Ρίχνοντας µια προσεκτική µατιά στην οργανωτική δοµή της Νέας ∆ηµοκρατίας, και ειδικότερα στα πρόσωπα που απαρτίζουν τον στενό πυρήνα του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκτός των προβεβληµένων στελεχών, που ασχολούνται χρόνια µε την πολιτική, υπάρχουν και εκείνοι που σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον λίγο παραπάνω. Κυρίως γιατί είναι νέοι άνθρωποι, δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ ξανά µε τα κόµµατα, είναι επιτυχηµένοι στον χώρο εργασίας τους και αποφάσισαν να ενταχθούν στο δυναµικό της Ν.∆., στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ενας από αυτούς που τελευταία το όνοµά τους ακούγεται έντονα και φαίνεται να κάνουν καλή δουλειά είναι ο 36χρονος Νίκος Ρωµανός, που πριν από λίγους µήνες ορίστηκε αναπληρωτής γραµµατέας Στρατηγικού Σχεδιασµού της παράταξης, µε βασικό αντικείµενο τα social media του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι «φρέσκες» προτάσεις του νεαρού µανιώδους χρήστη του Τwitter και η όρεξή του να αλλάξει το «παλαιό» προφίλ της Νέας ∆ηµοκρατίας ήταν τα χαρακτηριστικά που έκαναν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον εµπιστευτεί και να τον εντάξει στους στενούς συνεργάτες του.

ΣΠΟΥΔΕΣ

 Ο Νίκος Ρωµανός δεν είχε καµία σχέση µε την πολιτική µέχρι τον Ιανουάριο του 2016, όταν γράφτηκε στη Νέα ∆ηµοκρατία για τις εσωκοµµατικές εκλογές προκειµένου να ψηφίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήµιο του Essex και συνέχισε τις σπουδές του µε MBA στο Cardiff Business School της Ουαλίας. Μέχρι το 2007 εργάστηκε στο Μarketing µεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, όπως οι Ολυµπιακοί Αγώνες της Αθήνας το 2004 και οι ασιατικοί Αγώνες του 2006, που έγιναν στο Κατάρ. Παράλληλα, αφού εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία, συνεργάζεται, από το 2015, µε το Ελληνικό Ινστιτούτο Λογικοθυµικής Γνωσιακής Ψυχοθεραπείας ως ψυχολόγος.

Επίσης, ο Νίκος Ρωµανός ασχολείται επιχειρηµατικά µε την εστίαση, διατηρώντας µε την οικογένειά του µία από τις µεγαλύτερες αλυσίδες καταστηµάτων παγωµένου γιαουρτιού, µε την ονοµασία «Yasu», καθώς και το πολύ γνωστό και «στυλάτο» κατάστηµα Zillion’s, στην Κηφισιά, που φηµίζεται για το παγωτό, τα γλυκά, αλλά και τον καφέ του, έχοντας φανατικούς θαµώνες. Είναι από τα πρόσωπα που αποτελούν προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και, πλέον, έχουν κοµβικό ρόλο στην επικοινωνιακή στρατηγική των socialmedia του προέδρου της Ν.∆. Πολλοί είναι, µάλιστα, αυτοί που τον χαρακτηρίζουν ως τον «εγκέφαλο» της δραστηριότητας των µέσων κοινωνικής δικτύωσής του. «Η ευκαιρία µού δόθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο. Ενα µεσηµέρι χτυπάει το τηλέφωνό µου, το σηκώνω και ακούω από την άλλη άκρη της γραµµής τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είχε βρει τον αριθµό µου µέσω του site στο οποίο αρθρογραφούσα.

Ενα άρθρο µου του είχε κινήσει το ενδιαφέρον και µου ζήτησε να βρεθούµε». Από τότε, λοιπόν, αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που στην αρχή πίστευαν ότι είναι πολύ «µπροστά» για τη Νέα ∆ηµοκρατία, έχει αποδείξει ότι µπορεί να προσφέρει αυτό το κάτι διαφορετικό που φαίνεται ότι έχει ανάγκη το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, δίνοντας έτσι και το παράδειγµα σε ανθρώπους της γενιάς του να µη διστάσουν να ασχοληθούν µε την πολιτική.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

«Τις προάλλες ζήτησα από τον λογιστή µου να υπολογίσει τι θα πληρώσω σε φόρους και εισφορές. Η απάντησή του ξεκίνησε µε την εξής φράση: “∆υστυχώς, πας καλά”... Και ο λογιστής µου είχε δίκιο. Στην Ελλάδα του 2017 η επιτυχία είναι δυστύχηµα. Είναι δυστύχηµα να είσαι παραγωγικός», αναφέρει σχετικά µε την κυβερνητική φορολογική πολιτική και προσθέτει: «Αρνούµαι να παρακολουθώ σαν βουβός θεατής το κράτος µου να ενοχοποιεί τη δουλειά, να ενοχοποιεί την ιδιωτική πρωτοβουλία και να τιµωρεί την παραγωγή πλούτου, την ίδια στιγµή που υποτίθεται πως θέτει ως εθνικό στόχο την ανάπτυξη! Αρνούµαι να παρακολουθώ την κυβέρνηση της χώρας µου, αντί να δίνει κίνητρα στον επιχειρηµατία και τον ελεύθερο επιχειρηµατία, να τον φορτώνει συνέχεια µε αντικίνητρα. Αντί να δίνει κίνητρα για να γυρίσουν πίσω οι νέοι της ηλικίας µου που έφυγαν στο εξωτερικό, να δίνει διαρκώς καινούργια κίνητρα για να φύγουν κι άλλοι. Για αυτό αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά».

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

Εδώ και λίγο καιρό, ο 36χρονος αναπληρωτής γραµµατέας Στρατηγικού Σχεδιασµού της Ν.∆., Νίκος Ρωµανός, έχει ξεκινήσει τηλεοπτικές εµφανίσεις και όσο περνάει ο καιρός δείχνει να εξοικειώνεται όλο και περισσότερο. Σηµειωτέον ότι οι πληροφορίες από την Πειραιώς συγκλίνουν στο γεγονός ότι είναι πολύ πιθανόν να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της Ν.∆. στη Β’ Αθήνας. Ο ίδιος φαίνεται ότι δεν το έχει αποφασίσει ακόµα, χωρίς ωστόσο να το αποκλείει, τονίζοντας ότι είναι αφοσιωµένος στη δουλειά του και µέσα από αυτό θέλει να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα