώτα της βήματα.

Η Μαρία Ιωαννίδου μίλησε ακόμη για την επαγγελματική της διαδρομή, αποκαλύπτοντας ότι είχε δεχθεί πρόταση να μεταβεί στην Αστόρια για κινηματογραφική καριέρα, ενώ θυμήθηκε με χιούμορ μια φράση του Γιάννη Δαλιανίδη: «Έχεις ταλέντο στην επιλογή της τσίχλας».

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε μια δυσάρεστη εμπειρία που βίωσε ως σπουδάστρια δραματικής σχολής, όταν παραλίγο να πέσει θύμα βιασμού από καθηγητή της.

Μιλώντας για το σήμερα, τόνισε πως δεν έχει ανάγκη από στήριξη, αλλά από ουσιαστικές επαγγελματικές προτάσεις. Εξέφρασε την επιθυμία της να ασχοληθεί περισσότερο με το θέατρο και να δοκιμαστεί σε απαιτητικό ρεπερτόριο, αναφέροντας συγγραφείς, όπως Τσέχωφ.

Σε πιο προσωπικό τόνο, αποκάλυψε ότι δεν μαγειρεύει η ίδια, καθώς το αναλαμβάνει ο σύντροφός της, ενώ σημείωσε πως διατηρεί παρέες αλλά λίγους πραγματικούς φίλους. Παράλληλα, μίλησε για τη δυσκολία της να αποδεχθεί το πέρασμα του χρόνου, εξηγώντας πως δεν της αρέσει να μεγαλώνει, ενώ αποκάλυψε ότι υπήρξε η πρώτη χορεύτρια της Ελλάδας για περισσότερα από δέκα χρόνια και ότι δεν έκανε ποτέ δίαιτα. Εκείνο όμως που τη φόβισε περισσότερο ήταν όταν έπαθε παράλυση και ο γιατρός είπε «το κορίτσι δεν θα ξαναπερπατήσει».

Αναφέρθηκε επίσης με συγκίνηση στον αδελφό της, τον αρσιβαρίστα Χρήστος Ιωαννίδης, ο οποίος χάρισε σημαντικές διακρίσεις στη χώρα, ενώ έκλεισε τονίζοντας την αγάπη της για την επικοινωνία με τον κόσμο και τη διάθεσή της να προσφέρει βοήθεια στους συνανθρώπους της.


Ολόκληρη η συνέντευξη της Μαρίας Ιωαννίδου στο βίντεο που ακολουθεί